preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mokošica

vijesti

NASTAVAK ŠTRAJKA

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 19. 11. 2019. 11:35

Dragi učenici i roditelji,

štrajk djelatnika OŠ Mokošica nastavlja se do daljnjega, stoga neće biti moguće održavanje redovne nastave i produženog boravka. Za sve informacije možete se obratiti na adresu pedagoginje škole imelda.rokovic@skole.hr.

Zahvaljujemo na razumijevanju!

dr. sc. Petra Đapić Caput

[više]

Najava štrajka za utorak

Autor: Nikolina Bubica, 18. 11. 2019. 17:09

Dragi učenici i roditelji,

u utorak, 19. 11. 2019. nastavlja se štrajk djelatnika OŠ Mokošica, stoga neće biti moguće održavanje redovne nastave i produženog boravka. Za sve informacije možete se obratiti na ured@os-mokosica.skole.hr, kontakt osoba Marija Marković.

Zahvaljujemo na razumijevanju!

                             dr. sc. Petra Đapić Caput

[više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE U ČITANJU NAGLAS

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 8. 11. 2019. 14:56

Županijsko natjecanje u čitanju naglas održano je 7. studenoga 2019. u Saloči od zrcala Narodne knjižnice Grad. Ove su godine u natjecanju sudjelovali učenici iz 12 županijskih škola, a natjecali su se u mlađoj (3. – 5. razreda) i starijoj kategoriji (6. – 8. razreda). Učenici su na raspolaganju imali ukupno 4 minute u koje su se trebali predstaviti okupljenima te na što kreativniji način obrazložiti zašto su izabrali određenu knjigu, a potom iz nje pročitati odabrani ulomak. Ukupno 20 učenika čitalo je ulomke iz domaće i strane književnosti s ciljem populariziranja knjige i čitanja. U tročlanoj prosudbenoj komisiji bili su glumci Jasna Jukić i Hrvoje Sebastijan te amaterska glumica i profesorica hrvatskog jezika Tajana Martić. Našu je školu u starijoj kategoriji predstavljala učenica 8. b razreda Lucija Gluhak. Lucija je čitala ulomak iz knjige „Neprilagođena“ autorice Ivane Guljašević, a za svoj izvrstan nastup nagrađena je 2. mjestom! Čestitamo Luciji na odličnom plasmanu, kao i pobjednicima natjecanja koji će u Sisku predstavljati našu županiju.

[više]

RADIONICE DUBROVAČKOG GOVORA

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 8. 11. 2019. 14:33

U suradnji Instituta za jezik i jezikoslovlje i Dubrovačkih knjižnica započeo je prvi ciklus radionica dubrovačkoga govora pod nazivom „Đir po govoru Straduna“ za učenike 5. i 6. razreda. Radionicu je osmislila dr. sc. Ivana Lovrić Jović, a s učenicima je provodi profesorica hrvatskoga jezika Nikolina Kuraica. Ovoga utorka naši su se šestaši u pratnji svojih razrednika okupili u prostorijama Ogranka Lapad u Atlant centru gdje su imali priliku ponoviti i steći nova znanja o dubrovačkom govoru. Učenici su radili na tekstu Nade Skatolini „Bez Straduna nikad se nije moglo“, koji im je prethodno izražajno pročitala amaterska glumica i profesorica hrvatskoga jezika Tajana Martić. Učenici su podcrtavali  dubrovačke riječi, prepoznavali njihova značenja i povezivali ih s upotrebom u svakodnevnom životu. Pohvaljujemo učenike na izvrsnom vladanju i  aktivnom sudjelovanju! Dubrovačka televizija snimila je učenike 6. b na radionici, a učenica Nikoleta Ivanković iskoristila je priliku i pred kamerama zapjevala predivnu pjesmu o Orlandu. Prilog možete pogledati na sljedećoj poveznici: https://www.facebook.com/dubrovacka.televizija/videos/433797063835675/

[više]

O ČEMU SVE PIŠEMO

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 24. 10. 2019. 13:30

U srijedu, 23. 10. 2019. učenice 4. b razreda Mara Crnčević, Iva Džakula i Rebeka Kujundžić  sudjelovale su u manifestaciji Foruma mladih „O čemu sve pišemo”. Manifestacija je održana u  Ogranku Lapad Narodne knjižnice. Naše su se učenice predstavile samostalnim literarnim radovima, pjesmama „Moja domovina”, „Jesen je stigla” i „Moj grad”. Sve je proteklo u ležernom i zabavnom ozračju, uz poticaj učenicima da i dalje pišu i sudjeluju u nadi da će i oni svojim djelima  jednoga dana puniti police knjižnica.

učiteljica Inge Brunsko

[više]

