preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mokošica

vijesti

DORA ŠKRABO MEĐU NAGRAĐENIMA U NATJEČAJU "TVOJA STAZA"

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 24. 11. 2021. 13:53

Početkom ove školske godine Dubrovačke su knjižnice povodom Godine čitanja raspisale natječaj Tvoja staza za najbolje napisani osvrt ili esej o pročitanom djelu za mjesec rujan, listopad i studeni. Natječaj je namijenjen djeci i mladima od vrtićke do srednjoškolske dobi. U listopadu su Dubrovačke knjižnice odlučile nagraditi sve pristigle radove u znak zahvale učenicima i njihovim mentorima, a među nagrađenima našla se i učenica 8. d razreda Dora Škrabo koja je napisala osvrt na knjigu One of us is lying (Jedan od nas laže).

Pohvaljujemo Doru za za uloženi trud i čitanje u slobodno vrijeme te joj čestitamo na osvojenoj nagradi!

Dorin osvrt možete pročitati na poveznici: https://www.dkd.hr/novosti/nagra%c4%91eni-ucenici-u-natjecaju-tvoja-staza-za-mjesec-listopad?fbclid=IwAR1mTeOdCJYrXyrkAsPFO4kKpgJozEc3-JGQIPYODeZBogTnTWJJ1qmbyaA.

[više]

USPJEŠNO PRIVEDENA KRAJU HUMANITARNA AKCIJA „SOLIDARNOST NA DJELU"

Autor: Ružica Sikirić, 23. 11. 2021. 14:14

I ove su godine naši učenici razredne nastave sudjelovali u tradicionalnoj 49. sabirnoj akciji “Solidarnost na djelu”, humanitarnoj akciji organiziranoj od strane Hrvatskoga Crvenog križa i Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik.

Ovogodišnja akcija provodi se pod motom “Ne dvoji, za drugoga izdvoji". Od prikupljenih će se novčanih sredstava pripremiti prigodni paketi pažnje za socijalno ugrožene obitelji na području od Grude do Trpnja u već tradicionalnoj podjeli uči Božićnih blagdana.

U akciji je prikupljeno 1.050,00 kn. Ovom prilikom zahvaljujemo svim našim učenicima na sudjelovanju!

[više]

JOSIP ĐUROVIĆ, DOBITNIK GODIŠNJEG PRIZNANJA „IMPERIAL“

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 22. 11. 2021. 19:40

20. studenoga, na Svjetski dan djece, u Hotelu Hilton Imperial prvi put je održana svečana dodjela državnog Godišnjeg priznanja „Imperial“. Priznanje služi kao živi spomenik na poginulu djecu, civilne žrtve Domovinskog rata, a dodjeljuje se istaknutim učenicima osnovnih i srednjih škola koji svojim humanitarnim i aktivnim djelovanjem pridonose izgradnji bolje, pravednije i humanije zajednice i društva u cjelini.

„Vjerujem da će i u ovom priznanju živjeti kroz vašu ljubav i dobro koje činite za bolji svijet, za ljepšu budućnost. Živite njihov san, budite pošteni i odgovorni, slobodni i kreativni i uvijek nađite vremena za dobra djela jer ona nas čine velikima. Vi ste ponos ovoga grada i županije. Najveće ste hrvatsko blago i zato vam hvala“, dobitnicima je rekla predsjednica Udruge hrvatskih civilnih stradalnika iz Domovinskoga rata DNŽ Marija Lukšić.

Josip Đurović, učenik 8. b razreda OŠ Mokošica, dobitnik je državnog priznanja „Imperial“ zbog sudjelovanja u brojnim volonterskim projektima na privatnoj, školskoj, lokalnoj ili međunarodnoj razini te zbog promicanja ugleda Škole i svoje zajednice.

Osim našeg Josipa, priznanje su dobili Bruna Stojanović (OŠ Montovjerna) i Filip Bašica (Gimnazija Dubrovnik).

Ponosno čestitamo svim dobitnicima! 

                                                                                    Jelena Tomašević, prof.

Fotogalerija

[više]

ORAŠAR - BALETNA BAJKA U KAZALIŠTU MARINA DRŽIĆA

Autor: Ružica Sikirić, 22. 11. 2021. 14:59

U petak, 19. studenoga u Kazalištu Marina Držića premijerno je izvedena predstava „Orašar" E.T. A. Hoffmanna u režiji Paola Tišljarića i adaptaciji Lade Kaštelan. Predstava je nastala u koprodukciji Kazališta Marina Držića i Baletnog odjela Umjetničke škole Luke Sorkočevića.

U izvedbi čarobnoga „Orašara" sudjeluje pedeset mladih balerina i deset kazališnih glumaca koji su svojim plesnim i glumačkim umijećem sjajno dočarali ovu lijepu božićnu bajku. S ponosom čestitamo Klari Jerinić, Miji Gečević   (8. a), Lući Gospić (1. c) i Kati Pavličević (2. d), našim bivšim i sadašnjim učenicama koje su zablistale na pozornici.

Fotogaleriju s premijerne izvedbe „Orašara" pogledajte ovdje.

(Fotografije preuzete sa službene stranice KMD.)

[više]

DAN SJEĆANJA NA ŽRTVE DOMOVINSKOG RATA I DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA I ŠKABRNJE

Autor: Ružica Sikirić, 18. 11. 2021. 21:24

Učenici 7. c i 8. c razreda OŠ Mokošica sa svojom su vjeroučiteljicom Ružicom Matković prigodno obilježili tridesetu obljetnicu pada Vukovara - Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. 

Trideseta obljetnica obilježena je paljenjem svijeća u dvorištu škole i pokraj spomen-ploče poginulom dubrovačkom branitelju Zdravku Gavriću. 

 

[više]

UČENICE I UČENICI OŠ MOKOŠICA ZAJEDNO NA POBJEDNIČKOM POSTOLJU NA ŽUPANIJSKOM PRVENSTVU ŠKOLA U DŽUDU

Autor: Ružica Sikirić, 18. 11. 2021. 10:11

Učenice i učenici Osnovne škole Mokošica osvojili su ekipno prvo mjesto na Županijskom prvenstvu osnovnih škola u džudu.

Natjecanje je održano 17. studenoga u OŠ Marina Držića, a pobjedom na Županijskom prvenstvu naše učenice i učenici osigurali su plasman na Državno prvenstvo osnovnih škola u džudu koje će se održati 10. i 11. prosinca 2021. u Vinkovcima.

Učenice koje su predstavljale OŠ Mokošica su: Mara Zec, Mara Lučić, Nika Hovorka, Ivana Gavranović, Ana Gate, Nola Pavlić, Tea Bencek, Leona Daničić, Lana Jurić, Nea Mesulić, Noemi Mesulić, Nika Lujo i Leona Niketić.

Ekipu dječaka OŠ Mokošica predstavljali su učenici: Luka Ivanković, Marin Perger Milutinović, Mate Pezo, Vlaho Lujo, Niko Šakić, Bruno Marlais, Marin Soldo, Niko Mekišić, Maro Vuleša, Niko Čikato, Roko Bosnić, Luka Grizelj, Tomo Papić i Tomislav Oliver Miškić Pelaez. Pobjedom na Županijskom prvenstvu učenici OŠ Mokošica osigurali su plasman na Državno prvenstvo koje će se održati 10. i 11. prosinca u Vinkovcima.

Podsjetimo, učenici OŠ Mokošica već su šesti put zaredom osvojili prvo mjesto na županijskoj razini, a učenice su prvi put uspjele doći do naslova županijskog prvaka. 

Čestitke našim učenicima i puno sreće na Državnom prvenstvu!

 

[više]

OBAVIJEST ZA RODITELJE I UČENIKE

Autor: Ružica Sikirić, 17. 11. 2021. 12:02

Poštovani roditelji i dragi učenici!

U četvrtak, 18. studenoga 2021. g. obilježavamo Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Taj je dan državni praznik i ujedno nenastavni dan. 

Nastava će se u petak, 19. studenoga odvijati prema uobičajenom rasporedu. 

dr. sc. Petra Đapić Caput, ravnateljica

[više]

Međunarodno natjecanje Dabar 2021

Autor: Nikolina Bubica, 12. 11. 2021. 08:52

Već tradicionalno učenici naše škole sudjeluju u međunarodnom natjecanju Dabar koje se u našoj državi provodi od 2016. godine kada se Republika Hrvatska uključila u međunarodnu inicijativu Bebras (Dabar). Natjecanje Dabar promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima, ali i u široj javnosti. Učenici naše škole sudjeluju u ovom natjecanju od samog početka njegove provedbe u RH.

U nastojanju da se djeci omogući sudjelovanje u natjecanju Dabar u što većem broju natjecanje je osmišljeno kao online natjecanje kojem učenici pristupaju pod nadzorom svojih učitelja u školi, a sastoji se od niza izazovnih zadataka osmišljenih od strane stručnjaka iz pedesetak zemalja. Ood 2016. u izradi zadataka sudjeluju i hrvatske učiteljice i učitelji. Dabar se izvrsno nadovezuje na kurikularnu reformu kojom se potiče razvoj računalnog razmišljanja od prvog razreda osnovne škole kroz rješavanje primjerenih problemskih i logičkih zadataka, stvaranje strategija za analiziranje i rješavanje problema te programiranje čime se postupno uvodi učenike u svijet digitalne tehnologije.

Organizator natjecanja za Hrvatsku je udruga “Suradnici u učenju” uz podršku Hrvatskog saveza informatičara, Visokog učilišta Algebra i CARNET-a, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Ove godine na natjecanju je sudjelovalo 88 učenika predmetne nastave naše škole. Natjecanje se provodi u periodu od 8.11.2021 – 12. 11. 2021., a službeni rezultati natjecanja bit će objavljeni ubrzo nakon službenog završetka natjecanja. Čestitamo svim učenicima na trudu i motivaciji za sudjelovanjem te postignutom uspjehu. Više o samom natjecanju te zadatcima koji su se koristili na prethodnim natjecanjima možete pronaći na sljedećoj poveznici: Dabar – Udruga Suradnici u učenju (ucitelji.hr).

[više]

OBAVIJEST O IZVOĐENJU NASTAVE OD PONEDJELJKA, 8. STUDENOGA 2021.

Autor: Ružica Sikirić, 5. 11. 2021. 11:27

Poštovani roditelji i dragi učenici,

nastava će se od ponedjeljka, 8. 11. 2021. za sve učenike 1. - 8. razreda OŠ Mokošica odvijati u školi, odnosno prema modelu A.

dr. sc. Petra Đapić Caput, ravnateljica

[više]

UČENIČKI PRIJEDLOZI ZA LOGO PROJEKTA "DIGITAL TOOL FOR ONLINE SCHOOL"

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 3. 11. 2021. 13:53

Dragi učenici!

U velikoj fotogaleriji pogledajte sve pristigle radove na natječaj za  najbolji logo projekta Digital tool for online school. Još jednom zahvaljujemo svim učenicima na sudjelovanju te pohvaljujemo iskazanu kreativnost u radovima. Na mrežnoj stranici škole pratite sve novosti vezane za projekt, a uskoro donosimo detalje natječaja  za preostalih osam mjesta za putovanje u Tursku u ožujku.

[više]

Natjecanje u rješavanju SUDOKU zadataka za učenike osnovnih i srednjih škola

Autor: Nikolina Bubica, 31. 10. 2021. 20:35

Hrvatska Mensa, uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje, organizirala je Natjecanje u rješavanju SUDOKU zadataka za učenike osnovnih i srednjih škola. Ovo se natjecanje po prvi puta organizira na ovaj način, diljem cijele RH i ponosni smo da su na ovom natjecanju sudjelovali i učenici naše škole.

Školsko natjecanje  održalo se 25. listopada 2021. godine, s početkom u 12 sati. Sudjelovala je mala ekipa učenika petih razreda. Najuspješniji natjecatelj ovog natjecanje bila je učenica Mara Anđela Rodić (5.c razred), a prema rezultatima slijede učenici Patrik Kunica (5.c razred) te Vlaho Slade (5.c razred). Čestitamo učenicima na postignutom uspjehu i nadamo se da ćemo sljedeće godine nastupiti u još većem broju. Za sve učenike koji žele saznati više o ovom natjecanju na sljedećoj poveznici mogu pronaći dodatne informacije: Natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola u rješavanju SUDOKU zadataka - AZOO. Također, ako ste zainteresirani za rješavanje SUDOKU izazova, zadatke za vježbu možete pronaći na sljedećoj poveznici https://bit.ly/3DNTtkd.

[više]

OBAVIJEST O IZVOĐENJU NASTAVE 4. I 5. 11. 2021.

Autor: Ružica Sikirić, 28. 10. 2021. 11:07

Poštovani roditelji, dragi učenici!

4. i 5. studenoga 2021. g. nastava će se izvoditi na daljinu, odnosno prema modelu C za sve učenike od 1. do 8. razreda. Sve upute o izvođenju nastave učenici će dobiti od svojih učitelja. 

dr. sc. Petra Đapić Caput, ravnateljica

[više]

ODABRAN POBJEDNIČKI LOGO PROJEKTA „DIGITAL TOOL FOR ONLINE SCHOOL“

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 27. 10. 2021. 20:57

Projektno povjerenstvo Erasmus + projekta Digital tool for online school, u čijem su sastavu voditeljica projekta Ružica Sikirić i članice Antonija Bajić, Ivana Konsuo Batarilo, Milana Gujinović, Ana Lojpur i Ivana Obradović, na sastanku održanom 25. listopada 2021. donijelo je odluku o pobjedničkom prijedlogu za logo projekta. Povjerenstvo je imalo težak zadatak odabrati najbolji između velikog broja odličnih učeničkih radova. Ovim putem želimo zahvaliti, pohvaliti i čestitati svim učenicima koji su poslali svoje prijedloge! Svojom ste nas kreativnošću učinili zaista ponosnima! Napominjemo da će svi radovi biti objavljeni na školskoj mrežnoj stranici. U odabiru najboljeg rada Povjerenstvo se vodilo kriterijima jasnoće grafičkog/likovnog prikaza, tematskim podudaranjem s naslovom projekta te vizualnim uklapanjem u materijale projekta. Prema jednoglasnoj odluci Povjerenstva navedenim kriterijima najbolje udovoljava rad učenice 7. b razreda Anamarije Nadilo. Čestitamo Anamariji na izvrsno osmišljenom logu zahvaljujući kojem postaje prva putnica u Tursku u ožujku!

[više]

USPJEŠNO ZAVRŠENA HUMANITARNA AKCIJA "OSNOVCI ZA OSNOVNO"

Autor: Ružica Sikirić, 26. 10. 2021. 23:10

Humanitarna akcija Caritasa Dubrovačke biskupije „Osnovci za osnovno", kojoj se priključila i naša škola, uspješno je privedena kraju. Prikupljeni su paketi nekvarljivih namirnica i higijenskih potrepština koji su na putu prema potrebitim obiteljima u Albaniji. 

Ovom prilikom zahvaljujemo svim roditeljima, učenicima i kolegama koji su se uključili u akciju i još jednom pokazali snagu solidarnosti i humanosti.

Hvala i našim vrijednim učenicima koji su pomogli u pripremi i prenošenju paketa šireći duh zajedništva i ponosa našim školskim hodnicima. 

