preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mokošica

vijesti

PRODUŽENO VRIJEME ZA PREDUPIS U PRVI RAZRED

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 2. 2. 2018. 19:15

Poštovani roditelji!

Ovim vas putem obavještavamo da je OŠ Mokošica, Dubrovnik produžila vrijeme za predupis učenika u prvi razred. Predupis će se obavljati u Stručno-razvojnoj službi škole od 29. siječnja do 7. veljače 2018. od 8 do 19 sati.

[više]

SKRAĆENA NASTAVA NA KANDELORU

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 31. 1. 2018. 12:07

Dragi učenici i cijenjeni roditelji,

dana 2. 2 (petak) nastava će biti skraćena prema niže navedenom rasporedu.

Jutarnja smjena

1.sat 8.00 – 8.30

2.sat 8.35 – 9.05

3.sat 9.10 – 9.40

ODMOR 9.40 – 9.50

4.sat 9.50 – 10.20

 5.sat 10.25 – 10.55

 6.sat 11.00 – 11.30

 7.sat 11.35 – 12.00

Popodnevna smjena

1.sat 12.00 – 12.30

2.sat 12.35 – 13.05

3.sat 13.10 – 13.40

ODMOR 13.40 – 13.50

4.sat 13.50 – 14.20

5.sat 14.25 – 14.55

6.sat 15.00 – 15.30

7.sat 15.35 – 16.05

[više]

IZLOŽBA U ČAST SV. VLAHA - NAGRAĐENI RADOVI

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 30. 1. 2018. 16:59

U ponedjeljak, 29. 1. 2017., u suradnji Društva naša djeca Dubrovnik i OŠ Marin Getaldić otvorena je izložba učeničkih likovnih i literarnih radova posvećenih svetom Vlahu pod nazivom Sveti Vlaho, naš zaštitnik i Dubrovnik, moj grad. Na ovoj već tradicionalnoj izložbi predstavili su se i učenici naše škole te su osvojili nagrade u obje kategorije. Učenik 3. a razreda Andrijano Kralj, učenica 3. c Marija Pavličević i učenica 6. b razreda Ivana Grgić nagrađeni su za svoje literarne radove. U kategoriji likovnih radova nagradu je osvojila učenica 3. b razreda Ela Mirošević te učenica 6. d razreda Nina Bašica.

         

Čestitamo našim učenicima na vrijednim priznanjima!

[više]

DŽUDAŠI PRVI U ŽUPANIJI

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 24. 1. 2018. 13:10

Učenici Osnovne škole Mokošica osvojili su prvo mjesto na Županijskom prvenstvu osnovnih škola u džudu.

Natjecanje je održano 23. siječnja u OŠ Marina Držića, a natjecale su se sljedeće ekipe: OŠ Lapad, OŠ Marina Getaldića, OŠ Marina Držića, OŠ Cavtat i OŠ Mokošica.

Svi učenici OŠ Mokošica u pojedinačnoj konkurenciji osvojili su izvrsne rezultate, a zbrajanjem pojedinačnih bodova osigurali su ekipnu pobjedu.

Učenici razredne nastave koji su nastupali za OŠ Mokošica su: Vlaho Lujo (-30kg), Mate Pezo (-34kg), Marin Perger Milutinović (-38kg), Paulo Matana (-42kg), Karlo Latinović (-46kg) i Luka Ivanković (+46 kg).

Na natjecanju su se predstavili i sljedeći učenici predmetne nastave OŠ Mokošica: Orlando Bratičević (-42kg), Nikša Čikato (-46kg), Bruno Bencek (-50kg), Teo Petković (-55kg), Josip Đurić (-66kg), Ivan Žitković (+66kg) i Ivan Petrović (+66kg).

Pobjedom na županijskom prvenstvu učenici OŠ Mokošica osigurali su plasman na državno prvenstvo koje će se održati 14. i 15. veljače u Vinkovcima.

Podsjetimo, učenici OŠ Mokošica već su treći put zaredom osvojili prvo mjesto na županijskoj razini, a prethodne dvije godine osvojili su 2. i 3. mjesto na državnom prvenstvu.

Čestitke našim učenicima i puno sreće na državnom prvenstvu!

                                                                      Ivan Prce, prof.

[više]

RADIONICA ZA UČENIKE OSMIH RAZREDA Vijest ima dokument u privitku

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 23. 1. 2018. 08:42

Dragi učenici osmih razreda i poštovani roditelji,

i ove godine Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri organizira radionice za učenike završnih razreda koje vam mogu pomoći u donošenju važne odluke odabira budućeg zanimanja. Termine održavanja radionica i broj telefona za prijavu možete pogledati u priloženom dokumentu (pod više).