DEBATA NA LIBERTAS TV-u

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 23. 10. 2019. 15:36

Na poziv Libertas TV-a odabrani učenici osmih razreda sudjelovali su u televizijskoj debati. Školu su predstavljali učenici Maria Sorić (8. a), Lucija Gluhak (8. b), Klara Radonić (8. b), Matea Franquelli (8. c), Lora Maslać (8. c) i Orlando Bratičević (8. d),  a raspravljali su o veoma osjetljivoj društvenoj temi – narodnjacima. Učenici su se, neovisno o svojim stvarnim stajalištima, trebali podijeliti u afirmacijsku ili skupinu za te u negacijsku ili skupinu protiv. Za kvalitetnu debatu učenici su morali razraditi argumente, što su odlično napravili. Pohvaljujemo učenike jer su pokazali izuzetnu zrelost u pristupu temi, radili su timski i razmjenjivali argumente i mišljenja, a sve to rezultiralo je sjajnom raspravom na televiziji. Osim kvalitetnih argumenata naši su učenici pokazali kako se pristojno i civilizirano mogu suprotstaviti različita stajališta te da mladi mogu kritički razmišljati i uvažavati tuđe mišljenje i stavove. Odličan nastup naših učenika oduševio je i samog voditelja koji nije trebao dodatno motivirati učenike na razgovor. Štoviše, često nije mogao doći do riječi! Debatu možete pogledati na sljedećoj poveznici https://www.youtube.com/watch?v=gsMfYZjIpSY, a na Facebook profilu LTV-a možete dati svoj glas afirmacijskoj ili negacijskoj ekipi.

[više]

NAGRADA I NAPREDOVANJE ZA NAŠE UČITELJICE

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 18. 10. 2019. 14:36

Povodom Svjetskog dana učitelja, koji se održava 5. listopada, u Zagrebu su održane svečanosti na kojima su nagrađeni najbolji hrvatski učitelji. U petak, 4. listopada u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici održana je svečana promocija u zvanje učitelja mentora i savjetnika na kojoj je priznanje dodijeljeno našoj učiteljici fizike Barbari Mandušić koja je promovirana u zvanje učitelj mentor.

 U subotu, 5. listopada na svečanosti, koja se također održala u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja po prvi put nagrađeni su najbolji prosvjetni radnici, njih čak 510. Okupili su se tako najbolji odgojitelji, učitelji, nastavnici i profesori iz čitave Hrvatske koji su se svojim predanim radom posebno istaknuli tijekom prošle školske godine. Među nagrađenima bila je i naša učiteljica matematike i informatike Nikolina Bubica.

Čestitamo našim učiteljicama na vrijednim priznanjima!

 

[više]

POSJET OSMAŠA VUKOVARU

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 18. 10. 2019. 14:11

Kao i prethodne generacije učenika osmih razreda, i mi smo dočekali put u Vukovar kako bismo sudjelovali u projektu kojim se učenike educira o važnosti Domovinskog rata i Bitke za Vukovar. Na put smo krenuli na Dan neovisnosti, 8. listopada i u večernjim smo satima, nakon vožnje kroz gotovo čitavu Lijepu Našu, stigli u Vukovar i smjestili se u Hostelu Dubrovnik, koji se nalazi u sklopu Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar.Sljedeći je dan započeo predavanjima Domovinski rat i Bitka za Vukovar, a uslijedio je obilazak Memorijalnog centra, Gradskog muzeja Vukovar u prekrasnom dvorcu Eltz, Muzeja vučedolske kulture i crkve sv. Filipa i Jakova. Nakon predavanja  pošli smo na vožnju vukovarskim waterbusom po Dunavu. Slobodno vrijeme iskoristili smo za dodatni obilazak centra Vukovara. U večernjim satima opustili smo se na zabavi u diskoklubu na brodu. Sljedećeg i posljednjeg dana boravka završili smo obilazak Vukovara posjetivši Spomen-dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Spomen-dom Ovčaru, kao i vukovarsku bolnicu, gdje se u podrumskim prostorijama nalazi Mjesto sjećanja  na Domovinski rat. Kao posljednja aktivnost ostao je natjecateljski kviz za učenike svih škola koje su u isto vrijeme kao i mi posjetile Vukovar. Našu su školu predstavljali učenici Iva Dedović (8. c) i Roko Mikulandra (8. b) te osvojili prvo mjesto! Kući smo ponijeli jednu veliku zajedničku uspomenu i mnoštvo znanja o Vukovaru – da se nikad ne zaboravi!

Fotografije su dostupne na poveznici.

Klara Tikvica, 8. b

[više]

DANI KRUHA NA OSOJNIKU

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 18. 10. 2019. 14:04

Dane kruha sa svojim su učiteljicama prigodno obilježili naši učenici u Područnoj školi Osojnik. U lijepom ambijentu svoje škole degustirali su brojne krušne proizvode koje su pripremile vrijedne ruke njihovih majki.

Zavirite u fotogaleriju.