Fotogalerija

[više]

GRADONAČELNIK PRIMIO PREDSTAVNICE PROJEKTNOG TIMA OŠ MOKOŠICA

Autor: Ružica Sikirić, 24. 10. 2021. 20:22

U petak, 22. listopada gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž primili su učiteljice predmetne nastave OŠ Mokošica Ružicu Sikirić i Ivanu Obradović povodom iznimnog doprinosa u osmišljavanju i provedbi Erasmus+ projekta Digital tool for online school. Prijemu je nazočila i ravnateljica Osnovne škole Mokošica dr. sc. Petra Đapić Caput. Gradonačelnik Franković čestitao je cijelom projektnom timu koji, osim spomenutih učiteljica, čine i učiteljice Ivana Konsuo Batarilo, Milana Gujinović, Ana Lojpur i Antonija Bajić te ravnateljici škole koji su svojim predanim i zajedničkim radom podigli razinu obrazovnog standarda. 

https://www.dubrovnik.hr/vijesti/gradonacelnik-primio-tim-koji-je-os-mokosica-osigurao-eu-projekt-vrijedan-33-tisuce-eura-15109

 

[više]

DAN JABUKA U NAŠOJ ŠKOLI

Autor: Ružica Sikirić, 24. 10. 2021. 20:04

Naši su prvaši ovogodišnji Dan jabuka zaokružili na najslađi mogući način - počastili su se štrudelom koji im je pripremila naša školska kuharica Ruže Brčić. Sa svojim su učiteljicama marljivo pripremali sastojke, a cijeli postupak pripreme svojim su fotografijama zabilježili prvaši informatičari pod vodstvom učiteljice Elene Čengije.

[više]

DESETI JUBILARNI DUFF

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 20. 10. 2021. 09:19

Deseti jubilarni Festival filma djece i mladih zemalja Mediterana (DUFF) ove je godine održan od 14. do 17. listopada. Osim natjecateljskog dijela u kategorijama animiranog, igranog, dokumentarnog, slobodnog žanra i najboljeg tematskog filma organiziran je i off program u sklopu kojega su dubrovački školarci mogli pogledati projekcije filmova. Učenici predmetne nastave naše škole pogledali su belgijski film Spaceboy te nizozemski film Klub ružne djece koji je bio popraćen i metodičkim materijalima. Filmovi su istodobno bili zabavni, zanimljivi te poučni zbog čega su se dopali našim učenicima. Veselimo se 11. DUFF-u!

[više]

HUMANITARNA AKCIJA CARITASA I OSNOVNIH ŠKOLA „OSNOVCI ZA OSNOVNO" Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ružica Sikirić, 18. 10. 2021. 11:09

Dragi učenici, roditelji i djelatnici škole,

u našoj je školi u tijeku humanitarna akcija u organizaciji Caritasa pod nazivom „Osnovci za osnovno" kojom se prikupljaju namirnice i potrepštine za socijalno ugrožene stanovnike Lezha, grada na sjeveru Albanije. 

S obzirom na to da smo u dijelu godine kada obilježavamo Dane kruha i zahvaljujemo za plodove zemlje, pozivamo vas da to napravimo na najbolji mogući način - dijeljenjem svoga kruha s potrebitima.

Akcijom će se skupljati nekvarljive namirnice i potrepštine (brašno, šećer, ulje, tjestenina, riža, suhi grah, pelata, čokolada, pelene za djecu i odrasle...). Učenici mogu donijeti namirnice svojim razrednicima koji će zatim pripremiti jedan zajednički paket za svoj razred. Akcija prikupljanja trajat će do petka, 22. listopada.

Više pojedinosti pročitajte u prilogu. 

[više]

ERASMUS DANI 2021. U OŠ MOKOŠICA

Autor: Ružica Sikirić, 17. 10. 2021. 13:06

[više]

NATJEČAJ ZA NAJBOLJI LOGO PROJEKTA DIGITAL TOOL FOR ONLINE SCHOOL

Autor: Ružica Sikirić, 17. 10. 2021. 12:34

Dani Erasmusa, koji se ove godine obilježavaju od 14. do 16. listopada, prigodno su obilježeni i u OŠ Mokošica. U holu škole postavljen je Erasmus kutak koji su učenici sa svojim učiteljicama ukrasili vlastitim rekvizitima i radovima na temu Erasmus+ programa. U Erasmus kutku svi su se učenici mogli raspitati i dobiti potrebne informacije o tekućim aktivnostima Erasmus+ KA1 projekta Digital school for online school koje su im strpljivo objašnjavali naši mladi informatori. Informatori su nosili posebno napravljene akreditacije, dijelili su brošure i letke kojima se učenici pozivaju na uključenje u projekt, a posebnu je pozornost izazvao natječaj za najbolji logo projekta. Natječaj je otvoren do kraja idućeg tjedna kada će učiteljice iz projektnog tima odabrati najbolji prijedlog za logo projekta, a sretni kreativac/kreativka dobit će vrijednu nagradu - putovanje u partnersku školu u Tursku u ožujku sljedeće godine.  

Natječaj je još otvoren - stoga vas i ovim putem pozivamo da se prijavite sa svojim prijedlozima.

Adresa elektroničke pošte za slanje radova je: osnovnaskolamokosica@gmail.com (uz rad je potrebno napisati ime, prezime te razred učenika).

Sretno svima!

[više]

PRIZNANJE I NAGRADA UČITELJICI NIKOLINI BUBICI

Autor: Jelena Matković, 13. 10. 2021. 10:47

Na Svjetski dan učitelja, koji se obilježava 5. listopada, Ministarstvo znanosti i obrazovanja sustavno nagrađuje najuspješnije djelatnike u području obrazovanja za prethodnu školsku godinu. Kandidate evaluira Povjerenstvo za nagrađivanje najuspješnijih odgojno-obrazovnih radnika na temelju Pravilnika o nagrađivanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima.

Među 511 najuspješnijih djelatnika za 2020./2021. školsku godinu našla se Nikolina Bubica, učiteljica Informatike i Matematike u našoj školi. Ovo je već treće istovrsno priznanje, a ujedno je i treća godina otkad takav sustav nagrađivanja postoji. Učiteljica Nikolina Bubica priznanje je dobila za mentorstvo učenicima na natjecanjima; održana predavanja, radionice i edukacije; objavljene stručne članke, nastavne materijale i obrazovne sadržaje; rad na projektima; unaprjeđenje rada škole te rad unaprjeđenja odgojno-obrazovnog sustava Republike Hrvatske.

Čestitamo našoj učiteljici na vrijednom priznanju i nagradi!

[više]

30. OBLJETNICA POČETKA NAPADA NA DUBROVNIK

Autor: Ružica Sikirić, 12. 10. 2021. 20:20

Povodom obilježavanja 30. obljetnice početka napada na Dubrovnik učenici naše škole sudjelovali su u prigodnom programu pod geslom „Da se ne zaboravi". Program je idejno osmislila naša knjižničarka Irja Jerković, a školski je zbor pripremila prof. glazbene kulture Josipa Vuković. Program su naši učenici započeli hrvatskom himnom, a potom su pjesmama i recitacijama odali počast Domovini, Dubrovniku i svim poginulim braniteljima. 

Dirljivu solističku izvedbu pjesme Ruža hrvatska izvela je učenica Nikoleta Ivanković, a naši su učenici, između ostalih, izveli i recitaciju pjesme Dubrovačka djeca zavazda koju je za ovu veliku obljetnicu napisala Irja Jerković.

Snimku dijela svečanog programa možete pogledati u nastavku.

[više]

PREDSTAVLJANJE I POČETAK PROVEDBE ERASMUS+ PROJEKTA „DIGITAL TOOL FOR ONLINE SCHOOL"

Autor: Ružica Sikirić, 21. 9. 2021. 17:06

Na sjednici Učiteljskoga vijeća OŠ Mokošica održanoj u srijedu, 15. rujna 2021. predstavljen je Erasmus + projekt „Digital tool for online school" i početak njegove provedbe u našoj školi. Trajanje projekta je 18 mjeseci, odnosno od rujna 2021. do veljače 2023. godine. Projektne aktivnosti započinju odlaskom učiteljica sudionica projekta na strukturirane tečajeve u Italiju, Španjolsku i Tenerife gdje će steći znanja o stvaranju digitalnih i medijskih sadržaja koja će po povratku podijeliti s kolegama i učenicima škole. Učenici će na taj način dobiti znanja i vještine koje će u drugoj fazi projekta upotrijebiti za stvaranje medijskih sadržaja zabavne i obrazovne tematike - vodiča (tutorijala) kroz digitalne alate, videolekcija za svoje vršnjake te u konačnici za stvaranje nove izvannastavne aktivnosti u našoj školi - školske radijske emisije i školskog podcasta.

U ožujku sljedeće godine planiran je posjet naših učenika partnerskoj školi u gradu Canakkale u Turskoj gdje će od svojih vršnjaka naučiti kako oni vode i stvaraju svoju radijsku emisiju i podcast. Za sudjelovanje u mobilnosti moći će se prijaviti svi zainteresirani učenici naše škole, a Povjerenstvo za odabir odabrat će 9 učenika koji ispunjavaju zadane uvjete i koji će u pratnji 3 učiteljice otputovati u Tursku. 

Projektne aktivnosti podrazumijevaju uključivanje svih učitelja i učenika OŠ Mokošica, stoga ovim putem pozivamo sve učenike naše škole na predstavljanje projekta koje će se za njih održati tijekom obilježavanja Erasmus dana u našoj školi, od 14. 10. do 16. 10. 2021. 

[više]

MEĐUNARODNI DAN PISMENOSTI

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 14. 9. 2021. 16:22

Međunarodni dan pismenosti obilježava se 8. rujna, a utemeljio ga je UNESCO 1967. godine s ciljem upozoravanja na važnost pismenosti na međunarodnoj razini. UNESCO ističe kako je pismenost temeljno ljudsko pravo i temelj za cjeloživotno učenje. Pojam pismenosti razvijao se kroz vrijeme te on danas ne podrazumijeva samo vještine čitanja, pisanja i računanja već i sposobnost čitanja s razumijevanjem, načine komunikacije, poznavanje stranih jezika, sposobnost korištenja informacijskim tehnologijama i sl.  Međunarodni dan pismenosti u Osnovnoj školi Mokošica obilježen je s učenicima šestih i osmih razreda u sklopu nastave Hrvatskoga jezika i s naglaskom na poznavanju pravopisne norme. Učenici su se našli u ulozi lektora te su ispravljali tekstove zasićene pravopisnim pogreškama kojima sve češće svjedočimo u svakodnevnom životu. Učenici su prigodno uredili i školski pano te smo se svi skupa podsjetili da svoj jezik volimo tako što ga poznajemo.

[više]

NATJEČAJ ZA STIPENDIJU ZAKLADE „BORNA PETROVIĆ"

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 8. 9. 2021. 20:42

Dragi roditelji!

Zaklada „Borna Petrović" na svojoj je mrežnoj stranici objavila Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2021./2022. Zaklada dodjeljuje ukupno 30 stipendija u iznosu od 800 kuna mjesečno učenicima i studentima čije prijave udovoljavaju uvjetima Natječaja koji je otvoren do 15. 9. 2021. Na poveznici Zaklada Borna Petrović - Dubrovnik (zakladabornapetrovic.hr) možete saznati sve informacije vezane za prijavu na Natječaj.

[više]

PREDAVANJE O POSTUPANJU U KRIZNIM SITUACIJAMA

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 7. 9. 2021. 21:16

Danas je u našoj školi održano predavanje za djelatnike o postupanju u kriznim situacijama s naglaskom na potresu te o psihosocijalnoj pomoći djeci nakon krizne situacije. Predavanje je organizirano u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Dubrovnik, a održale su ga predavačice Roberta Šimunović i Dragica Burđelez. Gospođa Šimunović upoznala je djelatnike s postupanjem u slučaju potresa, načinom zaštite i pravilnim reagiranjem u slučaju potresa za vrijeme nastave. Istaknula je važnost provođenja redovitih zaštitnih i evakuacijskih vježbi s učenicima. Gospođa Burđelez naglasila je koliko je važno djeci pružiti psihosocijalnu pomoć nakon krizne situacije jer veliki broj njih doživi šok s kojim se nije lako nositi. Predavanje je bilo izuzetno poučno, a djelatnici su dobili i brošure s korisnim savjetima o postupanju u slučaju katastrofe.

[više]

PODJELA UDŽBENIKA

Autor: Ružica Sikirić, 1. 9. 2021. 13:26

Dragi roditelji i učenici,

učitelji su složili i pripremili radne materijale i udžbenike za svoje učenike koji će ih dočekati prvi dan u škole u njihovoj učionici. Učenici u ponedjeljak trebaju ponijeti torbu u koju će staviti jedan dio udžbenika i radnih bilježnica, a drugi dio udžbenika i radnih materijala ponijet će naknadno jer još nisu stigli.

Učitelji su za predmete za koje još uvijek nisu stigli udžbenici pripremili i prilagodili svoj rad, tako da se ne trebate brinuti, a o dolasku udžbenika koji nedostaju bit ćete pravovremeno obaviješteni.

Tableti za učenike petih razreda dijelit će razrednici na roditeljskim sastancima o čemu ćete također dobiti obavijest.

Učenici prvi dan nastave trebaju sa sobom ponijeti kemijsku olovku i blok u koji će napisati sve potrebne obavijesti.

dr. sc. Petra Đapić Caput, ravnateljica

[više]

RODITELJSKI SASTANCI ZA RODITELJE PRVAŠA

Autor: Ružica Sikirić, 31. 8. 2021. 16:45

Poštovani roditelji učenika prvih razreda!

Prvi roditeljski sastanci održat će se 6. 9. 2021. godine i to:

- u 17 sati za roditelje učenika 1. a i 1. b razreda

- u 18 sati za roditelje učenika 1. c i 1. d razreda.

Roditelji prvaša PŠ Osojnik dobit će termin roditeljskog sastanka u dogovoru s učiteljicom.

 

 

[više]

POČETAK ŠKOLSKE GODINE

Autor: Ružica Sikirić, 30. 8. 2021. 16:06

Dragi učenici i poštovani roditelji,

bliži se početak još jedne školske godine. Iznimno se veselimo ponovnom dolasku naših učenika u školu.

U tijeku su pripreme za podjelu radnih materijala za učenike koji će ih dočekati u školi o čemu ćete biti naknadno obaviješteni.

Ove školske godine radit ćemo u smjenama kao i do sada.

Učenici prvih, trećih, petih i sedmih razreda nastavu će prvi tjedan imati ujutro, a učenici drugih, četvrtih, šestih i osmih razreda imat će nastavu popodne.

Prvi dan nastave je u ponedjeljak, 6. 9. 2021. godine i održat će se prema sljedećem rasporedu:

2. razredi: 13 - 14 sati

3.,  5.  i  7 razredi: 11 - 12 sati     

4., 6. i  8. razredi: 14 - 15 sati

U ponedjeljak, 6. 9. 2021. g. nema produženog boravka za učenike.