[više]

DUBROVAČKI BISKUP MATE UZINIĆ U NAŠOJ ŠKOLI

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 22. 1. 2018. 21:41

U petak, 19.1., povodom kanonske vizitacije Župi Svete Obitelji u Novoj Mokošici biskup Mate Uzinić, u pratnji župnika don Iva Zečevića, posjetio je i našu školu. Susreo se s ravnateljicom i učiteljima te se nakon prijema kod ravnateljice uputio u posjet učenicima. Posebno su mu se obradovali učenici nižih razreda kojima je biskup darovao posvećene medaljice dubrovačke biskupije i našeg zaštitnika sv. Vlaha, a zatim se pomolio i blagoslovio učenike. Tu se našao i poneki osmaš da našem biskupu uputi pozdrav. Školski zbor otpjevao je pjesmu Mila Hrnića „Dobra večer prijatelji“ pod vodstvom profesorice glazbene kulture Zrinke Mijoč, a dvije učenice četvrtih razreda Jelena Prkačin i Gabriela Kunica izvele su prigodnu recitaciju „Dobar kao dijete“.

Fotografije biskupova posjeta školi pogledajte u fotogaleriji.

                                                Kristina Vukušić, prof.

[više]

OBAVIJEST O PREDUPISU U PRVI RAZRED

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 19. 1. 2018. 15:37

Predupis u prvi razred Osnovne škole Mokošica , Dubrovnik za školsku godinu 2018./2019. obavljat će se u stručno-razvojnoj službi škole u periodu od 29. siječnja do 7. veljače 2018. g. od  8.00 do 15.00 sati.

--------------------------------------------------------------------------

Roditelji trebaju donijeti preslik osobne iskaznice djeteta ili jednog roditelja ,odnosno odgovarajuću potvrdu o prebivalištu ili prijavljenom boravištu.Trebaju donijeti i rodni list djeteta.

--------------------------------------------------------------------------

Djeca koja do 1.travnja 2018. g. imaju navršenih šest godina života obavezno se upisuju u 1. razred, a djeca rođena nakon tog nadnevka mogu se upisati u 1. razred ukoliko im to, na zahtjev roditelja ili staratelja, odobri  županijski Ured državne uprave, Služba za društvene djelatnosti.

Zahtjev za upis djece roditelji ili staratelji dobit će u školi prilikom prijave za predupis.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Na  predupis ne treba dovoditi dijete!

-----------------------------------------------------------------------------------------

U Osnovnu školu Mokošica upisuju se djeca iz naselja:

Mokošica, Nova Mokošica, Donje Obuljeno, Gornje Obuljeno, Petrovo Selo, Pobrežje, Prijevor, Rožat, Komolac, Osojnik.

                                                                                  

                                                                                  Ravnateljica

                                                                                 dr. sc. Petra Đapić Caput                                                          

                                                                               

[više]

CARITAS – ZA TISUĆU RADOSTI

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 23. 12. 2017. 09:47

Učenici i učitelji OŠ Mokošica sudjelovali su u Caritasovu božićnom humanitarnom programu, u sklopu nacionalne humanitarne akcije „Za tisuću radosti“. Imali su priliku kupiti prigodne naljepnice naziva „Obraduj“ i „Daruj“. Kupnjom naljepnica prikuplja se pomoć  za nekoliko tisuća najsiromašnijih obitelji u Hrvatskoj koje se teško nose s posljedicama trajne ekonomske krize: oskudicom, bolesti i nezaposlenosti.

Na ovakav način i naša Mokošica usrećit će najpotrebitije u ove lijepe blagdanske dane!

                                                                             Kristina Vukušić, prof.

[više]

Održan treći božićni sajam

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 23. 12. 2017. 09:32

Ovaj tjedan 19. i 20. prosinca u holu naše škole održan je treći po redu božićni sajam u organizaciji Učeničke zadruge „Tezoro“. I ove su se  godine na sajmu mogli kupiti božićni i novogodišnji ukrasi koje su izradili vrijedni članovi Zadruge. Učenici su se rado uključili u ovu akciju kupnjom poklona. Cijena poklona bila je simbolična, a prikupljena sredstva biti će uplaćna u humanitarne svrhe.

Važnost božićnog sajma nije samo u  prezentiranju svega onoga što su učenici  tijekom prvog polugodišta radili sa svojim voditeljima nego i u tome da u razdoblju adventa kroz ovu humanitarnu akciju pokažu da imaju veliko srce i želju da pomognu onima koji trebaju pomoć.

                                                                      Mirna Pavlović, prof.

[više]

Posjet Domu umirovljenika Thermotherapia

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 18. 12. 2017. 16:24

Vijeće učenika i Zbor OŠ Mokošica u petak 15.12. posjetili su Dom umirovljenika Thermotherapia u Staroj Mokošici. Učenici su dugo razmišljali koga posjetiti u ovo predblagdansko vrijeme te je izbor pao na starije osobe iz Doma, s obzirom na to da je spoj mladosti i starosti uvijek iznova zanimljiv, poučan i inspirativan.

Učenici iz Zbora otpjevali su nekoliko tradicionalnih božićnih pjesama, a učenici iz Vijeća učenika izveli su predstavu „Božićna priča“, adaptiranu prema originalu Charlesa Dickensa. Učenici su korisnicima Doma, također, poklonili paket pun voća, sokova i keksa koje su prikupili i stavili ispod bora.