[više]

DANI KRUHA

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 16. 10. 2019. 17:14

Učenici razredne nastave danas su sa svojim učiteljicama obilježili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Učenici drugih i četvrtih razreda prigodni su program sačinjen od literarnih radova i recitacija izložili te izveli u 10 sati u dvorištu škole, a učenici prvih i trećih razreda svoj su program održali u 14 sati. Učenici su nas stihovima izrecitiranih pjesama podsjetili na važnost kruha za svakodnevni život. Nakon programa zajedno su uživali u krušnim proizvodima koje su donijeli iz svojih domova.

Pogledajte fotografije.

[više]

NAJAVA ŠTRAJKA ZA PONEDJELJAK

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 10. 10. 2019. 08:50

Dragi učenici i roditelji,

u ponedjeljak, 21. 10. 2019. nastavlja se štrajk djelatnika OŠ Mokošica, stoga neće biti moguće održavanje redovne nastave i produženog boravka. Za sve informacije možete se obratiti na ured@os-mokosica.skole.hr, kontakt osoba Marija Marković.

Zahvaljujemo na razumijevanju!

dr. sc. Petra Đapić Caput

[više]

OBAVIJEST O ŠTRAJKU

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 10. 10. 2019. 08:18

Poštovani,

danas, 10. 10. 2019. održava se štrajk djelatnika OŠ Mokošica, stoga nije moguće provođenje redovne nastave, kao ni usluge produženog boravka. Za sve informacije možete se obratiti na sljedeću adresu elektronske pošte ured@os-mokosica.skole.hr, a kontakt osoba je Matea Knezović.

Zahvaljujemo na razumijevanju!

dr. sc. Petra Đapić Caput, ravnateljica

[više]

DA SE NE ZABORAVI

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 9. 10. 2019. 11:29

U utorak, 1. listopada 2019. u crkvi Male braće održao se prigodni program osnovnoškolaca pod već tradicionalnim nazivom „Da se ne zaboravi“. Program je održan u spomen i trajno sjećanje na žrtvu koju je Grad pretrpio tijekom Domovinskog rata.
Učenice četvrtih razreda naše škole Iva Džakula (4. b) i Paula Đurović (4. d) nastupile su s recitacijama „Zemlja Hrvatska” i „Maslina” dobro nam poznatog autora Tina Kolumbića.
Osim učenica naše škole program su uveličali i učenici OŠ Marina Getaldića, koja je ujednobila  i škola domaćin, OŠ Ivana Gundulića, OŠ Marina Držića, OŠ Župe dubrovačke ,OŠ Antuna Masle iz Orašca i OŠ Lapad.

učiteljica Inge Brunsko

[više]

OBAVIJEST O SKRAĆENOM RASPOREDU NASTAVE

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 4. 10. 2019. 10:52

Dragi  učenici i cijenjeni  roditelji,

dana  9. 10. 2019. ( srijeda) nastava  će  u popodnevnoj smjeni biti  skraćena  zbog savjetničkog  posjeta našoj školi. Nastava će za 2., 4., 6. i 8. razrede početi  u 13.00 sati i odvijat će se prema sljedećem rasporedu: 

 

 

1.sat :  13.00 – 13.30

2.sat :  13.35 - 14.05

3.sat :  14.10 - 14.40

ODMOR  : 14.40 - 14.50

4.sat:   14.50 – 15.20

 5.sat :  15.25 – 15.55

 6.sat : 16.00 – 16.30

 

[više]

RODITELJSKI SASTANAK ZA RODITELJE UČENIKA PRVIH RAZREDA

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 6. 9. 2019. 11:04

Poštovani roditelji učenika prvih razreda!

Roditeljski sastanak održat će se u ponedjeljak, 9. 9. 2019. u 17 sati.

 

[više]

SVEČANI DOČEK PRVAŠIĆA I POČETAK NASTAVE

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 3. 9. 2019. 16:56

Cijenjeni roditelji i dragi učenici!

Svečani doček prvašića (i za prvaše PŠ Osojnik) započinje u ponedjeljak, 9. 9. 2019. u  9 sati u holu OŠ Mokošica. Nakon priredbe učenici u pratnji učiteljica idu u svoje učionice gdje će se zadržati desetak minuta, a potom će ih učiteljice dopratiti k vama. Ljubazno vas molimo da ne stvarate gužvu u holu škole dok čekate učenike.

Učenici 2., 3. i 4. razreda PŠ Osojnik trebaju doći u ponedjeljak, 9. 9. 2019. u 11 sati u PŠ Osojnik. 

Nastava za učenike 3., 5. i 7. razreda počinje u ponedjeljak, 9. 9. 2019. u 11 sati, a za učenike 2., 4., 6. i 8. razreda u 14 sati te će se odvijati prema sljedećem rasporedu:

3.,5. i 7. razredi 2., 4., 6. i 8. razredi
1. sat  11.00 - 11.30 1. sat  14.00 - 14.30
2. sat  11.35 - 11.50 2. sat  14.35 - 14.50
3. sat  11.55 - 12.10 3. sat  14.55 - 15.10
4. sat  12.15 - 12.30 4. sat  15.15 - 15.30
5. sat 12.35 - 12.50 5. sat  15.35 - 15.50
6. sat 12.55 - 13.10 6. sat  15.55 - 16.10

Napominjemo učenicima kako prvi dan nije potrebno nositi školski pribor ni udžbenike.