U utorak, 7. 9. 2021. g. nastava će se odvijati prema sljedećem rasporedu:

1. razredi: dobit će obavijest od svojih učiteljica

2. razredi: 13 sati

3., 5. i 7. razredi: 8 sati

4., 6. i 8. razredi: 14 sati

Područna škola Osojnik: 8. 30 sati

Prijem prvašića održat će se u ponedjeljak, 6. 9. 2021. godine u školskoj dvorani s početkom u 9 sati. za 1. a, 1. b i Osojnik te u 9. 30 za 1. c i 1. d  razred (učenici dolaze u pratnji jednog roditelja).

O terminima i razredima će vas telefonski kontaktirati Stručno-razvojna služba škole u petak, 3. 9. 2021. godine u vremenu od 10 do 12 sati.

Nakon pozdravnog govora prvašići zajedno sa svojim učiteljicama i jednim roditeljem idu u svoj razred.

*** Produženi boravak za učenike prvih razreda počinje u utorak,  7. 9. 2021. godine od 11.30 do 16.30 sati, a produženi boravak za učenike drugih razreda počinje u utorak, 7. 9. 2020. godine od 7.30 do 12.30 sati.

dr. sc. Petra Đapić Caput, ravnateljica

[više]

Obavijest za roditelje i učenike

Autor: Nikolina Bubica, 25. 8. 2021. 12:57

Potvrde za mjesečni pokaz J. P. Libertas čije troškove snose roditelji, ovjeravat će se od 30. 8. (ponedjeljak) do 3. 9. (petak) u vremenu od 10 do 11 sati u holu škole (dežurana). 

Radi kraćeg zadržavanja molimo vas da unaprijed ispunite tražene podatke na potvrdi. Napominjemo da obrazac Potvrde možete kupiti na prodajnim mjestima J. P. Libertas. 

Roditelji učenika koji ostvaruju pravo na pokaz čije troškove snosi Grad Dubrovnik iste mogu preuzeti na kioscima J. P. Libertas bez dolaska u školu.

Hvala!

Ravnateljica

Dr. sc. Petra Đapić Caput

[više]

FINALE MEĐUNARODNIH SPORTSKIH IGARA - OŠ MOKOŠICI 2. MJESTO U GRANIČARU

Autor: Ružica Sikirić, 20. 8. 2021. 15:45

U finalima Međunarodnih sportskih igara koje su se održale 19. 8. 2021. g. u Splitu, a na kojima su sudjelovale najbolje ekipe s Državnih prvenstava Hrvatske, Srbije te Bosne i Hercegovine, učenici OŠ Mokošica ostvarili su izvrsno drugo mjesto.
OŠ Mokošica predstavljali su sljedeći učenici: Bruno Vlahović, Luka Jarak, Vlaho Slade, Lucija Lučić, Ivana Prkačin, Leo Herenda, Lucija Bačić, Darko Milutinović, Niko Mikulandra, Petra Nikolić te učitelj Ivan Prce.

Čestitke učenicima i treneru na izvrsnim rezultatima!

[više]

„Digital tool for online school" - PRIHVAĆEN ERASMUS + PROJEKT OŠ MOKOŠICA

Autor: Ružica Sikirić, 27. 7. 2021. 10:57

Agencija za mobilnost i programe EU (AMPEU) objavila je 26. 7. 2021. Odluku o dodjeli bespovratnih sredstava za projektne prijedloge u okviru Poziva za dostavu prijedloga za 2021. g. za program Erasmus + Ključna aktivnost 1 za područje odgoja i općeg obrazovanja. Među odabranim projektima je i projekt „Digital tool for online school“ OŠ Mokošica koji je ocijenjen visokom ocjenom za kvalitetu dobivši 92 od mogućih 100 bodova te s odobrenim cjelokupnim iznosom financiranja od 33. 136, 00 €. Voditeljica projekta je učiteljica Hrvatskoga jezika Ružica Sikirić, a projektni tim čine Ivana Obradović, učiteljica Hrvatskoga jezika, Ivana Konsuo Batarilo, učiteljica Talijanskoga jezika, Milana Gujinović, učiteljica Kemije i Biologije, Antonija Bajić, učiteljica Engleskoga jezika i Ana Lojpur, učiteljica razredne nastave. Okosnica projekta je osnaživanje učenika OŠ Mokošica u uporabi i kreiranju digitalnih i medijskih sadržaja kojima ćemo odgovoriti na izazove nastave na daljinu, ali i koji će proširiti djelovanje školske Novinarske skupine novim izvannastavnim aktivnostima - školskom radijskom emisijom i školskim podcastom. Projekt „Digital tool for online school“ provodit će se u naredne dvije godine tijekom kojih će se učiteljice sudionice projekta usavršavati u polju medijske i informatičke pismenosti na međunarodnim strukturiranim tečajevima u Italiji, Španjolskoj i Tenerifima, dok će skupina naših učenika otputovati u partnersku školu u Turskoj gdje će od svojih vršnjaka naučiti kako se kreiraju i vode školski medijski sadržaji. Rezultati projekta predstavit će se na školskoj i lokalnoj razini po završetku svih projektnih aktivnosti, ali i tijekom njihove provedbe.

Zahvaljujemo ravnateljici škole Petri Đapić Caput na prepoznavanju važnosti projektne ideje i na velikoj podršci tijekom pisanja projektnog prijedloga!

 

[više]

Popis udžbenika i radnih materijala za 2021./2020. školsku godinu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nikolina Bubica, 23. 7. 2021. 14:48

 

 

U prilogu se nalazi popis odobrenih udžbenika i radnih materijala za OŠ Mokošica u školskoj godini 2021./2022. 

 

 

 

 

[više]

SPORTSKE IGRE MLADIH - OŠ MOKOŠICA PRVAK HRVATSKE U GRANIČARU

Autor: Ružica Sikirić, 22. 7. 2021. 13:10

Učenici OŠ Mokošica sudjelovali su na završnici Državnog prvenstva Sportskih igara mladih koja se održala 16. 7. 2021. u Splitu i tom prilikom osvojili sjajno prvo mjesto.

Na Državnom su prvenstvu sudjelovale 24 ekipe koje su svoj plasman na državnu završnicu osigurale pobjedom na Županijskim prvenstvima Sportskih igara mladih.

Šičani su do finala stigli bez ijednog izgubljenog seta u svim utakmicama, a u potpuno izjednačenoj finalnoj utakmici, koja se odužila do 23. 30, nastali su veliki tehnički problemi te je nestalo struje. 

Kako je rezultat između ekipa OŠ Mokošica i Zorkići Osekovo bio izjednačen te kako se nisu uspjeli riješiti tehnički problemi, obje su ekipe proglašene pobjednicima.

Učenici OŠ Mokošica ovom su pobjedom osigurali nastup u finalu Međunarodnog prvenstva Sportskih igara mladih, gdje će 18. i 19. 8. 2021. uz ekipu Zorkići Osekovo predstavljati Hrvatsku.

OŠ Mokošicu predstavljali su: Bruno Vlahović, Luka Jarak, Lucija Bačić, Leo Herenda, Vlaho Slade, Lucija Lučić, Darko Milutinović, Niko Mikulandra, Petra Nikolić i Ivana Prkačin. Voditelj pobjedničke ekipe bio je naš učitelj Tjelesne kulture Ivan Prce.

 

Čestitke učenicima i njihovu voditelju na izvrsnom uspjehu!

[više]

Potvrde

Autor: Nikolina Bubica, 9. 7. 2021. 12:03

Poštovani roditelji,

ukoliko su vam potrebne potvrde o redovnom školovanju učenika, molimo vas da zahtjeve pošaljete na e-mail: ured@os-mokosica.skole.hr.

U e-mailu navedite sve potrebne podatke, te također navedite svrhu izdavanja potvrde. Potpisane i ovjerene potvrde poslat ćemo vam skenirane u elektronskom obliku.

Ravnateljica OŠ Mokošica, Dubrovnik

dr.sc. Petra Đapić Caput

[više]

SUDJELOVANJE U PROJEKTU MATICE HRVATSKE „ČITAJMO ZAJEDNO"

Autor: Ružica Sikirić, 7. 7. 2021. 10:29

U projektu Matice hrvatske, Ogranak Dubrovnik  „Čitajmo zajedno“, kojim dubrovačka Matica obilježava Godinu čitanja, sudjelovala je i naša knjižničarka, prof. Irja Jerković.
Na obali naše zelene Omble čitala je ulomke iz knjige Dubrovački krajolici, Tereze Gović.
U ulozi snimatelja bili su Maroje Sardelić i naša prof. informatike, Elena Čengija.

[više]

23. TRAVNJA 2021. SVJETSKI DAN KNJIGE

Autor: Ružica Sikirić, 7. 7. 2021. 10:00

Na Svjetski dan knjige, u jutarnjoj smjeni, preko razglasa iz naše zbornice  knjižničarka je za učenike razredne nastave pročitala lijepu priču „Dječak, krtica, lisica i konj“.
Organizirali smo čitanje na ovakav način prvi put, bilo bi bolje u čitaonici,
ali svako vrijeme nosi nove izazove.
Nastavit ćemo, nadamo se, kroz Godinu čitanja, a možda i dalje, tko zna.
Važno je da se čita, doma, u čitaonici ili preko razglasa – važno je da se čita!

[više]

NOĆ KNJIGE 2021.

Autor: Ružica Sikirić, 7. 7. 2021. 09:34

Jubilarna, deseta Noć knjige u ovoj 2021. - Godini čitanja, zaista je bila posebna. Tematski  je bila posvećena ljekovitoj moći knjige, a da knjige imaju ljekovitu moć, ne trebamo uopće sumnjati. Ovo je važna godina za čitanje u Hrvatskoj - osim što je proglašena Godinom čitanja, proglašena je i Godinom Marka Marulića, jer punih je 500 godina od objavljivanja njegove Judite. Zbog Marulića i Judite koju je upravo na taj dan završio, svake godine obilježavamo i Dan hrvatske knjige, 22. travnja. Nakon njega slijedi Dan sv. Jurja, 23. travnja, kad se tradicionalno darivaju knjige i ruže te se obilježava kao Svjetski dan knjige! Sve te divne dane zagrlila je Noć knjige,  "unatoč i usprkos".
Mi smo knjigu i čitanje proslavili na način na koji su nam mogućnosti dopuštale. Čitalo se u školi, a čitalo se i doma. Učenici su slikali doma svoj knjižni kutić sa svojim omiljenim knjigama, svoj kutić gdje se opuštaju, gdje najviše vole čitati, kantunić svoje kućne biblioteke (apoteke!), knjige koje su im najdraže, knjige koje su im obilježile djetinjstvo.
Ovogodišnju Noć knjige nismo proveli na vanjskim manifestacijama, ali još jednom smo se uvjerili koliko su „kućni knjižni kutići“ neprocjenjivi!

Irja Jerković, školska knjižničarka

 

 

 

 

[više]

OBAVIJEST ZA RODITELJE BUDUĆIH PRVAŠA

Autor: Ružica Sikirić, 7. 7. 2021. 00:21

Dragi roditelji budućih prvaša,

budući da se približava početak novog razdoblja u vašim i u životima vaše djece, šaljemo vam popis potrebnih stvari kako biste se mogli lakše pripremiti za početak prve školske godine.

Udžbenike i većinu radnih materijala učenici će dobiti u školi.

Ostali potrebni materijali:

- školska torba

- pernica (HB olovke, gumica, oštrilo, drvene bojice, ravnalo, škare, ljepilo u stiku)

- pisanke (Hrvatski jezik - pisanka A, Priroda i društvo - pisanka A i crtančica, Matematika  - Matematika 1, Glazbena kultura - crtančica)

- oprema za Tjelesnu i zdravstvenu kulturu (bijela majica kratkih rukava, modre ili crne kratke hlače, čiste tenisice na čičak ako dijete još nije naučilo samostalno vezati vezice)

- pribor za Likovnu kulturu (flomasteri, vodene boje, kistovi – dva za tempere i dva za    vodene boje, po jedan deblji i jedan tanji, krpica za brisanje kista, paleta, posuda za vodu, podloga za zaštitu klupe, uljne pastele i plastelin). Likovne mape i kolaž učenici će dobiti u školi.

Pisanke je potrebno umotati i staviti naljepnice s imenom i prezimenom.

Ostale informacije ćete dobiti na prvom roditeljskom sastanku u rujnu.

Dok nestrpljivo čekate početak školske godine, pročitajte nekoliko savjeta s internetskog portala Čuvarkuća ili s nekog drugog portala slične tematike: http://www.cuvarkuca.hr/preporuka/polazak-u-skolu-bit-ce-velika-promjena/.

Do početka nove školske godine ostalo je malo dana. Nemojte ih ispuniti učenjem čitanja i pisanja – to prepustite nama!🙂

Vaše učiteljice

[više]

OBAVIJEST O POTPISIVANJU PRIJAVNICA ZA UPIS U SREDNJU ŠKOLU

Autor: Ružica Sikirić, 30. 6. 2021. 13:57

Dragi osmaši i poštovani roditelji!

Potpisivanje prijavnica za upis u srednju školu održat će se u četvrtak, 8. 7. 2021. g. prema sljedećem rasporedu:

8. c u 17 sati

8. d u 17. 30 sati

8. b u 18 sati

                                                         8. a u 18. 30 sati.

Potpisom prijavnice potvrđujete da ste suglasni s odabranom listom prioriteta srednjoškolskih programa, stoga je obavezno da učenik/ca i roditelj dođu osobno u školu. Nakon potpisa prijavnica razrednici evidencijom u sustavu učenicima omogućuju daljnje sudjelovanje u postupku upisa u srednju školu. 

dr. sc. Petra Đapić Caput, ravnateljica

 

[više]

SVEČANA PODJELA SVJEDODŽBI ZA OSMAŠE

Autor: Ružica Sikirić, 29. 6. 2021. 21:01

[više]

PODJELA SVJEDODŽBI

Autor: Ružica Sikirić, 29. 6. 2021. 09:02

Poštovani roditelji i dragi učenici!

Podjela svjedodžbi u OŠ Mokošica održat će se u srijedu, 7. srpnja 2021. g. prema sljedećem rasporedu:

1. razredi - 9 sati

2. razredi - 9. 30 sati

3. razredi - 10 sati

4. razredi - 10. 30 sati

5. razredi - 11 sati

6. razredi - 11. 30 sati

7. razredi - 12 sati

O terminu podjele svjedodžbi za učenike osmih razreda bit ćete naknadno obaviješteni.

dr. sc. Petra Đapić Caput, ravnateljica

 

[više]

NASTAVNA GODINA 2020./2021. U OŠ MOKOŠICA

Autor: Ružica Sikirić, 19. 6. 2021. 08:57

Protekla je nastavna godina u mnogočemu bila izazovna. Izmjenjivali su se nastavni modeli, razredi u samoizolaciji i različite epidemiološke mjere. No, unatoč svemu, školski se život u našoj školi odvijao svojim dinamičnim tijekom, a naša se učiteljica informatike Elena Čengija potrudila dio učeničke svakodnevice zabilježiti svojom kamerom. Donosimo vam pregled ovogodišnjih aktivnosti u OŠ Mokošica, crtice iz đačkoga života naših učenika i predanoga rada naših učitelja!