Ravnateljica Doma gospođa Marica Miletić i ostali djelatnici Doma počastili su sve učenike domaćim kiflicama, sokovima i bombonima. Jos jednom im se zahvaljujemo na gostoprimstvu i nadamo se da će se ovakvi posjeti održavati i u budućnosti. 

                                                                                   Mirna Pavlović, prof.

 

[više]

POSJET UDRUZI "DVA SKALINA"

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 16. 12. 2017. 17:19

U petak, 15. 12. 2017. učenici i učitelji OŠ Mokošica posjetili su Udrugu „Dva skalina“ čiji su korisnici djeca s poteškoćama u razvoju.

Udruga „Dva skalina“ osnovana je 2002. godine od strane roditelja djece s cerebralnom paralizom, prvenstveno radi zadovoljavanja osnovnih potreba te djece kao što su socijalizacija, obrazovanje, fizikalna i druga potrebna terapija. Svrha Udruge okupljanje je i organiziranje roditelja i drugih osoba koje mogu i žele pridonijeti podizanju kvalitete života djece s poteškoćama u razvoju i njihovih obitelji.

Djeca i djelatnici Udruge nestrpljivo su nas dočekali s osmijehom te nas ponudili kolačima, slatkišima i sokom, a učenici i učitelji obradovali su ih pjesmom „Sretan Božić svakome“. Učenici su sa sobom, osim osmijeha, ponijeli i puno pozitivne energije, sve potrebne instrumente da bi pjesmu što bolje izveli te su djecu darovali prigodnim poklonima.

Djeca su zahvalila i darovala zahvalnicu OŠ Mokošica za brigu i ljubav.

Druženje s djelatnicima i djecom Udruge sve nas je posebno dirnulo i obogatilo te smo ganuti njihovom pozitivnom energijom napustili Udrugu sa željom da ih opet što prije posjetimo.

Posebno zahvaljujemo Udruzi „Dva skalina“ na gostoprimstvu, profesoru Ivanu Prci na organizaciji i učenicima koji su sudjelovali u programu.

Djelić pozitivne energije možete pogledati u fotogaleriji.

                                                                            Kristina Ćibarić, prof.

 

 

[više]

HUMANITARNI BOŽIĆNI SAJAM

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 15. 12. 2017. 20:06

Učenička zadruga "Tezoro" organizira humanitarni božićni sajam 19. i 20. prosinca (utorak i srijeda) od 10.00 do 18.00 sati u holu OŠ Mokošica.
Na sajmu će se prodavati božićni, novogodišnji i prirodni proizvodi koje su izradili članovi Zadruge. Novac zarađen od prodaje biti će iskorišten u humanitarne svrhe.
Ponosni smo sto je ova izložbeno-prodajna manifestacija postala tradicionalna i što se njezinim održavanjem potiče kreativnost, suradnja i poduzetništvo naših učenika u plemenite svrhe.

                                                                       Mirna Pavlović, prof.

[više]

SKRAĆENA NASTAVA

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 15. 12. 2017. 13:27

Dragi učenici i cijenjeni roditelji,

dana 22.12. (petak) nastava će biti skraćena i održat će se prema niže navedenom rasporedu.

 

 

 

Jutarnja smjena

1.sat 8.00 – 8.30

2.sat 8.35 – 9.05

3.sat 9.10 – 9.40

ODMOR 9.40 – 9.50

4.sat 9.50 – 10.20

 5.sat 10.25 – 10.55

 6.sat 11.00 – 11.30

 7.sat 11.35 – 12.00

Popodnevna smjena

1.sat 13.00 – 13.30

2.sat 13.35 – 14.05

3.sat 14.10 – 14.40

ODMOR 14.40 – 14.50

4.sat 14.50 – 15.20

5.sat 15.25 – 15.55

6.sat 16.00 – 16.30

7.sat 16.35 – 17.05

NASTAVA U DRUGOM POLUGODIŠTU POČINJE U PONEDJELJAK, 15. 1. 2018. GODINE prema sljedećem rasporedu:

1., 3., 5. i 7. razredi POPODNE

2., 4., 6 i 8. razredi UJUTRO

Želimo vam svima sretne blagdane!

[više]

KREATIVNE RADIONICE U DUHU BOŽIĆA

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 15. 12. 2017. 15:53

U utorak 12. 12. 2017. u organizaciji Učeničke zadruge „Tezoro“ održana je višesatna radionica božićnih rukotvorina. U goste smo pozvali gospođu Stefaniju Bazdan koja je pokazala svoja iskustva u izradi drvenih magneta. Nakon radionice magneta s božićnim motivima uslijedila je radionica izrade božićnih ukrasa u decoupage tehnici, a potom  izrada božićnih aranžmana u kombiniranim tehnikama. Naše kreativne radove možete pogledati u fotogaleriji.               

                                                      Aida Hebib Raguž, prof.

[više]

Humanitarna akcija "Dubrovnik Slavoniji"

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 14. 12. 2017. 22:23

U proteklom mjesecu održana je humanitarna akcija "Dubrovnik Slavoniji" u kojoj su se prikupljale potrepštine za osječku socijalnu samoposlugu. U akciji je sudjelovala i naša škola. Mokošička djeca i roditelji još su jednom pokazali veliko i nesebično srce za potrebite. Od srca se svima zahvaljujemo što su se odazvali akciji.