Želimo svima sretan i uspješan početak nove nastavne godine!

Ravnateljica

dr. sc. Petra Đapić Caput

 

[više]

PODJELA BESPLATNIH UDŽBENIKA Vijest ima dokument u privitku

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 30. 8. 2019. 11:05

Poštovani roditelji,

obavještavamo vas da će se udžbenici u OŠ Mokošica preuzimati 5. 9. 2019. (četvrtak) prema sljedećem rasporedu:

RAZREDNA NASTAVA                  PREDMETNA NASTAVA

2. razredi     16 - 17 sati

(prizemlje A)

3. razredi     17 – 18 sati

(1. kat A)

4. razredi     18 - 19 sati

(1. kat A)

5. razredi        16 - 17 sati

(učionica br. 13)

6. razredi         17 - 18 sati

(učionica br. 14)

7. razredi          18 - 19 sati

(učionica br. 13)

8. razredi          19 - 20 sati

(učionica br. 14)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Roditelji učenika svih razreda (1. – 4.) PŠ Osojnik udžbenike trebaju preuzeti 5. 9. 2019. (četvrtak) u 16 sati u prostoru OŠ Mokošica.

Udžbenici će za učenike prvih razreda OŠ Mokošica biti podijeljeni na prvom roditeljskom sastanku.

Učenicima, koji su se nedavno doselili ili prebacili iz drugih škola, udžbenici će biti podijeljeni naknadno u dogovoru s razrednicima.

Udžbenike mogu preuzeti ISKLJUČIVO roditelji, koji će tom prilikom dobiti i potpisati izjavu kojom se obvezuju da će učenici čuvati i na kraju školske godine vratiti dobivene udžbenike. Za popunjavanje izjave potrebno je navesti ime i prezime podnositelja, mjesto i adresu prebivališta, OIB i telefonski kontakt.

Izjava o preuzimanju školskih udžbenika može se pogledati u privitku.

Ravnateljica

dr. sc. Petra Đapić Caput

[više]

OBAVIJEST O ODRŽAVANJU POPRAVNIH ISPITA

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 8. 8. 2019. 11:19

Popravni ispit iz Hrvatskoga jezika održat će se prema sljedećem rasporedu:

- pisani dio ispita (četvrtak, 22. 8. 2019. u 9 sati, učionica br. 19)

- usmeni dio ispita (petak, 23. 8. 2019. u 9 sati, učionica br. 19)

Sjednica Razrednog vijeća razrednog odjela 5. a održat će se u petak, 23. 8. 2019. u 10 sati, a sjednica Učiteljskog vijeća u 10. 30 sati.

[više]

JAVNI POZIV ZA OBAVLJANJE POSLOVA POMOĆNIKA U NASTAVI ZA UČENIKE S TEŠKOĆAMA U OSNOVNOJ ŠKOLI MOKOŠICA, DUBROVNIK

Autor: Nikolina Bubica, 8. 8. 2019. 11:00

Temeljem Pravilnika o pomoćnicima u nastavi te stručno komunikacijskih posrednika (NN 102/18) te u okviru projekta „Pomoćnici u nastavi u osnovnim školama Grada Dubrovnika -faza III“ prijavljenog na Poziv za dostavu projektnih prijedloga Ministarstva znanosti i  obrazovanja„ Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama“, faza III. broj poziva UP.03.2.1.03. u okviru Europskog socijalnog fonda i Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014-2020., Osnovna škola Mokošica, Dubrovnik, kao nositelj projekta objavljuje

JAVNI POZIV

ZA OBAVLJANJE POSLOVA POMOĆNIKA U NASTAVI ZA UČENIKE S TEŠKOĆAMA U OSNOVNOJ ŠKOLI  MOKOŠICA, DUBROVNIK

.......

[više]

OBAVIJEST O PODJELI SVJEDODŽBI

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 21. 6. 2019. 13:31

Dragi učenici!

Podjela svjedodžbi održat će se u ponedjeljak, 8. 7. 2019. godine prema sljedećem rasporedu:

-  1., 3., 5. i 7. razredi u  8.30 sati

- 2., 4. i 6. razredi u 9.30 sati

Učenicima osmih razreda svjedodžbe će biti dodijeljene na svečanoj večeri u ponedjeljak, 8. 7. 2019. u 19 sati. Učenici, koji nisu u mogućnosti doći na večeru, svjedodžbu će moći preuzeti u utorak, 9. 7. 2019. u 9 sati u školi.

 

dr. sc. Petra Đapić Caput, ravnateljica

[više]

SVEČANO OBILJEŽEN DAN ŠKOLE

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 12. 6. 2019. 21:38

U prekrasnom ambijentu ljetnikovca Kaboga jučer je svečano obilježen Dan OŠ Mokošica. Ovogodišnja proslava bila je posebna i zbog činjenice da naša škola slavi 25 godina samostalnog postojanja. 