 

 

[više]

POVRAT ŠKOLSKIH UDŽBENIKA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ružica Sikirić, 15. 6. 2021. 16:31

Poštovani roditelji i dragi učenici,

povrat udžbenika za 5., 6., 7. i 8. razrede bit će organiziran u srijedu, 23. 6. 2021. od 10 do 14 sati u prostorima škole. Učenici neoštećene udžbenike trebaju vratiti u vrećici uz ispunjenu Izjavu o vraćanju udžbenika.

Izjave možete preuzeti u prilozima (pod naznakom više), a tko nema mogućnost printanja, izjavu će moći preuzeti i u tajništvu škole.

Raspored vraćanja udžbenika:

5. a i 5. b razred - od 10:00 do 11:00 sati, učionica broj 13.

5.c i 5. d razred - od 11:00 do 12:00 sati, učionica broj 13.

6. a i 6. b razred - od 10:00 do 11:00 sati, učionica broj 14.

6. c i 6. d razred - od 11:00 do 12:00 sati, učionica broj 14.

7. a i 7. b razred - od 12:00 do 13:00 sati, učionica broj 13.

7. c i 7. d razred - od 13:00 do 14:00 sati, učionica broj 13.

8. a i 8. b razred - od 12:00 do 13:00 sati, učionica broj 14.

8. c i 8. d razred - od 13:00 do 14:00 sati, učionica broj 14.

Popis udžbenika koji se trebaju vratiti:

5. razredi – Hrvatski jezik (čitanka i udžbenik), Matematika, Priroda, Glazbena kultura, Vjeronauk, Informatika, Njemački jezik, Geografija, Povijest, Likovna kultura, Tehnička kultura

6. razredi - Hrvatski jezik (čitanka i udžbenik), Matematika, Priroda, Glazbena kultura, Vjeronauk, Informatika, Njemački jezik, Geografija, Povijest, Likovna kultura, Tehnička kultura

7. razredi - Hrvatski jezik (čitanka i udžbenik), Matematika, Biologija, Glazbena kultura, Vjeronauk, Informatika, Njemački jezik, Povijest, Likovna kultura, Tehnička kultura, Kemija, Fizika

8. razredi – Biologija, Geografija, Kemija, Fizika, Informatika.

Učenici osmih razreda uz udžbenike vraćaju i tablete. Tableti se vraćaju također u srijedu, 23. 6., odmah po povratu udžbenika u učionici informatike (učionica br. 14).

 

Ravnateljica

dr. sc. Petra Đapić Caput

 

[više]

DAN ŠKOLE

Autor: Ružica Sikirić, 13. 6. 2021. 16:44

Početkom ovoga tjedna započelo je obilježavanje Dana OŠ Mokošica. U holu škole organizirana je izložba likovnih radova učenika razredne i predmetne nastave te humanitarni školski sajam učeničkih rukotvorina. Na sajmu su se mogli razgledati i kupiti različiti uradci naših kreativnih učenika: od lepeza, okvira za fotografije, magnetića i šalica do straničnika i različitih vrsta nakita. Sajam su svojim ručnim radom obogatile i naše učiteljice izradivši vrećice s domaćim, prirodnim čajevima i medom. Sav prihod od prodaje sa školskoga sajma namijenjen je Osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačića pokraj Gline čime nastavljamo s humanitarnim akcijama pomoći učenicima s potresom pogođenih područja. 

Radove naših učenika kojima su obilježili Dan škole možete pogledati u fotogaleriji. 

[više]

DRŽAVNO NATJECANJE IZ HRVATSKOGA JEZIKA - OŠ MOKOŠICA MEĐU 10 NAJBOLJIH

Autor: Ružica Sikirić, 26. 5. 2021. 22:29

Učenica 8. b razreda Paula Previšić sudjelovala je na državnom Natjecanju iz poznavanja hrvatskoga jezika pod mentorstvom prof. Ružice Sikirić. Natjecanju, koje se održalo 5. svibnja 2021. g., pristupilo je 39 učenika iz cijele Hrvatske, a naša je Paula ostvarila sedmi najbolji rezultat u državi ostvarivši 90 od ukupno 100 bodova (90%). Iznimno smo ponosni na Paulin uspjeh koji dokazuje da ni otežani uvjeti rada ne mogu stati na put dječjoj radoznalosti i želji za znanjem.

Čestitamo, draga Paula!

 

[više]

ČAJANKA SA SOČANIMA

Autor: Ružica Sikirić, 24. 5. 2021. 19:00

Potaknuti obrađenom lekcijom, učenici 2. razreda PŠ Osojnik organizirali su pravu čajanku na satu Engleskoga jezika. Vrijedne su mame ispekle muffine, kekse i kolače, učenici su donijeli čaj, a učiteljica šalice te smo se svi zajedno počastili tijekom sata. Na zabavan smo način dočarali engleski životni stil u našoj učionici!

Mirna Pavlović, učiteljica Engleskoga jezika

 

[više]

OBAVIJEST ZA RODITELJE

Autor: Ružica Sikirić, 7. 5. 2021. 13:05

Dragi roditelji,
 
informacije o provedenoj procjeni zrelosti za upis u 1. razred osnovne škole možete dobiti od školske psihologinje na telefon 451 299 i 452 883 (lokal 5) u ponedjeljak, 10. 5. 2021 u vremenu od 9 do 12 sati.
 
Bojana Čengija, školska psihologinja
 
[više]

OBAVIJEST

Autor: Ružica Sikirić, 3. 5. 2021. 11:17

Dragi roditelji,

informacije o provedenoj procjeni zrelosti za upis u 1. razred osnovne škole možete dobiti kod školske psihologinje na brojeve telefona 451 299 i 452 883 (lokal 5) u srijedu, 5. 5. 2021. od 9 do 12 sati te u četvrtak, 6. 5. 2021. od 17 do 19 sati.

Bojana Čengija, školska psihologinja

[više]

ČUDESAN PJEV - DIGITALNA SLIKOVNICA 2. E RAZREDA

Autor: Ružica Sikirić, 24. 4. 2021. 13:55

Povodom Dana planeta Zemlje i Svjetskog dana knjige, učenici i učenice 2. e razreda sa svojom su učiteljicom Anom Lojpur izradili digitalnu slikovnicu pod nazivom Čudesan pjev. Prekrasne ilustracije učenici su izrađivali na satovima Likovne kulture, a kombiniranom tehnikom vodenih boja i crnog flomastera na poseban su način pridonijeli doživljaju same priče.

[više]

OBAVIJEST O NAČINU IZVOĐENJA NASTAVE OD PONEDJELJKA, 26. TRAVNJA

Autor: Ružica Sikirić, 23. 4. 2021. 09:45

Poštovani roditelji, dragi učenici!

Sukladno preporuci Stožera Civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije, od ponedjeljka, 26. travnja 2021. nastava će se za sve učenike OŠ Mokošica organizirati prema modelu A, odnosno redovno u školskim učionicama uz savjetovanje s nadležnim epidemiologom. 

[više]

OTVORENA DRŽAVNA SMOTRA LIDRANO

Autor: Ružica Sikirić, 20. 4. 2021. 10:56

Ovogodišnja državna Smotra Lidrano održava se od 19. do 23. travnja preko Zoom aplikacije, a otvorena je okruglim stolom za novinarski izraz, kategoriju školskih listova. Prisutne mentore i učenike pozdravio je viši savjetnik za hrvatski jezik Srećko Listeš. Članovi povjerenstva Ankica Blažinović Kljajo, Marko Baus i Srećko Listeš ove su godine vrednovali preko 90 školskih listova te su u kategoriji osnovnih škola izdvojili njih 17. Povjerenstvo je pohvalilo mentore i novinare koji već godinama stvaraju listove koji zadovoljavaju visoke kriterije i po sadržaju i po dizajnu te tako konkuriraju čak i komercijalnim listovima koji se mogu kupiti na kioscima. Istaknuli su kako u školskim listovima nema žutila ni senzacionalizma, već prevladavaju aktualne teme iz školske svakodnevice i lokalne zajednice. Časopis Ragusino dobio je pohvale povjerenstva za bogat i raznolik sadržaj, zanimljive rubrike i kvalitetan dizajn kojim se pridružuje zlatnom standardu školskih listova u Hrvatskoj.

Još jednom čestitamo članovima Novinarske skupine na ostvarenom uspjehu!

[više]

ČASOPIS RAGUSINO NA DRŽAVNOM LIDRANU

Autor: Ružica Sikirić, 12. 4. 2021. 23:52

Članovi prosudbenog povjerenstva za školske listove odabrali su predložene listove sa županijskih smotri koji se pozivaju na državni Lidrano, a među pozvanima je i list učenika OŠ Mokošica Ragusino. Državna će se smotra održati online od 19. do 23. travnja. U četiri dana organizirat će se okrugli stolovi na kojima će sudjelovati učenici i njihovi mentori te tako dobiti korisne savjete za daljnji rad. 

Čestitamo našim novinarima i njihovim mentoricama na ovom značajnom uspjehu! 

[više]

OBAVIJEST O NAČINU ODRŽAVANJA NASTAVE OD PONEDJELJKA, 12. TRAVNJA

Autor: Ružica Sikirić, 9. 4. 2021. 11:43

Od ponedjeljka, 12. travnja 2021. g. nastava u OŠ Mokošica odvijat će se prema sljedećim modelima:

učenici razredne nastave od 1. do 4. razreda nastavu će u cijelosti pratiti u školi, i to prema sljedećem rasporedu:

1. razredi - od 13.00 sati

2. i 4. razredi - jutarnja smjena (od 8.00 sati)

3. razredi - popodnevna smjena (od 14.00 sati).

Učenici predmetne nastave od 5. do 8. razreda nastavu će pratiti prema modelu B, odnosno dijelom u školi, a dijelom na daljinu. Nastavu u školi će sljedeći tjedan pratiti učenici koji su u razrednom e-Dnevniku navedeni pod neparnim rednim brojem, a učenici koji su pod parnim rednim brojem, nastavu će pratiti na daljinu. O načinima izvođenja nastave na daljinu i slanju nastavnih materijala bit će obaviješteni u aplikaciji Teams. Ovako podijeljene skupine učenika izmjenjivat će se svaki tjedan.

Za učenike predmetne nastave koji od ponedjeljka kreću u školu vrijedi sljedeći raspored:

6. i 8. razredi - jutarnja smjena (od 8.00 sati)

5. i 7. razredi - popodnevna smjena (od 14.00 sati) 

[više]

TERMINI TESTIRANJA ZA UPIS U PRVI RAZRED OŠ MOKOŠICA

Autor: Ružica Sikirić, 7. 4. 2021. 12:11

Dragi roditelji,

početkom idućega tjedna počinjemo s procjenom psihofizičke zrelosti Vašeg djeteta za upis u prvi razred OŠ Mokošica. Prilikom procjene potrebno je donijeti u školu POPUNJENI UPITNIK (koji ste dobili na kućnu adresu), KOPIJU OSOBNIH ISKAZNICA OBA RODITELJA te KOPIJU DJETETOVA RODNOG LISTA.

Raspored testiranja

Termini grupnog i individualnog testiranja provjere za upis u prvi razred OŠ Mokošica bit će u mjesecu travnju prema sljedećem rasporedu:

13. 4. 2021.       8.00 - 13.00 sati

14. 4. 2021.       8.00 - 13.00 sati

15. 4. 2021.      14.00 - 19.00 sati

16. 4. 2021.       8.00 - 13.00 sati

19. 4. 2021.       8.00 - 13.00 sati

20. 4. 2021.      14.00 - 19.00 sati

21. 4. 2021.       8. 00 - 13.00 sati

Roditelji će individualno (putem pošte) dobiti pozive za termine svoga djeteta.

 

Imelda Roković, školska pedagoginja (mob. 099 2162562)

 

[više]

VIRTUALNA IZLOŽBA - GLAGOLJAŠKI SAJAM OŠ MOKOŠICA

Autor: Ružica Sikirić, 3. 4. 2021. 12:05

Naš se eTwinning projekt Dan hrvatske glagoljice priveo kraju, stoga vam predstavljamo njegovu posljednju aktivnost - virtualnu izložbu učeničkih radova predstavljenih na Glagoljaškom sajmu. Uživajte!

 

 

 

[više]

OŠ MOKOŠICA NA DRŽAVNOM NATJECANJU IZ HRVATSKOGA JEZIKA

Autor: Ružica Sikirić, 1. 4. 2021. 13:40

Naša učenica Paula Previšić (8. b) pozvana je na državno Natjecanje iz poznavanja hrvatskoga jezika koje će se održati 5. svibnja 2021. g. u matičnim školama učenika. Mentorica učenice je prof. Ružica Sikirić.

Dragoj Pauli čestitamo na izvrsnom uspjehu i želimo joj puno sreće u daljnjem natjecanju! Bravo!

[više]

PROLJETNI ODMOR UČENIKA

Autor: Ružica Sikirić, 1. 4. 2021. 12:10

Proljetni odmor učenika počinje sutra, 2. travnja i traje do petka, 9. travnja. Nastava ponovno počinje u ponedjeljak, 12. travnja. O modelu prema kojem će se izvoditi nastava nakon proljetnog odmora učenika bit ćete pravovremeno obaviješteni na mrežnim stranicama škole. 

Želimo vam sretan Uskrs i ugodne blagdane!

[više]

OBAVIJEST O NASTAVKU IZVOĐENJA NASTAVE NA DALJINU

Autor: Ružica Sikirić, 26. 3. 2021. 14:28

Poštovani roditelji, dragi učenici!

Sukladno preporuci Stožera Civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije, nastava na daljinu u Osnovnoj školi Mokošica produljuje se do 1. travnja 2021., odnosno do početka proljetnog odmora učenika.

Petra Đapić Caput, ravnateljica

[više]

VELIKO HVALA RODITELJIMA!

Autor: Ružica Sikirić, 19. 3. 2021. 15:15

Dragi roditelji,

zahvaljujemo vam na sudjelovanju u našoj humanitarnoj akciji Učenici za učenike kojom smo skupili čak stotinu paketa za učenike Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića iz Gore pokraj Gline. Hvala vam što ste i u ovim zahtjevnim, kriznim vremenima pokazali veliko srce i spremnost na pomoć potrebitima!

Petra Đapić Caput, ravnateljica

[više]

RAGUSINO PREDLOŽEN ZA DRŽAVNU SMOTRU LIDRANO

Autor: Ružica Sikirić, 17. 3. 2021. 19:36

   Županijska smotra literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva Lidrano održana je 17. ožujka u Kazalištu Marina Držića pod domaćinstvom Gimnazije Dubrovnik. Na ovogodišnju je smotru, unatoč svim preprekama uzrokovanima koronavirusom, pristigao zavidan broj literarnih i novinarskih radova, a učenici su nastupali i u kategoriji individualnog scenskog nastupa. Naša se škola na županijskome Lidranu predstavila školskim časopisom Ragusino koji je predložen za državnu smotru.

Čestitamo svim članovima Novinarske skupine OŠ Mokošica na ostvarenom uspjehu!

[više]

ŽUPANIJSKA NATJECANJA 2020./2021.

Autor: Ružica Sikirić, 16. 3. 2021. 22:30

[više]

IZVRSNI REZULTATI NAŠIH UČENIKA NA ŽUPANIJSKOM NATJECANJU IZ INFORMATIKE

Autor: Ružica Sikirić, 16. 3. 2021. 21:44

Županijsko Natjecanje iz informatike održalo se virtualnim putem u srijedu, 3. ožujka 2021. Naši učenici Ante Kralj i Maroje Goga natjecali su se u dvije kategorije i pritom ostvarili sjajne rezultate.