                                                                             učiteljica Romana Noković

[više]

Državni uspjeh naše učenice

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 14. 12. 2017. 22:10

Na 55. Državnom natjecanju komornih ansambala, koje se 6. i 7. prosinca 2017. godine održavalo u Zagrebu, učenici Umjetničke škole Luke Sorkočevića Dubrovnik ponovno su postigli izuzetne rezultate. Na natjecanju je sudjelovao 21 učenik u 8 komornih sastava. U komornom triju flauta I. kat, koji je osvojio prvu ngradu pod mentorstvom profesorice Đive Kušelj, svirala je učenica 6. c razreda Nika Vidojević. 

Čestitamo Niki na izvrsnom uspjehu!

[više]

Projekt ProMikro u OŠ Mokošica

Autor: Nikolina Bubica, 13. 12. 2017. 15:06

Početkom ovog tjedna učenici šestih razreda naše škole, kao i velik broj njihovih vršnjaka diljem Hrvatske, dobili su Microbit računala. Ova donacija realizirana je u sklopu projekta ProMikro, u suradnji Carnet-a, MZO i IRIM-a, a sve u cilju uvođenja digitalne pismenosti i računalstva na interdisciplinaran, kreativan i stvaralački način. BBC micro:bit uzbudljiva je nova tehnologija izrazito niske cijene, bogatog programerskog okružja koju su razvili BBC, Microsoft i drugi partneri s ciljem masovne uključenosti u osnovnim školama ne samo u STEM području nego i u dizajnu, umjetnosti i ostalim predmetima. Učenici su računala dobili na korištenje tijekom ove školske godine kako bi ih koristili u školi ili kod kuće. 

​                

Svi edukacijski i predmetni materijali za korištenje micro:bita dostupni su na edukacijskom portalu Izradi!

[više]

BOŽIĆNE RADIONICE

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 11. 12. 2017. 10:28

U utorak, 28. 11. 2017. u organizaciji  Učeničke zadruge „Tezoro“  održana je višesatna radionica izrade božićnih vijenaca isključivo od priordnih materijala. Radionicu je osmislila prof. Aida Hebib Raguž te je u goste pozvala gospođe Antoniju Brkić i i Almiru Tomašević, majke naših učenika, koje su se rado odazvale pozivu te pokazale  svoja iskustva u izradi božićnih vijenaca. Radionice su se nastavile i tijekom idućeg tjedna zbog velikog interesa zadrugara, a fotografije s održanih radionica možete pogledati ovdje.

Već u utorak, 12.12. u 17.30 sati u učionici br. 10 organizira se nova radionica izrade božićnih rukotvorina poput  božićnih ukrasa i magneta, a u goste će nam doći gospođa Stefanija Bazdan.

Pozivamo sve zainteresirane zadrugare da se pridruže božićnoj radionici.                                                       

 Aida Hebib Raguž, prof.

[više]

BLAGDAN SVETOG NIKOLE

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 11. 12. 2017. 10:01

U srijedu, 6. 12. 2017. u našoj je školi proslavljen Sveti Nikola, zaštitnik pomoraca, putnika i djece. Sveti je Nikola u pratnji Krampusa i anđela posjetio učenike prvih, drugih, trećih i četvrtih razreda te im je udijelio slatkiše i posebno ih time razveselio. Učenici su omiljenog sveca dočekali pljeskom i pjesmom te su se s njim rado fotografirali. Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u programu, a kako su se učenici proveselili sa svetim Nikolom, anđelima i Krampusom, pogledajte u fotogaleriji. 

                                                       Kristina Ćibarić, prof.

[više]

POZIV NA VEČER MATEMATIKE

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 7. 12. 2017. 13:40

Pozivamo sve učenike od 1. do 8. razreda i njihove roditelje na Večer matematike
koja se odvija u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva,
a uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja.
Večer matematike održat će se 7. 12. 2017. u 18 sati u našoj školi.
S nestrpljenjem vas očekujemo treću godinu zaredom te se nadamo kako ćete se
uspješno okušati u aktivnostima koje će vam otkriti zabavnu stranu matematike.

[više]

SAT POVIJESTI U OŠ MOKOŠICA

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 6. 12. 2017. 21:43

U ponedjeljak, 4. 12. 2017., našu školu posjetio je dubrovački branitelj i član Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Ivica Cumeljan koji je povodom Dana dubrovačkih branitelja u školskoj dvorani održao sat povijesti za naše učenike. Gospodin Cumeljan pred punom je dvoranom radoznalih mokoških osnovnoškolaca podijelio svoja ratna iskustva naglasivši kako trebamo cijeniti i očuvati teško stečenu slobodu.