Dan OŠ Mokošica ove je godine bio tematski organiziran i posvećen je baštini. Kroz čitavu godine učenici i učitelji provodili su međupredmetni projekt posvećen baštini nazvan Baština iz škrinje čuvarice riječi inspiriran književnim stvaralaštvom učiteljice hrvatskog jezika, književnice i velike zaljubljenice u baštinu Tereze Gović. Riječ je o projektu koji je sufinancirao Grad Dubrovnik. Učiteljice hrvatskog jezika Rina Miloglav-Vlahov, Ružica Sikirć, Ivana Obradović i Jelena Matković učenike su upoznavale s književnom ostavštinom Tereze Gović. U sklopu povijesnoga dijela za učenike je bilo organizirano predavanje arheologa Domagoja Perkića o Vilinoj špilji. Učenici su s učiteljima Jadrankom Sanković i Nikšom Grbićem obilazili riječke ljetnikovce te proučavali stručnu literaturu. O svim ovim aktivnostima snimljen je kratak dokumentarni film. Učiteljice engleskoga jezika Sanja Magaš, Marijana Krstičević Baletin, Mirna Pavlović i Marijana Popović s učiteljicom likovne kulture Aidom Hebib Raguž baštini su posvetile projekt City4U. Učenici su tijekom godine posjećivali Stari grad te skicirali gradske zanimljivosti, a njihovi radovi popraćeni su tekstovima na engleskom jeziku i prikazani u kratkom filmu.

 Učenici i učitelji OŠ Mokošica za svoje su   uzvanike priredili bogat i raznolik program.   Nakon himne, koju je na flauti odsvirala   učenica Nika Vidojević, okupljenima se   obratila ravnateljica dr. sc. Petra Đapić   Caput koja je istaknula kako učenici OŠ     Mokošica sa svojim mentorima postižu   zavidne rezultate na natjecanjima iz znanja   i sporta. Nakon ravnateljice okupljenima se   obratio pročelnik Odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić izrazivši veliko zadovoljstvo provedenim projektom te ističući kako je u radu s djecom iznimno bitno i lijepo provoditi upravo ovakve aktivnosti.

Pod mentorstvom knjižničarke Irje Jerković učenica Maria Sorić izražajno je pročitala tekst Tereze Gović iz perspektive same autorice, a Lara Njirić pročitala je pjesmu Irje Jerković Čuvarici riječi posvećenu Terezi Gović. Uslijedio je igrokaz učenika petih razreda Iz sjećanja riječne vile nastao prema legendama iz knjige Slike i legende Rijeke dubrovačke Tereze Gović. Gošće na priredbi, učenice 4. razreda Osnovne baletne škole Luke Sorkočevića, izvele su Valcer vila. Povratak u slavnu dubrovačku prošlost osigurali su učenici Roko Mikulandra, Dora Vuinac i Mate Pezo s točkom Vlastela iz zaljeva ljetnikovaca. Posjetitelji su imali priliku vidjeti projekciju dvaju kratkih filmova o projektu te pogledati čak dvije izložbe – onu starinskih predmeta te učeničke radove iz projekta City4U.

Posjetiteljima su bile izložene i dvije slikovnice učenika trećih razreda pod mentorstvom učiteljica Doris Saltarić, Inge Brunsko, Zorice Brnada, Željke Pezo, kao i ona učenika prvoh razreda nastala pod vodstvom vjeroučiteljice Simone Gavrić. Priredbu su zaokružile glazbene točke Zelena naranča i Serenada gradu mom u izvedbi školskog zbora pod vodstvom profesorice Sanje Lasić. Čitav program koordinirala je knjižničarka Irja Jerković, a vodila učenica Klara Tikvica. Okupljeni su se po završetku priredbe podružili na domjenku na taraci ljetnikovca uživajući u razgovoru i ambijentu uz nadu da će sličnih događanja i veselih obljetnica u budućnosti biti još. 

Pogledajte fotografije.

[više]

PROJEKT „ZDRAV ZA PET“

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 31. 5. 2019. 18:35

U sklopu projekta „Zdrav za pet“, koji provodi Upravni odjel za komunalne poslove i zaštitu okoliša Dubrovačko-neretvanske županije i Policijska uprava dubrovačko-neretvanska, u petak, 24. 5. 2019. tvrtka Čistoća organizirala je posjet odlagalištu otpada Grabovica te reciklažnom dvorištu u Mokošici za učenike osmih razreda naše škole. Jedan od glavnih ciljeva projekta „Zdrav za pet“ jest podizanje razine svijesti mladih o vlastitoj ulozi u očuvanju okoliša, stoga su učenici su u sklopu tematskog predavanja učili o važnosti odvajanja i recikliranja otpada, ali i o važnosti vode i njezinu očuvanju za ljudsku potrošnju.