Učenik Ante Kralj (8. d) osvojio je 1. mjesto u kategoriji Algoritmi, a učenik Maroje Goga (8. a) osvojio je 2. mjesto u kategoriji Osnove informatike. Učenike je pripremala prof. Nikolina Bubica.

Čestitamo našim mladim informatičarima na izvrsnim rezultatima!

[više]

PRVO I TREĆE MJESTO NA ŽUPANIJSKOM NATJECANJU IZ HRVATSKOGA JEZIKA

Autor: Ružica Sikirić, 16. 3. 2021. 21:13

Na županijskom Natjecanju iz poznavanja hrvatskoga jezika održanom 10. ožujka 2021. g. učenice naše škole ostvarile su izvrsne rezultate. 

U kategoriji 8. razreda učenica Paula Previšić (8. b) zauzela je 1. mjesto, Andrea Vuić (8. d) 5. mjesto, a Valeria Slade (8. b) 6. mjesto. Mentorica učenica je prof. Ružica Sikirić.

U kategoriji 7. razreda učenica Leona Niketić (7. b) zauzela je 3. mjesto. Mentorica učenice je prof. Jelena Matković.

Čestitamo učenicama na trudu, znanju i izvrsnim rezultatima!

[više]

REZULTATI ŽUPANIJSKOG NATJECANJA IZ POZNAVANJA HRVATSKOGA JEZIKA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ružica Sikirić, 16. 3. 2021. 20:24

Poštovani, 

županijsko Natjecanje iz hrvatskoga jezika održano je 10. ožujka 2021. u matičnim školama. Članovi Županijskog povjerenstva ispravljali su ispitne materijale u subotu, 13. ožujka 2021. u OŠ Mokošica, Dubrovnik. Nakon žalbenog postupka koji se provodio u ponedjeljak, 15. 3. 2021. na Zoom platformi od 15 do 16 sati, Županijsko povjerenstvo sastavilo je ljestvice konačnog poretka za 7. i 8. razred. 

U prilogu vam šaljemo ljestvice konačnog poretka za 7. i 8. razred.

Svim učenicima i njihovim mentorima čestitamo na postignutim rezultatima.

                                           Rina Miloglav-Vlahov, predsjednica Povjerenstva

[više]

NOVE LJESTVICE PRIVREMENOG PORETKA NAKON ŽUPANIJSKOG NATJECANJA IZ POZNAVANJA HRVATSKOGA JEZIKA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ružica Sikirić, 15. 3. 2021. 14:17

Poštovani učenici i mentori,

objavljujemo nove ljestvice privremenog poretka nakon što su Županijskom povjerenstvu pristigli ispitni materijali iz Osnovne škole don Mihovila Pavlinovića iz Metkovića. Ljestvice možete pogledati u prilogu.

Predsjednica Županijskog povjerenstva za osnovne škole

Rina Miloglav-Vlahov

[više]

LJESTVICE PRIVREMENOG PORETKA NAKON ŽUPANIJSKOG NATJECANJA IZ POZNAVANJA HRVATSKOGA JEZIKA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ružica Sikirić, 13. 3. 2021. 13:10

Poštovani učenici i mentori,

u privitku donosimo ljestvice privremenog poretka rezultata nakon županijske razine Natjecanja iz poznavanja hrvatskoga jezika. Ispitni materijali iz Osnovne škole don Mihovila Pavlinovića iz Metkovića nisu do danas stigli zemaljskom poštom Županijskom povjerenstvu, nadamo se da će stići do ponedjeljka, 15. ožujka 2021. kad ćemo objaviti nove ljestvice privremenog poretka. 

Predsjednica Županijskog povjerenstva za osnovne škole

Rina Miloglav-Vlahov

[više]

OBAVIJEST O NASTAVKU IZVOĐENJA NASTAVE NA DALJINU

Autor: Ružica Sikirić, 12. 3. 2021. 15:07

Poštovani roditelji i učenici,

prema preporuci Stožera Civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije, a uslijed nepovoljnih epidemioloških okolnosti u županiji i Gradu, nastava na daljinu u Osnovnoj školi Mokošica produljuje se do 28. ožujka 2021. g.

Petra Đapić-Caput, ravnateljica

 

 

[više]

RJEŠENJA ISPITA SA ŽUPANIJSKE RAZINE NATJECANJA IZ HRVATSKOGA JEZIKA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ružica Sikirić, 10. 3. 2021. 11:46

Poštovani učenici i mentori,

rješenja ispita sa županijske razine Natjecanja iz poznavanja hrvatskoga jezika nalaze se u privitku. Molimo učenike 7. i 8. razreda da se nakon uvida u rješenja ispita, u slučaju kakvih nedoumica, obrate predsjednici Povjerenstva za osnovne škole Rini Miloglav-Vlahov od 12 do 15 sati na sljedeću adresu elektroničke pošte: 

rina.miloglav-vlahov@skole.hr.

 

Predsjednica Županijskoga povjerenstva za osnovne škole

Rina Miloglav-Vlahov

[više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ HRVATSKOGA JEZIKA

Autor: Ružica Sikirić, 10. 3. 2021. 10:22

        Županijsko Natjecanje u poznavanju hrvatskoga jezika održava se 10. ožujka 2021. s početkom u 10 sati u matičnim školama učenika prema jesenskom modelu za Dubrovačko-neretvansku županiju.
Prema Naputku Agencije za odgoj i obrazovanje u 12 sati objavljujemo na mrežnim stranicama škole domaćina Županijskih povjerenstava rješenja za sve kategorije natjecanja. Odmah nakon provedbe Natjecanja povjerenstva šalju zemaljskom poštom testove školi domaćinu.
Županijsko povjerenstvo ispravlja testove u Osnovnoj školi Mokošica u subotu, 13. ožujka 2021. od 9 sati te javno objavljuje privremenu ljestvicu poretka na mrežnim stranicama škole domaćina. Žalbeni se postupak provodi u ponedjeljak, 15. 3. 2021.  na Zoom platformi od 15 do 16 sati. Poveznica će na mrežno mjesto biti stavljena u ponedjeljak.
Povjerenstvo će nakon provedbe žalbenog postupka sastaviti i javno objaviti na službenim mrežnim stranicama škole domaćina ljestvicu konačnoga poretka nakon županijskoga Natjecanja za svaku kategoriju natjecanja, u skladu s uputama Državnoga povjerenstva.

 

[više]

OBAVIJEST O IZVOĐENJU NASTAVE OD PONEDJELJKA, 8. OŽUJKA 2021.

Autor: Ružica Sikirić, 4. 3. 2021. 16:27

Poštovani roditelji, dragi učenici!

Sukladno odluci Županijskog stožera Civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije od ponedjeljka, 8. ožujka nastavlja se izvođenje nastave na daljinu, odnosno prema modelu C. Nastava na daljinu odvijat će se do 14. ožujka 2021., a daljnje odluke donosit će se sukladno epidemiološkom stanju u našoj županiji. 

                                                                                         Ravnateljica

                                                                                 Petra Đapić Caput

 

 

[više]

VAŽNA OBAVIJEST

Autor: Ružica Sikirić, 24. 2. 2021. 14:12

Poštovani roditelji, dragi učenici!

Uzimajući u obzir trenutnu epidemiološku situaciju, nakon pribavljenog stručnog mišljenja Zavoda za javno zdravstvo DNŽ, Stožer Civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije preporučio je sljedeću organizaciju nastave za područje Dubrovačko-neretvanske županije:

Za osnovne škole na području grada Dubrovnika i općine Župe dubrovačke (1. do 8. razred osnovne škole) organizira se nastava na daljinu, odnosno nastava prema modelu C od četvrtka, 25. veljače  2021. do ponedjeljka, 8. ožujka 2021. ukoliko epidemiološka situacija to bude dozvoljavala. 

O svim daljnjim preporukama bit ćete na vrijeme obaviješteni, stoga vas molimo da redovito pratite mrežne stranice naše škole. 

 

[više]

E-TWINNING PROJEKT: DAN HRVATSKE GLAGOLJICE

Autor: Ružica Sikirić, 22. 2. 2021. 22:37

Dan hrvatske glagoljice koji se obilježava svake godine 22. veljače naziv je istoimenog eTwinning projekta koji se počeo provoditi u našoj školi. U projektu sudjeluju učenici šestih razreda koji su ove godine upoznali najstarije hrvatsko pismo i mjesecima se, kroz različite aktivnosti, pripremali za obilježavanje današnjega dana. Razni glagoljički motivi inspirirali su učenike na kreativno stvaralaštvo i oživljavanje ovog starog pisma na suvremenim uporabnim i dekorativnim predmetima. U izradu predmeta uključile su se i cijele obitelji: izrađivao se nakit, oslikavale šalice, krojile zaštitne maske s vezenim glagoljičkim slovima, pravile su se torbice, vaze, magnetići, slike, memory karte... Svoje su radove učenici danas predstavili na Glagoljičkom sajmu, prodajnoj izložbi u holu naše škole. S obzirom na to da je naša škola uključena u humanitarnu akciju Učenici za učenike u kojoj prigodnim paketićima darivamo učenike Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića iz mjesta Gora pokraj Gline, učenici su sav prihod od prodaje odlučili priložiti ovoj akciji i na taj način dati svojemu projektu i humanitarni okvir. 

Zahvaljujemo svim učenicima, roditeljima i bakama koji su udružili svoje kreativne snage i predivnim radovima podržali ovaj lijepi projekt!

U velikoj fotogaleriji možete pogledati sve radove s našeg Glagoljičnog sajma.

 

 

[više]

NAJDIRLJIVIJI TRENUTCI TRODNEVLJA - ZAHVALA NAŠOJ KNJIŽNIČARKI I PAULI

Autor: Ružica Sikirić, 18. 2. 2021. 23:13

Već godinama naša knjižničarka Irja Jerković priprema učenički program koji prati misno slavlje početka Trodnevlja u zbornoj crkvi svetoga Vlaha. Ove je godine program brojem sudionika morao biti prilagođen trenutnoj situaciji pa je umjesto našeg školskog zbora i uobičajenog broja učenika uz knjižničarku Irju nastupila samo jedna naša učenica - Paula Đurović. 

Naša je knjižničarka u ime svih djelatnika i učenika Osnovne škole Mokošica pozdravila bivšeg dubrovačkog biskupa, a sadašnjeg riječkog nadbiskupa mons. Matu Uzinića, predvoditelja Trodnevlja don Ivicu Huljeva, bivšega i novog rektora crkve sv. Vlaha - don Tomu Lučića i don Hrvoja Katušića, ovogodišnje festanjule i sve nazočne. U svom je govoru istaknula da ćemo ovu Festu zasigurno zauvijek pamtiti po okolnostima u kojima ju slavimo te da joj je upravo zato velika čast biti njenim dijelom u ime Osnovne škole Mokošica. Nakon pozdravnog govora naše knjižničarke učenica Paula Đurović izrecitirala je svoju pjesmu Rego s neba, odjevena u izvornu mljetsku nošnju.

Možda je i nama upravo zbog ovih neobičnih, kriznih vremena ovogodišnja Festa s posebnom radošću i nadom ispunila srca pa smo u našoj školi ponosniji nego ikad prije - nadahnuti svakom Irjinom rečenicom i svakim Paulinim stihom, možemo dragoj Irji i Pauli reći samo jedno veliko HVALA na ovako divnom predstavljanju naše škole!

Više fotografija pogledajte ovdje.

[više]

ŠKOLSKI MAŠKARANI DAN

Autor: Ružica Sikirić, 18. 2. 2021. 20:45

U ponedjeljak, 15. veljače naše su školske hodnike preplavile male vile, čarobnjaci, superjunaci i mnoga druga fantastična bića. Učenici razredne nastave obilježili su tako još jedan Školski maškarani dan sa svojim učiteljicama. Uz pokladne krafne razgovaralo se o različitim nazivima ovog najuzbudljivijeg dijela godine - gdje se obilježavaju maškare, a gdje poklade, karneval i fašnik. 

Vesele maske naših učenika pogledajte u fotogaleriji!

Učiteljica Inge Brunsko

[više]

AMOR U KNJIŽNICI - DRUGO MJESTO ZA NAŠU UČENICU!

Autor: Ružica Sikirić, 13. 2. 2021. 00:21

Dubrovačke su knjižnice treću godinu zaredom ususret Valentinovu organizirale natječaj za izbor najljepše ljubavne pjesme pod nazivom Amor u knjižnici. U natječaju su sudjelovali učenici osnovnih i srednjih škola, a sam je događaj po prvi put iz čitaonice Narodne knjižnice Grad „preseljen" u virtualno okružje. Učenici su svoju ljubavnu poeziju čitali preko Zoom platforme, u veseloj atmosferi i liričnom ugođaju. Našu su školu predstavljale učenice Marta Kralj (6. b), Mia Lugonjić (6. d) i Jelena Miladin (6. d) pod mentorstvom prof. Ružice Sikirić te učenice Dora Vuinac (7. c) i Antea Taslak (5. b) pod mentorstvom prof. Ivane Obradović.

Naša je učenica Antea Taslak sa svojom pjesmom Amor u knjižnici osvojila drugo mjesto u kategoriji osnovnih škola osvojivši glasove stručnog žirija. Prvo je mjesto osvojila učenica OŠ Montovjerna Vita Grimani, a treće Martina Lončar, učenica OŠ Ivana Gundulića.

Čestitamo svim pobjednicima, a naročito našoj mladoj pjesnikinji Antei i njenoj mentorici, kao i ostalim učenicama naše škole na sudjelovanju u ovom lijepom događaju! 

Više fotografija pogledajte u prilogu. 

 

[više]

„SVETI VLAHO, NAŠ ZAŠTITNIK" - VIRTUALNA IZLOŽBA UČENIČKIH RADOVA

Autor: Ružica Sikirić, 3. 2. 2021. 09:17

Naši su učenici sudjelovali u već tradicionalnom natječaju učeničkih likovnih i literarnih uradaka koji organizira Društvo „Naša djeca" Dubrovnik. Teme natječaja bile su Sveti Vlaho - naš zaštitnik i Dubrovnik, moj Grad. 

Našu školu svojim su pjesmama i crtežima predstavili učenici: Matea Raguž-Lučić (2. a), Jelena Ban (2. a), Iris Radulj (2. e), Lara Bajić (3. a), Karlo Mendeš (3. c), Lucija Vojvodić (4. a), Petra Nikolić (4. b), Antea Taslak (5. b), Iris Sršen (6. c), Iva Dolina (8. a), Antea Bobić (8. a), Maroje Goga (8. a), Ana Sole (8. a), Branka Laura Gončin (8. a) i Natalija Matana (8. d).