[više]

PROJEKT "ODABERI SPORT"

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 3. 12. 2017. 12:35

Uz potporu Hrvatskog olimpijskog odbora, Grada Dubrovnika i Dubrovačkog saveza športova u ponedjeljak 27. 11. 2017. u OŠ Mokošica predstavljen je projekt „Odaberi sport“. Učenicima su ovom prilikom predstavljeni brojni ekipni te individualni sportovi s kojima su ih upoznali učenici sportaši, ali i profesionalni sportaši. Okupljene je u školskoj dvorani pozdravila zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić istaknuvši kako se bavljenjem sportom razvijaju zdrave navike, timski duh i osjećaj pripadnosti. Cilj projekta je educirati i motivirati djecu da odaberu sport koji će im se istodobno sviđati i odgovarati im i koji će ih poučiti sportskoj kulturi i olimpijskim načelima. 

Pogledajte fotografije.

[više]

MAŠTOVITI SAPUNI UČENIČKE ZADRUGE "TEZORO"

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 29. 11. 2017. 19:17

U organizaciji Učeničke zadruge "Tezoro"  u protekla tri tjedna održane su radionice izrade prirodnih sapuna. Nakon procesa saponifikacije uslijedile  su kreativne radionice oblikovanja sapuna  te završne radionice pakiranja proizvoda. Interes za radionice bio je iznimno velik, a sudjelovali su  zadrugari  5., 6., 7. i 8. razreda. Cjelokupan proces izrade te  gotove proizvode naše Zadruge možete pogledati u fotogaleriji.                     

                                                                                         Aida Hebib Raguž,prof.                                                                     

[više]

Izložba „Rukama složeno“

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 27. 11. 2017. 20:44

U srijedu  22. 11. 2017. u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik otvorena je izložba „Rukama složeno“ u sklopu cjelogodišnje manifestacije Foruma mladih. Na izložbi su izloženi radovi učenika osnovnih i srednjih škola iz područja umjetnosti i tehničke kulture. Na ovoj svečanoj izložbi učenici naše škole predstavili su svoje kiparske radove. Iz  6. c razreda sudjelovale su  učenice likovne grupe  Iva Dedović i Matea Franquelli  koje su izradile Orlandov stup  dok  su učenici Mateo Škrabić i Orsat Poša izradili brod karaku. Učenice 6. b razreda Anamarija Bazdan, Iva Vodopija i Lucija Kraljević izradile su tvrđavu Lovrijenac . Velika pohvala našim učenicima za uspješne radove  i sudjelovanje na ovoj iznimno vrijednoj manifestaciji. Fotografije s izložbe možete pogledati u fotogaleriji.                                 

                                                                             Mentorica  Aida Hebib Raguž

 

[više]

Natjecanje Dabar 2017

Autor: Nikolina Bubica, 26. 11. 2017. 19:09

I ove školske godine učenici naše škole sudjelovali su u natjecanju Dabar. Dabar (Bebras) je međunarodna inicijativa koja promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima, nastavnicima i učenicima, ali i u široj javnosti. Dabar je osmišljen kako bi se svoj djeci omogućio jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje. Natjecanje se sastoji od niza izazovnih zadataka koje su napisali stručnjaci iz pedesetak zemalja. Iako se rješavanje zadataka temelji na informatici, možete ih rješavati i bez informatičkog predznanja.

Organizator natjecanja za Hrvatsku je udruga "Suradnici u učenju" uz podršku Hrvatskog saveza informatičara, Visokog učilišta Algebra i CARNet-a. Natjecanje se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Posebne pohvale svim našim učenicima koji su sudjelovali u natjecanju a posebno onima koji su ušli među 10% najboljih u državi: 

Petra Herjavec Pranjić, 2.razred (29.mjesto)

Gabriel Pavlović, 2.razred (43.mjesto)

Ivan Kristović, 4.razred (12.mjesto)

Maroja Goga, 5.razred (60. mjesto)

Ante Kralj, 5.razred (60. mjesto)

Lucija Kraljević, 6.razred (30. mjesto)

Karlo Jemin, 6.razred (34.mjesto)

Borna Bašić, 6.razred (50. mjesto)

Ivano Margaretić, 6.razred (60. mjesto)

Daniel Marić, 6.razred (60. mjesto)

Teo Dabelić, 6.razred (68. mjesto)

Cvijeto Pavlić, 6.razred (68. mjesto) 

Niko Trešćec, 7.razred (115. mjesto) 

Čestitke svim natjecateljima te nadamo se da ćemo slijedeće godine imati još više natjecatelja. (fotogalerija) 

 

[više]

I U MOM GRADU VUKOVAR SVIJETLI

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 20. 11. 2017. 15:18

U petak 17. 11. i subotu 18. 11. učitelji i učenici OŠ Mokošica  prisjetili su se Vukovara – grada heroja.  Zapalili su svijeće i pomolili se ispred spomen-obilježja palom hrvatskom branitelju Zdravku Gavriću.  Učenica 5. b. razreda Valeria Slade tom prigodom pročitala je pjesmu naše učiteljice Marice Kovačić „Tebi hrabri vojniče“. U takvim tužnim trenutcima čovjek se zapita o smislu svoga postojanja, o dječjem smijehu i suzama, ljudima bez svoga doma i o tako dragocjenoj slobodi Lijepe Naše. U misli nam dolaze riječi Ivana Gundulića koji piše: „O lijepa, o draga, o slatka slobodo, dar u kom sva blaga višnji  nam Bog je d'o“... Neka zauvijek sloboda  svijetli u našim srcima!