[više]

Upisi u srednju školu u školskoj godini 2019./2020. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nikolina Bubica, 26. 5. 2019. 10:59

 

Ministarstvo znanosti i obrazovanj objavilo je Odluku o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2019./2020.

Sastavni je dio Odluke struktura razrednih odjela i broja učenika po programima, i to:

- struktura upisa učenika za škole kojima je osnivač Republika Hrvatska, jedinice lokalne samouprave te jedinice područne (regionalne) samouprave; 

- struktura upisa za škole čiji su osnivači vjerske zajednice s pravom javnosti;

- struktura upisa za škole čiji su osnivači pravne ili fizičke osobe.

Odluku možete preuzeti u prilogu ove poruke uz Pravilnik o kriterijima i elementima za izbor kandidata za upis u I.razred srednje škole.

[više]

OBAVIJEST ZA RODITELJE UPISNIKA U PRVI RAZRED

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 17. 5. 2019. 10:56

Dragi roditelji,

uvid u podatke o provedenoj provjeri spremnosti za polazak u školu vašeg djeteta možete dobiti kod školske psihologinje u ponedjeljak, 20. 5. 2019. od 14 do 17,30 sati i u srijedu, 22. 5. 2019. od 8 do 9,30 sati. 

                                         Bojana Čengija, školska psihologinja

[više]

TERENSKA NASTAVA PETAŠA NA LOKRUMU

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 10. 5. 2019. 19:35

8. svibnja 2019. godine učenici petih razreda u pratnji svojih razrednika i profesora posjetili su Lokrum. Prvi dio izleta uključio je obilazak otoka uz stručno vodstvo. Osim što su ponešto ponovili i naučili o povijesti otoka i legendama te razgledali lokrumske znamenitosti, učenici su imali dovoljno vremena za razonodu. Drugi je dio izleta bio rezerviran za slobodno vrijeme i uživanje u igri i ljepotama flore i faune lokrumskog rezervata. Ugodne trenutke s Lokruma možete vidjeti u galeriji fotografija.

                                                                                                       Jelena Matković, prof.

[više]

RADIONICE I USKRSNI HUMANITARNI SAJAM

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 30. 4. 2019. 08:36

Vrijedni članovi Učeničke zadruge „Tezoro“ nastavili su u drugom polugodištu marljivo sudjelovati na radionicama. U veljači su izrađivali svijeće,  a tijekom ožujka i travnja uskrsne čestitke, vijence i dekoracije. Mnoštvo proizvoda koje su napravili prodavali su na uskrsnom sajmu u školskom holu od 15. do 17. travnja 2019. po simboličnim cijenama. Budući da su prikupljeni prihodi namijenjeni su za humanitarne svrhe, brojni su se učenici i djelatnici škole rado uključili u ovu akciju kupnjom.

Važnost sada već tradicionalnog uskrsnog sajma nije samo u  prezentiranju onoga što su učenici tijekom drugog polugodišta napravili nego i u tome da kroz ovu humanitarnu akciju pokažu da imaju veliko srce i želju da pomognu onima kojima je pomoć potrebna.

Prekrasne rukotvorine naših vrijednih zadrugara pogledajte na fotografijama.

Jelena Matković, prof.


 

[više]

RASPORED ODRŽAVANJA NASTAVE NAKON PROLJETNIH PRAZNIKA

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 19. 4. 2019. 15:18

Dragi učenici i roditelji,

proljetni odmor za učenike traje od 18. 4. 2019. do 26. 4. 2019. Nastava počinje u ponedjeljak, 29. 4. 2019. prema sljedećem rasporedu:

- neparni razredni odjeli (1., 3., 5. i 7. razredi) u jutarnjoj smjeni

- parni razredni odjeli (2., 4., 6. i 8. razredi) u popodnevnoj smjeni. Napominjemo da nastava za učenike 2. razreda počinje u 13 sati.

 Sretan Uskrs i ugodni proljetni praznici!

[više]

POZIV NA RADIONICE U SKLOPU EUROPSKE NOĆI ISTRAŽIVAČA Vijest ima dokument u privitku

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 17. 4. 2019. 12:32

Dragi učenici i cijenjeni roditelji,

Sveučilište u Dubrovniku poziva sve zainteresirane učenike u dobi od 7 do 12 godina da se prijave na edukativne radionice u sklopu projekta Europske noći istraživača. Prijavljeni učenici imat će priliku posjetiti različite dubrovačke kulturne i obrazovne ustanove, a nakon toga na radionici keramike, koju će voditi doc. dr. art. Kristina Kojan Goluža, izraditi različite predmete koje su vidjeli. Radionice započinju 30. travnja u prostoru Kampusa Sveučilišta u Dubrovniku.

Više detalja o prijavama i vremenu održavanja radionica pročitajte u službenoj pozivnici u privitku.