Virtualnu izložbu učeničkih radova pogledajte na sljedećoj poveznici: 

https://read.bookcreator.com/s2XWHCEdR2feiX9p00FPQjKZTqw2/S8Ku9YGRRGyBgiDjrIfB9w

 

 

 

[više]

PRVI DAN TRODNEVLJA U ČAST SVETOGA VLAHA

Autor: Ružica Sikirić, 30. 1. 2021. 13:51

Danas, 30. siječnja 2021. g. započinje Trodnevlje u čast svetoga Vlaha. Sveta misa u zbornoj crkvi sv. Vlaha služit će se u 18 sati, a nakon mise slijedi pozdravna riječ naše knjižničarke Irje Jerković i prigodan program u kojem će nastupiti učenica 5. d razreda Paula Đurović. Paula će našu školu predstaviti recitacijom svoje već nagrađivane pjesme „Rego s neba" koju je pripremila pod mentorstvom knjižničarke Irje Jerković. 

S obzirom na nešto drugačije okolnosti u kojima se održava ovogodišnja Festa sv. Vlaha, pozivamo vas da pratite izravan prijenos Feste na Libertas televiziji i na mrežnoj stranici http://festa2021.hr.

Živio nam sveti Vlaho!

[više]

OD PONEDJELJKA, 1. VELJAČE NASTAVA U ŠKOLI

Autor: Ružica Sikirić, 28. 1. 2021. 12:32

Poštovani učenici i roditelji!

Obavještavamo vas da će se redovna nastava od ponedjeljka, 1. veljače 2021. odvijati po modelu A, odnosno da nastavljamo s nastavom u školi. Nastava je od sljedećeg tjedna organizirana prema sljedećem rasporedu:

2., 4., 6. i 8. razredi - 8 sati (jutarnja smjena)

3., 5. i 7. razredi - 14 sati (popodnevna smjena)

1. razredi - 13 sati

 

dr. sc. Petra Đapić Caput, ravnateljica

[više]

OBAVIJEST IZ ŠKOLSKE AMBULANTE ZA RODITELJE PREDUPISNIKA U PRVI RAZRED

Autor: Ružica Sikirić, 22. 1. 2021. 13:14

Poštovani roditelji!

Pozivamo vas da 1., 2., 3., 4. i 5. ožujka 2021. u periodu od 12 do 14 sati dođete u školsku ambulantu sa zdravstvenom iskaznicom djeteta kako biste se naručili za sistematski pregled. Dijete nije potrebno voditi sa sobom. U ambulanti ćete dobiti uputnice i zubnu putovnicu te termin za sistematski pregled. 

U slučaju bilo kakvih nejasnoća, možete nazvati glavnu sestru Službe za školsku medicinu Slavicu Ćelić na broj telefona: 020 358120. 

[više]

OBAVIJEST O PREDUPISU UČENIKA U PRVI RAZRED OŠ MOKOŠICA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ružica Sikirić, 18. 1. 2021. 11:35

Poštovani roditelji, 

predupis za prvi razred Osnovne škole Mokošica za školsku godinu 2021./22. obavljat će se do 15. veljače 2021. g. u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Dubrovačko-neretvanske županije. Roditelji trebaju dostaviti dokumentaciju osobno ili poštom na sljedeću adresu: Dubrovačko-neretvanska županija, Upravni odjel za društvene djelatnosti, Vukovarska 16, 20 000 Dubrovnik, odnosno na adresu e-pošte: ines.sutic@dnz.hr. Za sve potrebne informacije možete se obratiti na brojeve telefona 020 351186 i 020 351187 (gđa Ines Šutić, kontakt osoba).

Napominjemo da potrebnu dokumentaciju možete poslati i na adresu škole: Osnovna škola Mokošica, Bartola Kašića 20, 20236 Mokošica (s naznakom Predupis u prvi razred) te na e-adresu školske pedagoginje: imelda.rokovic@skole.hr.

U prilogu je potrebno dostaviti Zahtjev za uvrštavanje djeteta u popis školskih obveznika te preslik osobne iskaznice djeteta i obaju roditelja, odnosno odgovarajuću potvrdu o prebivalištu ili prijavljenom boravištu. 

U privitku su dostupni dopis i obavijesti Upravnog odjela za društvene djelatnosti Dubrovačko-neretvanske županije s pripadajućom dokumentacijom.

                                                                  dr. sc. Petra Đapić Caput, ravnateljica

[više]

OBAVIJEST O IZVOĐENJU NASTAVE U DRUGOM POLUGODIŠTU

Autor: Ružica Sikirić, 13. 1. 2021. 15:07

Poštovani roditelji, dragi učenici,

nedavnom odlukom Ministarstva znanosti i obrazovanja nastava će se u drugom polugodištu za učenike od 5. do 8. razreda održavati na daljinu, dok će učenici nižih razreda (1. – 4. r.) nastavu pohađati u školi. Svi učenici od 5. do 8. razreda nastavu na daljinu pratit će isključivo u jutarnjoj smjeni, a učitelji će im se u aplikaciji Teams javljati po redovnom školskom rasporedu.

Učenicima 1. – 4. razreda nastava će započinjati u 8 sati, pri čemu će se učenici četvrtih razreda služiti ulazom kraj sportske dvorane, a učenike drugih razreda učiteljice će prije ulaska okupljati ispred školskog igrališta kako bi se izbjeglo miješanje većeg broja učenika pri ulazu u školu.

                                                                                 Petra Đapić Caput, ravnateljica

                                                                             

[više]

ZAJEDNO NA PUTU DO ŠKOLE

Autor: Ružica Sikirić, 29. 12. 2020. 20:24

Učenici prvih razreda naše škole prisustvovali su online predavanju o sigurnosti u prometu pod nazivom Zajedno na putu do škole. Predavanje su održali djelatnici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Denis Pavela i Slavko Ivanković. Učenici su se tijekom zanimljivog i poučnog predavanja zabavili i postavljali pitanja, a ovih su dana od Policijske uprave dobili i reflektirajuće prsluke za sigurnije kretanje noću našim prometnicama. U fotogaleriji možete pogledati fotografije s predavanja te videozapis koji je napravila naša učiteljica informatike Elena Čengija. 

 

 

[više]

ŠIVANJE I PLETENJE S PLEMENITOM SVRHOM

Autor: Ružica Sikirić, 29. 12. 2020. 19:41

Šivanje, pletenje i kukičanje omiljena je izvannastavna aktivnost u našem 1. b razredu. Nekoliko učenica i jedan učenik tijekom proteklog polugodišta marljivo su izrađivali gumice za kosu i zaštitne maske za lice. Učeničke rukotvorine prodavali smo u sklopu male humanitarne akcije koju smo organizirali u razredu, a sakupljena materijalna sredstva donirali smo u dobrotvorne svrhe jednoj obitelji iz Mokošice. Ovim putem zahvaljujem svim roditeljima i učenicima 1. b razreda koji su sudjelovali u ovoj plemenitoj akciji!

Radove naših prvaša i veselo ozračje na našim radionicama možete pogledati u fotogaleriji.

Učiteljica Inge Brunsko

[više]

RUČNI RAD - IZVANNASTAVNA AKTIVNOST NAŠIH TREĆAŠA

Autor: Ružica Sikirić, 23. 12. 2020. 14:20

Učenici 3. b razreda iznenadili su svoju učiteljicu Snježanu Nolu velikim interesom za upis u grupu izvannastavnih aktivnosti Ručni rad. Pet djevojčica i čak sedam dječaka svakoga petka uživaju u druženju i pletenju. Veseli ih svaka ispletena očica tako da pletu i kod kuće, a ne samo u školi. Pletu se šalovi svih boja i sigurno je da u 3. b neće biti zime!
 
Više fotografija naših kreativnih i maštovitih trećaša možete pogledati ovdje
[više]

ADVENTSKI KALENDAR NA STRADUNU

Autor: Ružica Sikirić, 22. 12. 2020. 11:53

Osnovna škola Mokošica i ove godine sudjeluje u projektu ukrašavanja gradskih izloga pod nazivom Adventski kalendar na Stradunu. Izlog Borza grupe na Stradunu tako krasi bogatstvo dekorativnih ukrasa koje su izradili naši likovnjaci od 5. do 8. razreda pod mentorstvom profesorice likovne kulture Aide Hebib-Raguž.

Detaljnije fotografije možete pogledati u fotogaleriji. 

[više]

BLAGDAN SVETOG NIKOLE U NAŠOJ ŠKOLI

Autor: Ružica Sikirić, 8. 12. 2020. 13:16

Sveti Nikola ove godine nije mogao doći u našu školu, no to ne znači da je zaboravio na naše učenike. Svim učenicima razredne nastave poslao je pismo i slatkiše koje su im podijelile njihove učiteljice. Učenici su mu zauzvrat poklonili svoje likovne radove koji ukrašavaju hol naše škole i kojima su obilježili blagdan svog najdražeg sveca. Radove učenika razredne nastave možete pogledati u fotogaleriji. 

 

 

 

[više]

SOLIDARNOST NA DJELU - DJECA MOKOŠICE ZA DJECU BOLIVIJE

Autor: Ružica Sikirić, 23. 11. 2020. 16:45

U Osnovnoj školi Mokošica upravo je završio projekt pod nazivom Solidarnost na djelu kojim se prikupljala novčana pomoć za kapucinsku misiju u Boliviji. Hrvatski misionari u Boliviji djeluju već godinama pomažući lokalnoj zajednici, a jedno od njihovih poslanja je i obrazovanje djece. Naši učenici i njihovi roditelji rado su se odazvali našem pozivu za pomoć djeci Bolivije te smo zajedničkim donacijama skupili novčani iznos od 3.600,00 kuna. Zahvaljujemo svima koji su se uključili u ovaj projekt, našim učenicima i njihovim roditeljima, na otvorenom srcu i spremnosti za pomoć najpotrebitijima!

Vjeroučitelji Osnovne škole Mokošica

[više]

RADIONICA ZA RODITELJE I UČITELJE

Autor: Ružica Sikirić, 23. 11. 2020. 12:41

U četvrtak, 26. studenoga 2020. u 18 sati u organizaciji Dubrovačkih knjižnica održat će se online predavanje Što izloženost elektroničkim medijima čini dječjem mozgu? O utjecaju elektroničkih uređaja na djecu najranije dobi govorit će predavačice dr. med. Matija Čale Mratović, specijalistica školske medicine i mag. psych. Severina Hađija. Za sudjelovanje na predavanju potrebna je prijava na adresu e-pošte: marjana@dkd.hr. Prijave se primaju do srijede, 25. studenoga do 22 sata. Pozivnica za Zoom predavanje bit će poslana na adresu e-pošte navedenu u prijavi.

Više informacija možete dobiti na sljedećoj poveznici: https://dulist.hr/radionica-za-roditelje-sto-izlozenost-elektronickim-medijima-radi-djecjem-mozgu/685261/

                                                                           Školska psihologinja Bojana Čengija

                                                                                

[više]

I U MOM GRADU VUKOVAR SVIJETLI

Autor: Ružica Sikirić, 17. 11. 2020. 21:32

18. studenoga s tugom i ponosom se prisjećamo najtežih dana od neovisnosti naše domovine - žrtve Vukovara i Škabrnje. Dani sjećanja na žrtvu Vukovara obilježeni su u našoj školi izložbom učeničkih radova s motivima Vukovara i paljenjem svijeća u krugu škole u znak sjećanja i pijeteta prema Gradu Heroju. Učenici sedmih razreda priključit će se i tradicionalnom paljenju svijeća u Mokošici sutra, 18. studenoga u 16. 30 sati.

U fotogaleriji pogledajte neke od likovnih radova učenika razredne nastave koje su posvetili ovoj važnoj obljetnici.

[više]

ŠESTAŠI SU IZABRALI - POBJEDNIČKI PRIJEDLOG JE IZGLASAN!

Autor: Ružica Sikirić, 16. 11. 2020. 10:11

U petak, 13. 11. 2020. g. u našoj je školi održana posljednja ovogodišnja radionica Participativnog budžetiranja koju provodi Grad Dubrovnik u suradnji s DURA-om. Na radionici su predstavljena tri učenička projektna prijedloga koja su ušla u uži krug glasanja: Teretana - sprave za školsku dvoranu, Prostor za odmor u školi i Stalak za bicikle s klupama za odmor. Učenici su svoje prijedloge predstavili putem plakata popraćenih prigodnim promotivnim govorom. Predstavljanja su učenici pratili preko videokonferencije u svojim učionicama, nakon čega je uslijedilo glasanje za pobjedničku ideju. Najveći broj glasova, njih 43, dobio je prijedlog Stalak za bicikle i klupe za odmor, dok je za prostor za odmor glasao 31 učenik, a za školsku teretanu 25 učenika. Ovakvim demokratskim načinom biranja naši su šestaši odabrali čime žele oplemeniti svoj školski prostor na radost svih učenika naše škole i pritom naučili važnost sudjelovanja u svim aktivnostima bitnima za svoju zajednicu.

U fotogaleriji možete pogledati kako je proteklo predstavljanje prijedloga i glasanje za najbolju ideju. 

[više]

RAZLISTAO SE MJESEC KNJIGE U NAŠEM HOLU!

Autor: Ružica Sikirić, 14. 11. 2020. 17:12

Ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige već je tradicionalno obilježen u našoj školi, ovaj put pod sloganom Razlistaj se! Sve aktivnosti pod ovim sloganom posvećene su planetu Zemlji povodom 50. obljetnice obilježavanja Dana planeta Zemlje. Vrijedne ruke naših učenika ovom su prilikom pretvorile predvorje škole u čaroban svijet jesenske šume i knjiga. Središnji motiv ove maštovite dječje pozornice razlistano je stablo na čijim su granama prave male reprodukcije književnih djela s naslovima iz biljnog svijeta. Osim ukrašavanja stabla, naši vrijedni petaši pisali su i pjesme na temu Razlistaj se! i ukrašavali pano pravim jesenskim lišćem. Učenici sedmih razreda snimili su prigodnu radijsku emisiju posvećenu Mjesecu hrvatske knjige i crtali naslovnice knjiga s motivom biljaka, dok su naši najmlađi učenici crtali crteže s motivima Zemlje i biljnoga svijeta.

U fotogaleriji možete doživjeti pravi jesenski ugođaj koji je zavladao našom školom!

[više]

RADIONICE DUBROVAČKOG GOVORA

Autor: Ružica Sikirić, 11. 11. 2020. 19:41

Učenici Osnovne škole Mokošica prisustvovali su jesenskom ciklusu radionica dubrovačkog govora koje, već četvrtu godinu zaredom, organizira dubrovačka podružnica Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje u suradnji s Dubrovačkim knjižnicama. Radionice su po prvi puta održane virtualnim putem, a u njima su sudjelovali naši učenici šestih i sedmih razreda. Voditeljica radionice je nastavnica Hrvatskoga jezika Nikolina Kuraica koja je učenicima predstavila prigodan ulomak „Bez Straduna nikad se nije moglo" autorice Nade Skatolini, dok su autentični izgovor teksta učenici mogli čuti u videozapisu dubrovačkog glumca Edija Jerteca. Učenici su u tekstu prepoznavali dubrovačke riječi i uspoređivali ih s riječima hrvatskoga standardnog jezika upoznavajući tako leksičku, fonološku i morfološku razinu dubrovačkog govora. Cilj radionica je razvijanje svijesti kod učenika o vlastitom govoru i njegovo približavanje mlađim naraštajima kroz nastavne aktivnosti. Drugi ciklus radionica planiran je za proljeće iduće godine, a sudeći po interesu naših učenika, odaziv će ponovno biti velik.