                                                                                      Kristina Vukušić, prof.

[više]

POZIV NA RADIONICU IZRADE SAPUNA

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 3. 11. 2017. 20:52

U ponedjeljak, 6.11.2017., Učenička zadruga "Tezoro" organizira radionicu izrade sapuna u 15:30 sati u učionici br. 15. Pozivaju se svi zainteresirani zadrugari iz suprotne smjene da se pridruže radionici koju će voditi profesorice Aida Hebib Raguž i Milana Gujinović.
                                                                                    Mirna Pavlović, prof.
[više]

AKCIJA BRANJA MASLINA

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 31. 10. 2017. 21:14

U četvrtak, 2. 11. 2017., Učenička zadruga "Tezoro" organizira branje maslina od 14 do 15:30 sati. Akciju branja maslina predvodi profesor Boško Ćorak, a sudjelovat će i predstavnici Vijeća učenika. Pozivaju se učenici iz jutarnje smjene da se odazovu akciji te pomognu u branju školskih maslina.

 

 

[više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ ATLETIKE

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 30. 10. 2017. 20:31

ŠŠK "Ombla" sudjelovao je na Županijskom natjecanju iz atletike koje se održalo  u Makarskoj  27. 10. 2017. Ukupno su osvojili 4. mjesto, a pojedinačni rezultati navedeni su u tablici. Voditelj je profesor Ivan Prce.

DISCIPLINA

 REZULTAT

MJESTO 

100 M

   

MIHAEL DABO

13.81 s

6.

300 M

 

 

NOA MILETIĆ

46.23 s

3.

800 M

 

 

BRUNO GRČIĆ

2:42.51 

4.

DALJ

 

 

JOSIP ĐURIĆ

4.51 m

5.

VIS

 

 

IVAN GRLJEVIĆ

140 cm

4.

VORTEX

 

 

JAKOV JADRIJEVIĆ

45.75 m

4.

KUGLA

 

 

LEO ŠIMUNOVIĆ

10.16 m

2.

ŠTAFETA 100-200-300-400

 

 

UČENICI

2:33.52

2.

[više]

LUTKARSKA PREDSTAVA ZA ČETVRTAŠE

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 30. 10. 2017. 20:00

Knjižničarka Katarina Palinić s  Lutkarskom družinom posjetila je u petak 27. 10. učenike četvrtih  razreda. Male lutkarice razveselile su ih predstavom „Baka Zima“.

Nakon predstave učenici su se družili s lutkaricama i divili se zanimljivim lutkama.

Veselimo se novom susretu!

Fotografije s predstave možete pogledati ovdje.

                                                                                     učiteljica Tereza Violić

[više]

25. obljetnica vojno redarstvene operacije "Oslobađanje juga Hrvatske" Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nikolina Bubica, 25. 10. 2017. 12:46

[više]

DUBROVNIK FILM FESTIVAL

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 23. 10. 2017. 18:50

Učenici šestih, sedmih i osmih razreda naše škole imali su priliku sudjelovati u ovogodišnjem DUFF-u, filmskom festivalu djece i mladeži Mediterana, koji potiče i promovira filmsko stvaralaštvo djece i mladih. Naši su učenici u petak, 20. 10. 2017. pogledali jednu od festivalskih projekcija koja je uključivala nekoliko kratkometražnih filmskih uradaka. Učenici su filmovima dodijelili ocjene te tako sudjelovali u glasovanju za najbolji film po izboru publike.

[više]

SKRAĆENA NASTAVA

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 23. 10. 2017. 13:10

Dragi učenici i roditelji,

zbog neophodnih radova na trafostanici, koji će se provesti u utorak, 23. listopada 2017. u razdoblju od 8:00 do 17:30 sati, u školi neće biti električne energije. Nastava će se, stoga, odvijati prema skraćenom rasporedu.

 

 

 

 

Jutarnja smjena

1.sat 8.00 – 8.30

2.sat 8.35 – 9.05

3.sat 9.10 – 9.40

ODMOR 9.40 – 9.50

4.sat 9.50 – 10.20

 5.sat 10.25 – 10.55

 6.sat 11.00 – 11.30

 7.sat 11.35 – 12.05

Popodnevna smjena

1.sat 13.00 – 13.30

2.sat 13.35 – 14.05

3.sat 14.10 – 14.40

ODMOR 14.40 – 14.50

4.sat 14.50 – 15.20

5.sat 15.25 – 15.55

6.sat 16.00 – 16.30

7.sat 16.35 – 17.05

[više]

OPROSTITI, ALI NE ZABORAVITI

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 9. 10. 2017. 16:17

Još jedna godina prolazi, ali sjećanja su i dalje prisutna....