[više]

KAZALIŠNA PREDSTAVA „NASILJE, ZA NASILJE NEMA OPRAVDANJA“

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 6. 4. 2019. 20:34

U sklopu kampanje „Živim život bez nasilja“, koju provodi Ministarstvo unutarnjih poslova uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja, u Kazalištu Marina Držića 2. travnja organizirana je tematska predstava „Nasilje, za nasilje nema opravdanja“. Kampanja „Živim život bez nasilja“ provodi se u svim osnovnim školama Grada Dubrovnika među učenicima sedmih razreda. U ožujku je za sedmaše najprije organizirano predavanje policijskih službenika Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, a kampanja se nastavila edukativnom predstavom koja je dio THE/ARTO projekta, gdje se djecu educira kroz umjetnost, a koji su u Hrvatskoj pokrenuli poznati dramski umjetnik Zijah Sokolović i Dražen Šivak, glumac i asistent na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.

 

[više]

OBAVIJEST O TESTIRANJU ZA UPIS U PRVI RAZRED

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 3. 4. 2019. 18:43

 

Cijenjeni roditelji,                  

testiranje djece za upis u prvi razred Osnovne škole Mokošica, Dubrovnik za školsku godinu 2019./2020. obavljat će se od 2. 5. 2019. g. do 14. 5. 2019. g. prema  rasporedu  koji  ćete  dobiti na kućnu adresu.

  • Prilikom provjere zrelosti  potrebno je u školu donijeti kopiju osobnih iskaznica obaju roditelja i kopiju djetetova rodnog lista.
  • Ako dijete ima (ili je imalo) većih zdravstvenih poteškoća, potrebno je donijeti nalaze liječnika ili drugih specijalista (logopeda, psihologa, dijabetes i sl.)

 S poštovanjem

dr. sc. Petra Đapić Caput, ravnateljica

 

 

[više]

DRUGO MJESTO NA GRADSKOM NATJECANJU CRVENOGA KRIŽA

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 26. 3. 2019. 19:57

Gradsko natjecanje Hrvatskog crvenog križa održano je u subotu, 9. 3. 2019. u Sportskoj dvorani u Gospinu polju. Na natjecanju je sudjelovalo čak šesnaest ekipa iz osnovnih škola.  Za ekipu OŠ Mokošica natjecali su se učenici Mihael Rončević, Marija Fišer, Iva Rešetina, Lara Čustović, Kira Rimaj i Lucija Đevoić pod mentorstvom školske defektologinje Dragane Grujović. Ekipa naše škole zauzela je izvanredno drugo mjesto te im ovim putem čestitamo! Za svaku je pohvalu i činjenica da je čak 25 naših učenika sudjelovalo na natjecanju u ulozi volontera i manekena. Bravo, Mokošani!

[više]

DRUGO MJESTO NA ŽUPANIJSKOM NATJECANJU IZ BIOLOGIJE

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 26. 3. 2019. 19:35

Županijsko natjecanje iz biologije održano je u utorak, 12. ožujka 2019. u Gimnaziji Dubrovnik. Našu je školu predstavljao učenik Tomislav Birimiša iz 8. b razreda i zauzeo fantastično drugo mjesto. Učenika je za natjecanje pripremila profesorica Marija Matasić.

Čestitamo Tomislavu i njegovoj mentorici!

[više]

SVJETSKI DAN OSOBA S DOWNOVIM SINDROMOM

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 24. 3. 2019. 11:56

Svjetski dan osoba s Downovim sindromom obilježava se 21. ožujka. Ovaj je datum odabran kako bi simbolično označio jedinstvenost Downova sindroma u potrostručenju (trisomiji) 21. kromosoma. Simbol obilježavanja Dana sindroma Down šarene su čarapice. Tom simboličnom gestom daje se podrška djeci i odraslima s Downovim sindromom i potiče se na veće razumijevanje i poštivanje njihovih prava i položaja u društvu. Učenici naše škole nisu zaboravili obući šarene čarapice i tako pokazati da se treba boriti protiv predrasuda i prihvaćati ljude u njihovim različitostima jer se baš u njima krije istinska životna ljepota.

[više]

PREDSTAVA „BLIZANKE“

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 24. 3. 2019. 11:36

U utorak, 19. 3. 2019. učenici drugih, četvrtih i petih razreda OŠ Mokošica i PŠ Osojnik posjetili su Kazalište Marina Držića kako bi pogledali predstavu „Blizanke“ nastalu po istoimenom romanu njemačkoga književnika Ericha Kästnera. Roman je doživio veliki svjetski uspjeh, a dodatnu popularnost stekao je kada je po njemu snimljen američki film „Zamka za roditelje“. Predstavu „Blizanke“ režirala je Lea Anastazija Fleger, a u ulogama blizanki našle su se glumice Irena Tereza Prpić i Vini Jurčić. Naši su učenici uživali u ovoj zanimljivoj, duhovitoj, ali i poučnoj predstavi.