[više]

PARTICIPATIVNO BUDŽETIRANJE U OŠ MOKOŠICA

Autor: Ružica Sikirić, 24. 10. 2020. 20:49

U Osnovnoj školi Mokošica započeo je projekt Participativno budžetiranje Grada Dubrovnika u suradnji s Dubrovačkom razvojnom agencijom DURA-om. U projektu sudjeluju učenici šestih razreda naše škole koji će kroz sudjelovanje u projektu naučiti osnove demokratskog sudjelovanja u raspodjeli dijela javnih sredstava i o važnosti zajedničkog odlučivanja o potrebama svoje zajednice. Učenici su na radionicama održanim u petak, 23. listopada 2020. iznijeli i predstavili svoje prijedloge, a daljnjim glasanjem unutar svakog razrednog odjela u izbor su ušla ukupno tri projektna prijedloga. Svoje su prijedloge učenici prigodno predstavili maštovitim plakatima, a svoju ulogu aktivnog građanina shvatili su ozbiljno i predano. Uskoro će uslijediti i konačno glasanje kojim će cijela generacija odlučiti čime bi najradije uljepšala svoj boravak u školi.

fotogaleriji možete pogledati atmosferu s radionica i neke od zanimljivih učeničkih prijedloga.

[više]

DANI KRUHA

Autor: Ružica Sikirić, 20. 10. 2020. 19:21

Učenici razredne nastave sa svojim su učiteljicama prigodno obilježili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Tijekom cijelog proteklog tjedna obrađivali su prigodne pjesmice i tekstove, crtali jesenske plodove, pjevali pjesme o kruhu i učili o značenju ovih dana u godini. Zabavnim aktivnostima obilježili su i Dan kravate 18. listopada. Ukrašavali su kravate, bojili i izrađivali origami košulje i kravate te rješavali zabavne tematske zadatke. Učiteljice su ih tom prilikom upoznale s podrijetlom i značenjem riječi kravata u Hrvatskoj i svijetu. 

Radove vrijednih ručica naših učenika možete pogledati u fotogaleriji.

[više]

PRVAŠI SVOJOJ DRAGOJ UČITELJICI

Autor: Ružica Sikirić, 16. 10. 2020. 13:06

Osnovna škola Mokošica obilježila je 5. listopada Svjetski dan učitelja. Tim su povodom učenici 1. d razreda naše škole crtali svoju učiteljicu Željku Pezo koja ih prati u njihovim prvim školskim koracima. Crtežima su pokazali koliko je rad vrijednih učitelja cijenjen i prepoznat!

[više]

IZVRSTAN USPJEH NAŠIH UČENICA

Autor: Ružica Sikirić, 6. 10. 2020. 12:02

Na Županijskom natjecanju iz hrvatskoga jezika održanom 29. rujna 2020. g. sudjelovale su tri učenice naše škole. Na županijskoj razini natjecanja pokazale su odlično znanje i ostvarile izvrsne rezultate: učenica Valeria Slade (8. b) osvojila je 2. mjesto, Andrea Vuić (8. d) 3. mjesto, a učenica Paula Previšić (8. b) 8. mjesto. 

Čestitamo vrijednim učenicama na trudu i zasluženim rezultatima!

[više]

REZULTATI ŽUPANIJSKOG NATJECANJA IZ HRVATSKOGA JEZIKA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ružica Sikirić, 6. 10. 2020. 11:20

U utorak, 29. rujna 2020. g. u Osnovnoj školi Mokošica održano je Županijsko natjecanje iz hrvatskoga jezika. Županijsko natjecanje trebalo se održati u mjesecu ožujku ove godine, no zbog novonastale situacije odgođeno je i prilagođeno epidemiološkim uvjetima. Na natjecanje su pozvani učenici i njihovi mentori nakon školske razine natjecanja održane u veljači 2020. g. Rezultate Županijskog natjecanja donosimo u prilogu.

Čestitamo svim učenicima i njihovim mentorima na trudu i rezultatima!

 

[više]

OBAVIJEST ZA RODITELJE: COVID-19 I MJERE IZOLACIJE

Autor: Ružica Sikirić, 21. 9. 2020. 10:49

Poštovani roditelji,

ovim vam se putem zahvaljujem na podršci koju nam pružate u radu i zajedničkom provođenju svih epidemioloških mjera koje su u interesu zaštite zdravlja naših učenika. Mi smo jedna velika škola s više od 700 učenika i svjesni smo i spremni na situacije kao što je pojava virusa COVID-19 i u našoj školi. S obzirom na to da nam se jedan razred nalazi u samoizolaciji, i da, očekivano, roditelji u zajedničkoj komunikaciji i suradnji otvaraju niz pitanja, ovim vas putem želimo obavijestiti sljedeće:

  • ukoliko je kod učenika ili djelatnika utvrđena zaraza koronavirusom, dežurna epidemiološka služba kontaktira ravnateljicu Škole te daje upute za daljnje postupanje. Ravnateljica Škole zajedno s učiteljima organizira daljnji rad u suradnji s Osnivačem. Za sada su na snazi mjere koje propisuju sljedeće: ukoliko je učenik zaražen virusom COVID-19, svi učenici iz razreda koji pohađa učenik idu u samoizolaciju. Braća, sestre i roditelji učenika koji pohađa isti razred kao i zaraženi učenik ne idu u samoizolaciju ukoliko drugačije ne utvrdi epidemiolog. Roditelji učenika su se pritom dužni javiti svom liječniku u slučaju pojave simptoma zaraze. Ukoliko roditelji ili netko drugi primijeti da se krši mjera samoizolacije, potrebno je nazvati policiju na broj 112 i obavijestiti ih o navedenom. Školu je kontaktirala epidemiologinja iz Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije dr. Stanka Komparak kojoj možete poslati i upit na e-mail: stanka.komparak@zzjzdnz.hr. 

Zahvaljujemo svim našim roditeljima koji se ponašaju odgovorno i zovu svoje učiteljice za pitanja što učiniti u slučajevima kada su baka ili djed bolesni ili su možda bili u doticaju s COVID pozitivnom osobom. Ovim putem naglašavamo da kontaktirate liječnike i epidemiologe koji će vam dati savjete za postupanje u navedenim slučajevima.

S poštovanjem,

dr. sc. Petra Đapić Caput, ravnateljica

[više]

RASPORED INFORMACIJA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ružica Sikirić, 16. 9. 2020. 23:18

Poštovani roditelji,

sukladno epidemiološkim preporukama, informacije učitelja i učiteljica razredne i predmetne nastave Osnovne škole Mokošica odvijat će se telefonskim putem odnosno putem elektroničke pošte. U prilogu vam dostavljamo termine u kojima će vam naši učitelji biti dostupni za informacije.

Imelda Roković, školska pedagoginja

[više]

VIRTUALNE UČIONICE

Autor: Nikolina Bubica, 14. 9. 2020. 16:13

Poštovani roditelji i dragi učenici,

od ponedjeljka 14. rujna 2020. g. učenici od trećeg do osmog razreda će moći pristupiti virtualnim učionicama putem poveznica koje se nalazi na stranici škole. Od svojih razrednika ćete dobiti upute za prijavu u virtualne učionice. Napominjemo da će se virtualnim učionicama pristupati u dogovor s učiteljima. 

                               dr. sc. Petra Đapić Caput, ravnateljica

 

[više]

DOBRODOŠLICA PRVAŠIMA

Autor: Ružica Sikirić, 11. 9. 2020. 19:37

Dragi prvaši,

krenuli ste jednom potpuno novom stazom u svojim životima i želimo vam najtopliju dobrodošlicu u Osnovnu školu Mokošica, zgradu koju ste do sada samo gledali iz vrtića, a sada ćete se uvjeriti da ta zgrada ima i dušu i da vam je širom otvorila svoja vrata!

Bit će nam malo neobično, ali dobro smo se pripremili. Draga djeco i roditelji, svi znamo da je polazak u školu i u normalno vrijeme veliki korak. Sada ćemo na njega gledati kao na korak od sedam milja, ali hodat ćemo zajedno, od prvog dana. Vi imate svoje zadatke, a mi svoje - sve s istim ciljem - da djeca, koja se odsad zovu učenici, rastu i napreduju duhovno i intelektualno, da dobiju obrazovanje najbolje koje mogu, u situaciji u kakvoj jesmo. Zatekli smo se u jednom novom dobu i u njemu ćemo nastojati živjeti i raditi najbolje što možemo, ali zaista, vrlo disciplinirano, složno i zajedno. Moramo čuvati jedni druge, jer jedni bez drugih nećemo moći.

Pred nama je jedna vrlo zahtjevna školska godina, ali znamo da će, ako smo zajedno, biti lakše. 

Želimo da radosno krećete u školu, svaki dan, da se veselite učenju, da s veseljem nosite svoju torbu, da se veselite novim prijateljstvima, da se veselite svojim učiteljicama, da se veselite i novim igrama, jer sa školom igra ne prestaje - samo postaje malo drugačija. Želimo da, usprkos svemu, zadržite svoju znatiželju i da se ne bojite nepoznatoga i svega novoga što vas čeka u školskim klupama, jer naučit ćemo sve zajedno, tomu i služi škola. Mi smo tu zbog vas i dat ćemo sve od sebe da dobijete maksimum u školi i „na blizinu i na daljinu".

Sve poteškoće rješavat ćemo odgovorno i zajedno.

Želimo da se na kraju ove školske godine ponosite kao prva generacija prvaša koja je uspješno svladala sve svoje obveze. Želimo da svi zdravi dočekamo kraj ove školske godine i da ga možemo proslaviti uz veselu priredbu, pjesmu i ples! Želimo nam svima puno strpljenja i sreće. Idemo zajedno, dan po dan. I bit će dobro.

Dobrodošli u svoju školu!

Svim ostalim učenicima želimo sretan i uspješan povratak u školske klupe i ostanak u njima cijelu školsku godinu!

dr. sc. Petra Đapić Caput, ravnateljica

[više]

PROTOKOL U POSTUPANJU U SLUČAJU BOLESTI DJETETA

Autor: Ružica Sikirić, 3. 9. 2020. 08:36

Učenicima od 1. do 8. razreda OŠ Mokošica, svaki dan prije odlaska u školu, roditelj je dužan izmjeriti tjelesnu temperaturu i upisati je u djetetovu bilježnicu. Bilježnicu dijete donosi sa sobom u školu.

Ukoliko dijete ima povišenu tjelesnu temperaturu, te kod pojave akutnih simptoma zarazne bolesti (npr. kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, proljev, povraćanje), učiteljica će odmah pozvati roditelje koji trebaju u najkraćem roku doći po dijete. Dijete će roditelje čekati u kabinetu pokraj Stručno-razvojne službe.

Prilikom povratka djeteta u školu, roditelj treba donijeti liječničku ispričnicu.

U slučaju zaraze virusom COVID-19 ili u slučaju samoizolacije, roditelji trebaju obavijestiti SRS škole putem sljedećih e-mail adresa i brojeva telefona:

imelda.rokovic@skole.hr   099 216 2562 (ured pedagoginje)

bojana.cengija@skole.hr   099 303 0448 (ured psihologinje)

 

                                               dr. sc. Petra Đapić Caput, ravnateljica

[više]

RASPORED NASTAVE ZA UČENIKE

Autor: Ružica Sikirić, 2. 9. 2020. 13:28

Poštovani roditelji i dragi učenici!

Prvi dan nastave je u ponedjeljak, 7. 9. 2020. godine i održat će se prema sljedećem rasporedu:

2. i 4. razredi: 13 - 14 sati

3. razredi: 11 - 12 sati     

                                5. i 7. razredi: 11. 30 - 12. 30 sati                   

                                6. razredi: 13. 30 - 14. 30

                                8. razredi: 14 - 15 sati

                                2., 3. i 4. razred P. Š. Osojnik - 11 sati

Napomena: u ponedjeljak, 7. 9. 2020. g. nije organiziran produženi boravak za učenike.

U utorak, 8. 9. 2020. g. nastava će se odvijati prema sljedećem rasporedu:

1. razredi: 9 sati

2. razredi: 13 sati (napomena: kada su u jutarnjoj smjeni, učenicima drugih razreda nastava započinje u 7. 45 sati)

3., 5. i 7. razredi: 8 sati

4., 6. i 8. razredi: 14 sati

Područna škola Osojnik: 8. 30 sati

Raspored učionica prema razrednim odjelima:

3. a - učionica br. 5 5. a - učionica br. 9 7. a - učionica br. 15
3. b - učionica br. 6 5. b - učionica br. 10 7. b - učionica br. 19
3. c - učionica br. 7 5. c - učionica br. 12 7. c - učionica br. 16
3. d - učionica br. 8 5. d - učionica br. 13 7. d - učionica br. 20
6. a - učionica br. 9 8. a - učionica br. 19  
6. b - učionica br. 10 8. b - učionica br. 16  
6. c - učionica br. 12 8. c - učionica br. 15  
6. d - učionica br. 13 8. d - učionica br. 20  

Učenici 2. i 4. razreda su u istim učionicama kao i prošle godine. Navedeni raspored učionica po razrednim odjelima ostaje isti tijekom cijele školske godine.

Prilikom svakog ulaska učenika u školu potrebno je dezinficirati ruke i noge. Učenici su obvezni svako jutro mjeriti temperaturu i zapisivati ju u posebnu bilježnicu koju će nositi sa sobom u školu. Obvezu svakodnevnog mjerenja temperature imaju i svi ostali djelatnici škole.

                                     dr. sc. Petra Đapić Caput, ravnateljica

 

 

 

[više]

POČETAK ŠKOLSKE GODINE

Autor: Ružica Sikirić, 2. 9. 2020. 11:51

Dragi učenici i poštovani roditelji,

bliži se početak još jedne školske godine. Iznimno se veselimo ponovnom dolasku naših učenika u školu.

Učitelji su pripremili udžbenike za svoje učenike koji će ih dočekati prvi dan u škole u njihovoj učionici. Učenici trebaju u ponedjeljak ponijeti torbu u koju će staviti jedan dio udžbenika, a drugi će dio udžbenika ponijeti u utorak. 

Učenici također trebaju sa sobom ponijeti kemijsku olovku i blok u koji će napisati sve potrebne obavijesti.

Ove školske godine radit ćemo u smjenama kao i do sada, te će svaki razred imati svoju učionicu dok će se učitelji izmjenjivati prema rasporedu sati kako bi se smanjio prolazak i miješanje velikog broja učenika. Molimo učenike od petog do osmog razreda da prvi dan škole ponesu maske, a u ponedjeljak će im, zajedno s udžbenicima, biti podijeljene perive maske koje je osigurao Grad Dubrovnik.

Prvi roditeljski sastanak održat će se na otvorenom, u dvorištu škole, prema rasporedu koji ćete dobiti od svojih razrednika.

Informacije za roditelje tijekom školske godine održavat će se online ili telefonskim putem dok se ne promijeni epidemiološka situacija.

Službene e-mail adrese djelatnika možete pronaći na službenim stranicama škole, a u slučaju neophodne potrebe dolaska u školu, potrebno je kontaktirati djelatnika koji će odrediti točan termin dolaska u školu.  