U subotu 7. 10. 2017. prisjetili smo se onih koji su nas prerano napustili i završili svoj ovozemaljski život. Od granate, davne 1991., izgubljeno je  devet mladih života naše Mokošice. Ispred spomen obilježja u Novoj Mokošici članovi obitelji, predstavnici Grada, predstavnici Gradskog kotara Mokošica te predstavnici udruga položili su vijence i zapalili svijeće u spomen na preminule.  U programu su sudjelovali i učitelji i učenici OŠ Mokošica, a sve je prigodnom molitvom popratio župnik  Župe Svete Obitelji don Ivo Zečević. Sveta misa služila se u Župi Svete Obitelji.

                                                                       Kristina Vukušić, prof.

[više]

PREDSTAVLJANJE FA "LINĐO"

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 9. 10. 2017. 16:45

U četvrtak 5. 10. i petak 6. 10. 2017. našom su dvoranom odzvanjali zvuci lijerice. U posjet su su nam stigli predstavnici Folklornog ansambla"Linđo" kako bi učenike upoznali s radom i aktivnostima ansambla. Gospodin Rikard Kužnin učenicima je predstavio bogatu povijest Linđa te im objasnio da se linđovci uz pjesmu i ples druže te putuje po čitavom svijetu. Plesni voditelj ansambla Jadran Radonić s učenicama 8. razreda  Ani Letunić i Doris Pavlović, koje su već linđovke, pokazao je okupljenima neke od plesnih koraka dobro poznate poskočice. Na samom kraju, gospodin Kužnin pozvao je sve zainteresirane učenike na audiciju u Lazarete.

Homo u kolo!

 

[više]

„DA SE NE ZABORAVI“ – obilježavanje 26. obljetnice napada na Grad

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 2. 10. 2017. 21:05

Kad bude gotovo sve i kada prestane bol, znat ćemo zašto smo čuvali mir,

Jer svi smo jedan svijet i svi smo dio sna,  ljubav je zauvijek jedini lijek“....

U nedjelju 1. 10. 2017. Osnovna škola Mokošica bila je koordinator prigodnog programa „Da se ne zaboravi“ kojim je obilježena 26. obljetnica napada na Grad. Na obljetnici su sudjelovali učitelji, učenici, stručni suradnici i ravnateljica naše škole. U sklopu programa na dubrovačkom groblju Boninovo položeni su vijenci i zapaljene svijeće. Program se nastavio u 10 sati u crkvi sv. Vlaha gdje su se učenici dubrovačkih osnovnih škola recitacijama i pjesmom prisjetili i odali počast svoj djeci koja su izgubila živote u Domovinskom ratu. Učenici naše škole izveli su dvije emotivne točke. Najprije je učenica 8. c razreda Ani Letunić pročitala ulomak iz knjige „Neće oni mene, mama“ autorice Anite Rakidžije, a zatim je posvetila nekoliko toplih rečenica svoj djeci koja su pretrpjela ratne strahote. U nastavku je školski zbor otpjevao pjesmu Marka Perkovića Thompsona „Samo je ljubav tajna dvaju svjetova“ te je njihova izvedba izazvala suze i gromoglasan pljesak svih prisutnih. Učenike su za nastup pripremile školska knjižničarka Irja Jerković te učiteljica glazbene kulture Zrinka Mijoč. U 12 sati na Srđu su uz molitvu položeni vijenci za sve poginule u Domovinskom ratu, a u 18 sati vijenci su se spuštali u more s broda „Tirena“ iz luke Gruž u znak sjećanja za sve poginule na moru.

Posebno zahvaljujemo našim učenicima koji su pokazali spremnost i volju, a nadasve želju da daju malo svojeg slobodnog vremena i upute molitve te odaju počast onima koji su položili svoje živote za obranu Grada i omogućili nam da danas uživamo u dragocjenoj slobodi.

Pogledajte fotografije.

                                                                             Kristina Vukušić, prof.

 

[više]

BICIKLISTIČKO NATJECANJE "VRATIMO DJECU NA IGRALIŠTA"

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 11. 9. 2017. 19:59

U subotu 9. 9. 2017. udruga "Sigurnost u prometu Dubrovnik" organizirala je biciklističko natjecanje pod nazivom "Vratimo djecu na igrališta" za učenike 1.-3. razreda na igralištu na Nuncijati. Cilj natjecanja je vratiti djecu na igrališta, njihovo prirodno okruženje, ali i edukacija o odgovornom ponašanju u prometu. Pobjednica natjecanja učenica je 2. a razreda naše škole Petra Serden. Petra je već u lipnju, na istom ovom natjecanju, odnijela pobjedu, a sada je opet dokazala da je izvrsna u vožnji bicikla.

Petra, čestitamo!

[više]

SVEČANI DOČEK PRVAŠIĆA

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 11. 9. 2017. 19:36

U ponedjeljak 4. 9. 2017. OŠ Mokošica, Dubrovnik otvorila je svoja vrata za novu generaciju prvašića. U 9 sati započela je svečana priredba i prigodni program za novopečene školarce. Školski zbor pod vodstvom učiteljice Zrinke Mijoč otvorio je priredbu školskom himnom, a zatim su učenici Matia Pijević i Maria Sorić izveli pjesmu You're the one that I want. Prvašiće su uveselili i Zumba Kidsi uz zabavne latino ritmove, a zatim ih je, kao i njihove roditelje, pozdravila ravnateljica dr. sc. Petra Đapić Caput te dubrovački gradonačelnik Mato Franković, napomenuvši im da se drže zajedno i da pomažu jedni drugima. Nakon glazbe i plesa prvašići su se upoznali sa svojim učiteljicama te razgledali svoje učionice. 