 

[više]

ŽUPANIJSKI VICEPRVACI U KOŠARCI

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 22. 3. 2019. 10:07

Osvojenim prvim mjestom na Školskom natjecanju u košarci ekipa naše škole plasirala se na županijsku razinu natjecanja. Za OŠ Mokošica igrali su sljedeći učenici: Orsat Zvone, Bruno Krmek, Tomislav Prkačin, Domagoj Prkačin, Dario Perić, Stijepo Slade, Ivan Vareškić, Daniel Marić, Antonio Delevski, Ivan Svićarević, Mateo Vučičević, Hrvoje Hladilo i Pero Dedo. Županijsko natjecanje održano je u OŠ Marina Držića 13. ožujka 2019. Naša je ekipa u finalu izgubila upravo od domaćina, ali svejedno je ostvarila sjajan rezultat. Čestitamo igračima i njihovu treneru Jošku Kuštu.

[više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE - LIK 2019.

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 21. 3. 2019. 18:37

Povjerenstvo za provedbu Županijskog natjecanja – izložbe učenika osnovnih škola LIK 2019.  odabralo je najuspješnije likovne radove  te ih predstavilo na Županijskoj izložbi LIK 2019. održanoj 11. ožujka 2019. u Gradskoj knjižnici Metković. Našu je školu svojim radovima na izložbi predstavilo troje učenika: Mia Gečević iz 5. a, Karlo Perić iz 5. d  i Nikolina Gate iz 6. b razreda. Ovogodišnja tema natjecanja bila je „Ekologija“, a podtema „Ugrožene životinjske vrste moga kraja“. Cilj je bio oblikovati plakat u tehnici kolaža primjenjujući ključne pojmove poput vizualne komunikacije, ritma, dinamike i kontrasta boje prema boji. Elementi  i kriteriji vrednovanja  bili su originalnost ideje i jasnoća poruke, primjena ključnih pojmova, razumijevanje i kreativna primjena slikarske tehnike kolaža te povezivanje i interdisciplinarni pristup. Naši su se učenici iskazali svojim radovima i čestitamo im na uspjehu!

Pogledajte fotografije s izložbe.

Aida Hebib Raguž, prof.

[više]

IZVRSNO POSTIGNUĆE LEONA TOMAŠEVIĆA

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 20. 3. 2019. 19:41

U nedjelju, 17. ožujka 2019. u dvorani Visia održana je promocija moderne bajke „Put u ljubičasto“ dubrovačke spisateljice Renate Zlatković u organizaciji Društva za afirmiranje i promicanje knjige i stripa „Slagalica“. Predstavljanje knjige uključivalo je i proglašenje najljepših bajki pristiglih na natječaj koji je Slagalica raspisala za učenike viših razreda osnovne škole. Učenici su u svoje bajke trebali uključiti likove iz bajke „Put u ljubičasto“. Jedan od nagrađenih učenika je i Leon Tomašević, učenik  6. a razreda naše škole, koji je osvojio posebnu nagradu za svoju bajku „Pustolovine princeze Puding“. Izvrsna je vijest da će Leonova bajka uz popratne ilustracije uskoro biti objavljena kao slikovnica.

Čestitamo Leonu na sjajnom postignuću!

[više]

ŽUPANIJSKI PRVACI U NOGOMETU

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 16. 3. 2019. 09:29

Županijsko natjecanje u nogometu održalo se u utorak, 5. 3. 2019 u Veloj Luci. Za ekipu naše škole nastupili su učenici Dario Perić, Kristijan Sentić, Dominik Prkačin, Antonio Delevski, Hrvoje Hladilo, Štefan Koščica, Stijepo Zvono, Frano Cvjetanović, Domagoj Prkačin i Maroje Kraljević, a vodio ih je trener Antonio Pjević. U polufinalu natjecanja naši su učenici odmjerili snage s domaćinom te na kraju pobijedili na penale. U finalu ih je dočekala ekipa OŠ Stjepan Radić iz Metkovića koju su pobijedili 3:2 te izborili nastup na državnom natjecanju u Poreču.

Čestitamo našim nogometašima i njihovu treneru na vrijednoj tituli.

[više]

PREZENTACIJA OBRTNIČKIH ZANIMANJA Vijest ima dokument u privitku

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 8. 3. 2019. 13:18

Dragi učenici i roditelji!

U našoj će se školi 27. ožujka 2019. u 12.20 sati održati prezentacija obrtničkih zanimanja u organizaciji Obrtničke komore Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje - Područnim uredom Dubrovnik i srednjim strukovnim školama Dubrovačko-neretvanske županije. Pozivamo sve zainteresirane učenike i roditelje da nazoče ovom događaju.

U privitku možete pogledati službenu pozivnicu.

[više]

Arhiva naših vijesti   
 


Brojač posjeta
Ispis statistike od 26. 11. 2009.

Ukupno: 1015316
Danas: 734
 
Korisni linkovi
 
 > O školi  > Oglasna ploča
CMS za škole logo
Osnovna škola Mokošica / Bartola Kašića 20, HR-20236 Mokošica / os-mokosica.skole.hr / ured@os-mokosica.skole.hr
preskoči na navigaciju