Svim našim prvašićima želimo uspješan i radostan početak nastavne godine!

[više]

PRODUŽENI BORAVAK Vijest ima dokument u privitku

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 1. 9. 2017. 12:06

Dragi roditelji,

u dokumentu u privitku (kliknuti na više) možete pogledati popis učenika 1. razreda koji će ići u produženi boravak.

 

 

[više]

OBAVIJEST ZA RODITELJE UČENIKA PRVIH RAZREDA

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 1. 9. 2017. 10:20

Cijenjeni roditelji učenika prvih razreda!

Svečani prijem učenika započinje u 9 sati. Nakon priredbe učenici u pratnji učiteljica idu u svoje učionice gdje će se zadržati desetak minuta, a potom će ih učiteljice dopratiti k vama. Ljubazno vas molimo da ne stvarate gužvu u holu škole dok čekate na učenike.

Roditeljski sastanak održat će se u ponedjeljak 4. 9. 2017. u 17 sati.

                                                                         dr. sc. Petra Đapić Caput, ravnateljica

[više]

POČETAK NASTAVNE GODINE 2017./2018.

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 28. 8. 2017. 11:01

Dragi roditelji i učenici!

Nastavna godina 2017./2018. započinje u ponedjeljak 4. 9. 2017. Prijem prvašića OŠ Mokošica i PŠ Osojnik održat će se u holu škole s početkom u 9 sati. Nakon priredbe prvašići će se sa svojim učiteljicama uputiti u školske učionice. 

Nastava za učenike 3., 5. i 7. razreda počinje u 11 sati i trajat će do 13:10 sati, dok nastava za učenike 2., 4., 6. i 8. razreda počinje u 14 sati i završava u 16:10 sati te će se odvijati prema niže navedenom rasporedu. Prvi tjedan nastave učenici 1., 3., 5., i 7. razreda pohađat će u jutarnjoj smjeni, a učenici 2., 4., 6. i 8. razreda u popodnevnoj smjeni. Učenici 2., 3. i 4. razreda PŠ Osojnik trebaju doći u 10 sati u OŠ Mokošica. 

3., 5., 7. razredi

1. sat          11:00 – 11:30

2.sat           11:35 – 11:50

3. sat          11:55 – 12:10

4.sat            12:15 – 12:30

5.sat            12:35 – 12:50

6.sat            12:55 – 13:10

2., 4., 6., 8. razredi

1. sat            14:00 – 14:30

2.sat             14:35 – 14:50

3. sat            14:55 – 15:10

4.sat             15:15 – 15:30

5.sat             15:35 – 15:50

6.sat             15:55 – 16:10

Želimo svima sretan i uspješan početak nove nastavne godine!

                                                             dr. sc. Petra Đapić Caput, ravnateljica

[više]

PODJELA UDŽBENIKA Vijest ima dokument u privitku

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 28. 8. 2017. 10:28

Poštovani roditelji,

obavještavamo vas da će se u OŠ Mokošica udžbenici preuzimati u četvrtak 31. 8. 2017. prema sljedećem rasporedu:

 

RAZREDNA NASTAVA

1. razredi                   16-17 sati (učionica br. 3)

2. razredi                   17-18 sati (učionica br. 4)

3. razredi                   18-19 sati (učionica br. 8)

4. razredi                   19-20 sati (učionica br. 7)

PŠ Osojnik                  16-17 sati (učionica br. 5)

PREDMETNA NASTAVA

5. razredi                    16-17 sati (učionica br. 9)

6. razredi                    17-18 sati (učionica br. 14)

7. razredi                    18-19 sati (učionica br. 20)

8. razredi                    19-20 sati (učionica br. 17)

 

Udžbenike mogu preuzeti isključivo roditelji koji će tom prilikom dobiti i potpisati izjavu kojom se obvezuju da će učenici čuvati i, na kraju školske godine, vratiti dobivene udžbenike. Za popunjavanje izjave potrebno je navesti ime i prezime podnositelja, mjesto i adresu prebivališta, OIB i telefonski kontakt. Roditelji su pri preuzimanju udžbenika dužni donijeti preslike osobnih iskaznica (obje strane). Izjava o preuzimanju školskih udžbenika može se pogledati u privitku (kliknuti na više).

                                                       dr. sc. Petra Đapić Caput, ravnateljica

[više]

Arhiva naših vijesti   
 


Brojač posjeta
Ispis statistike od 26. 11. 2009.

Ukupno: 836662
Danas: 215
 
Korisni linkovi
 
 > O školi  > Oglasna ploča
CMS za škole logo
Osnovna škola Mokošica / Bartola Kašića 20, HR-20236 Mokošica / os-mokosica.skole.hr / ured@os-mokosica.skole.hr
preskoči na navigaciju