                                                   dr. sc. Petra Đapić Caput, ravnateljica

 

[više]

PRIJEM PRVAŠIĆA

Autor: Ružica Sikirić, 2. 9. 2020. 11:33

Dragi učenici i poštovani roditelji!

Prijem prvašića održat će se u ponedjeljak, 7. 9. 2020. godine u školskoj dvorani s početkom u 8. 30 sati za 1. a i 1. b razred te u 8. 45 sati za 1. c, 1. d  i 1. razred P. Š. Osojnik.

Stručna služba škole će vas telefonski kontaktirati u petak, 4. 9. 2020. godine kako bi vas obavijestili u kojem se razredu nalazi vaše dijete i kako bi se prilikom dolaska u ponedjeljak mogle primijeniti sve potrebne epidemiološke mjere. Učenici dolaze u pratnji jednog roditelja koji mora obvezno nositi masku te na ulazu dezinficirati ruke i noge.

Učenici 1. a i 1. b razreda ulaze s jednim roditeljem u 8. 15 sati na glavni ulaz škole i zajedno s učiteljicama idu u dvoranu.

Učenici 1. c i 1. d razreda te učenici s Osojnika ulaze s jednim roditeljem u dvoranu u 8.45 na glavni ulaz dvorane.

Nakon pozdravnog govora, učenici zajedno sa svojim učiteljicama idu u svoj razred sljedećim rasporedom:

 - 1. a  i 1. b razred u 8. 40 idu sa svojim učiteljicama i jednim roditeljem u razred nakon pozdravnog govora u dvorani

 - 1. c, 1.d razred i učenici s Osojnika u 8. 55 sati idu sa svojim učiteljicama i jednim roditeljem u razred nakon pozdravnog govora u dvorani.

*** Učitelji su pripremili udžbenike za svoje učenike koji će ih dočekati prvi dan u školi i koje će roditelji prvašića isti dan preuzeti.

*** Produženi boravak za učenike prvih razreda počinje u utorak,  8. 9. 2020. godine od 11.30 do 16.30 sati, a produženi boravak za učenike drugih razreda počinje u utorak, 8. 9. 2020. godine od 7.30 do 12.30 sati.

                                                           dr. sc. Petra Đapić Caput, ravnateljica

 

[više]

UPUTE HZJZ-a I MZO-a ZA RAD ŠKOLA

Autor: Ružica Sikirić, 31. 8. 2020. 12:04

Poštovani roditelji,

Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja 24. kolovoza 2020. g. objavili su Upute za sprečavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021. 

Upute možete pročitati na poveznici UPUTE.

                                                                dr. sc. Petra Đapić Caput, ravnateljica

[više]

POTVRDE ZA MJESEČNI POKAZ

Autor: Ružica Sikirić, 28. 8. 2020. 13:19

Potvrde za mjesečni pokaz J. P. Libertas, čije troškove snose roditelji, ovjeravat će se od 31. 8. 2020. (ponedjeljak) do 9. 9. 2020. (srijeda) u vremenu od 10 do 11 sati u holu škole (dežurana).

Radi kraćeg zadržavanja molimo vas da unaprijed ispunite tražene podatke na potvrdi.

Napominjemo da obrazac Potvrde možete kupiti na prodajnim mjestima J. P. Libertas.

Roditelji učenika koji ostvaruju pravo na pokaz, čije troškove snosi Grad Dubrovnik, mogu ih preuzeti na kioscima J. P. Libertas bez dolaska u školu.

Hvala!

                                                             dr. sc. Petra Đapić Caput, ravnateljica

[više]

OBAVIJEST ZA RODITELJE

Autor: Ružica Sikirić, 28. 8. 2020. 12:21

Poštovani roditelji,

s obzirom na epidemiološku situaciju molimo vas da se prilikom dolaska u školu pridržavate propisanih zdravstvenih mjera  te da prilikom svakog posjeta školi nosite zaštitnu masku. Za sve informacije koje su vam potrebne od djelatnika škole molimo da se prethodno najavite na jednu od adresa elektroničke pošte navedenih na stranicama škole:

ured@os-mokosica.skole.hr (tajnica)

petra.dapic-caput@skole.hr (ravnateljica)

racunovodstvo@os-mokosica.skole.hr (računovodstvo)

imelda.rokovic@skole.hr (pedagoginja)

bojana.cengija@skole.hr (psihologinja)

knjiznica@os-mokosica.skole.hr (knjižnica)

                                                                                    Ravnateljica

                                                                            dr. sc. Petra Đapić Caput

 

 

 

[više]

POPIS NOVIH UDŽBENIKA I RADNIH MATERIJALA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nikolina Bubica, 11. 8. 2020. 11:01

 

Poštovani roditelji, 

u prilogu se nalazi popis novih udžbenika te radnih materijala za OŠ Mokošica u školskoj godini 2020./2021. 

 

 

[više]

OBAVIJEST O NABAVI RADNIH MATERIJALA ZA UČENIKE Vijest ima dokument u privitku

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 29. 6. 2020. 13:22

Poštovani roditelji,

Grad Dubrovnik osigurava sredstva za nabavu radnih materijala koji uključuju radne bilježnice, tehničke kutije i likovne mape za učenike osnovnih škola. Da bi učenik ostvario pravo na besplatni radni materijal, oba roditelja moraju imati prijavljeno prebivalište na administrativnom području Grada Dubrovnika, a sve sukladno Pravilniku o financiranju obrazovnih materijala učenicima osnovnih škola Grada Dubrovnika koji možete pročitati u prilogu.

[više]

OBAVIJEST O PODJELI SVJEDODŽBI

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 24. 6. 2020. 07:30

Dragi učenici!

Podjela svjedodžbi održat će se u srijedu, 1. 7. 2020. godine prema sljedećem rasporedu:

1. razredi u 9 sati 5. razredi u 11 sati
2. razredi u 9.30 sati 6. razredi u 11.30 sati
3. razredi u 10 sati 7. razredi u 12 sati
4. razredi u 10.30 sati  

Učenicima osmih razreda svjedodžbe će biti dodijeljene na svečanoj večeri u četvrtak, 9. 7. 2020. u 19 sati. 

dr. sc. Petra Đapić Caput, ravnateljica

[više]

POVRAT UDŽBENIKA Vijest ima dokument u privitku

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 17. 6. 2020. 16:00

Poštovani roditelji i dragi učenici,

povrat udžbenika za 5., 7. i 8. razrede bit će organiziran u utorak, 23. 6 2020. od 10 do 14 sati u prostorima škole. Učenici udžbenike trebaju vratiti u vrećici uz ispunjenu izjavu. Izjave se nalaze u prilozima, a tko nema mogućnost printanja, izjavu će moći preuzeti i u tajništvu škole. Učenici 6. razreda ne vraćaju udžbenike.

Rapored vraćanja udžbenika

5.A i 5.B razred vraćaju od 10:00 do 11:00 u učionicu broj 13.

5.C i 5.D razred vraćaju od 11:00 do 12:00 u učionicu broj 13.

7.A i 7.B razred vraćaju od 12:00 do 13:00 u učionicu broj 13.

7.C i 7.D razred vraćaju od 13:00 do 14:00 u učionicu broj 13.

8.A i 8.B razred vraćaju od 12:00 do 13:00 u učionicu broj 14.

8.C i 8.D razred vraćaju od 13:00 do 14:00 u učionicu broj 14.

[više]

OBAVIJEST ZA RODITELJE UPISNIKA U PRVI RAZRED

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 3. 6. 2020. 22:01

Dragi roditelji,
informacije o provedenoj procjeni zrelosti za upis u 1. razred osnovne škole možete dobiti kod školske psihologinje na telefon 451 299 i 452 883 / lokal 5  u četvrtak, 4. 6. 2020. i petak, 5. 6. 2020. u vremenu od 9 do 12 sati.
Srdačan pozdrav!
Školska psihologinja Bojana Čengija
[više]

DIGITALNO IZDANJE ŠKOLSKOG ČASOPISA „RAGUSINO"

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 2. 6. 2020. 19:12

Dragi učenici, roditelji, učitelji!

Ove godine svjetlo dana ugledao je treći broj školskog časopisa „Ragusino". S obzirom na situaciju s koronavirusom još uvijek nemamo tiskane primjerke časopisa, ali zato vam novo izdanje, kao i prethodna dva broja donosimo u digitalnom obliku. Naši vrijedni novinari marljivo su prikupljali podatke, istraživali, provodili ankete, pisali različite članke i tako kreirali za vas još jedan sadržajno bogat i zanimljiv časopis. U padajućem izborniku s desne strane možete pronaći i prelistati naš školski list ili još jednostavnije preko poveznice http://os-mokosica.skole.hr/skola/ragusino.

Ovim putem posebno pohvaljujemo nositeljice Novinarske skupine, glavnu pokretačku i kreativnu snagu, a to su učenice 8. b razreda Anamaria Bazdan, Lucija Gluhak, Klara Radonić, Klara Tikvica i glavna urednica Frančeska Krečak. Pohvaljujemo i učenike petih, šestih i sedmih razreda koji uspješno slijede novinarske stope naših osmašica. 

Uživajte u časopisu! 

[više]

UPISI U SREDNJE ŠKOLE

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 1. 6. 2020. 11:46

 Dragi roditelji i učenici osmih razreda,

danas,  1. 6. 2020. u 12 sati započinje prijava u sustav upisa u srednju školu sukladno Odluci o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2020./2021. koja se nalazi na poveznici  https://narodnenovine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2020_05_62_1240.html.   

Pored toga, na poveznici https://narodnenovine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2015_05_49_981.html možete otvoriti Pravilnik o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u 1. razred srednje škole. 

Napominjem da se kao i do sada za sva pitanja vezana za upis u srednje škole možete obratiti školskoj psihologinji u kanalima aplikacije Teams i putem maila  bojana.cengija@skole.hr.
 
Srdačan pozdrav!
Školska psihologinja Bojana Čengija
[više]

UPISI U PRVI RAZRED

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 22. 5. 2020. 11:38

Poštovani roditelji,

upisi u prvi razred Osnovne škole Mokošica odvijat će se od utorka, 26. 5. do utorka, 2. 6. 2020. u vremenu od 14 do 19 sati. O točnom terminu upisa djeteta škola će roditelje obavijestiti  putem telefona koji su roditelji dostavili prilikom predupisa.

Ljubazno vas molimo da se držite sljedećih uputa:

- dođite u točnom terminu koji ste dobili od škole

- nemojte se zadržavati u prostorima škole te na  ulazu u školu prije i nakon upisa

- neka dijete na upis dovede samo jedan roditelj/staratelj.

- ako Vaše dijete ili Vi imate temperaturu, grlobolju, simptome prehlade, neke druge simptome akutne bolesti, ili ste bili u kontaktu s osobom zaraženom koronavirusom, ili putovali u zadnjih mjesec dana izvan Hrvatske, molimo da ne dolazite u školu, nego nas nazovite na telefon 099/216 2562 ili 099/303 0448  da se dogovorimo o daljnjem postupanju

- kako bismo osigurali provođenje mjera HZJZ-a te kako djeca ne bi dijelila pribor, potrebno je za svoje dijete donijeti olovku i gumicu te kemijsku olovku za ispunjavanje potrebne dokumentacije u školi

- prilikom ulaska u školu potrebno je dezinficirati ruke i potplate.

 

 

[više]

OBAVIJEST O UPISU U PRVI RAZRED

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 18. 5. 2020. 14:55

Cijenjeni roditelji,

Ministarstvo znanosti i obrazovanja još uvijek nije odredilo kada će se i na koji način provoditi testiranje djece u školama za upis u 1. razred. Prema ranijoj obavijesti roditelji djecu trebaju odvesti na sistematski pregled školskoj liječnici dr. Matiji Čale Mratović. O terminima testiranja kod psihologinje i pedagoginje škole bit ćete naknadno obaviješteni pisanim putem na kućnu adresu koju ste prilikom predupisa dostavili školi ili Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Dubrovačko-neretvanske županije.

Molimo vas da popunite upitnike koje smo vam poslali na kućnu adresu i da ih dostavite školi do 25. 5. 2020.g. (poštom adresiranu na Osnovna škola Mokošica, Bartola Kašića 20, 20236 Nova Mokošica).

Imelda Roković, pedagoginja

[više]

PREGLED ZA UPIS U PRVI RAZRED

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 4. 5. 2020. 13:07

Poštovani roditelji,

molimo vas da ovaj tjedan, do petka 8. 5. 2020. g. kontaktirate školsku liječnicu od 9 do 13 sati  na tel. 358 – 120 radi dogovora o pregledu djeteta za upis u 1.razred osnovne škole.

Tom je prilikom potrebno školskoj liječnici dostaviti svoju mail adresu  na koju ćete dobiti povratnu informaciju.

Školska pedagoginja

Imelda Roković

[više]

ODGODA TESTIRANJA ZA UPIS U PRVI RAZRED

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 15. 4. 2020. 12:06

Poštovani roditelji!

Sva testiranja za upis u prvi razred Osnovne škole Mokošica za školsku godinu 2020./2021. otkazana su zbog trenutne situacije u kojoj se nalazimo.

Za termine testiranja upisa u 1. razred Osnovne škole Mokošica bit ćete unaprijed obaviješteni pisanim putem na adresu koju ste nam dostavili prilikom predupisa. Za sve informacije obratite se školskoj pedagoginji Imeldi Roković na mob 099 216 2562 ili na mail: imelda.rokovic@skole.hr.

Hvala na razumijevanju!

Za Stručno-razvojnu službu Škole

Imelda Roković, pedagoginja

 

[više]

USKRSNA ČESTITKA

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 9. 4. 2020. 19:40

Dragi učenici i roditelji,

želimo vam sretan Uskrs i ugodan proljetni odmor! Posvetite se jedni drugima, kvalitetnim obiteljskim druženjima i razgovorima, dobrom štivu i glazbi, smijehu i šali.

Uživajte sa svojim obiteljima i pazite na zdravlje!

 

[više]

PORUKA RAVNATELJICE UČENICIMA I RODITELJIMA

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 9. 4. 2020. 14:13

Dragi naši učenici i roditelji, nadam se da ste se svi polako navikli na nastavu na daljinu i na nastavu preko televizije te se nadam da će idući tjedni nastave koji nam dolaze biti malo lakši. Nadam se da ste mi dobro i da uživate u toplini svoga doma.

Nakon Uskrsa nastavljamo s nastavom na daljinu pa ponavljam kako su uz vas, kao i do sada, vaši učitelji koji će vam biti svakodnevna potpora u učenju te da ne trebate učenjem opterećivati svoje roditelje - osim igranjem i zajedničkim druženjem.

Učitelji će vam dostavljati materijale za rad svaki dan od 8.00 sati tako da možete aktivnosti, odnosno školski rad za taj dan izvršiti u periodu od 8.00 do 13.30 sati te povratno tražiti pomoć od vaših učitelja ukoliko vam nešto nije jasno. Nakon toga slijedi odmor i bilo bi dobro kad biste krenuli u 15.00 sati rješavati što su vam vaši učitelji zadali.

Također, ukoliko vam je potrebna dodatna pomoć, osim učiteljima, možete se obratiti  pedagoginji, psihologinji i defektologinji škole koje će vam pomoći u rješavanju svakodnevnih zadataka.

Molim vas da nakon 20.00 sati ne pristupate svojim računalima nego da se lijepo odmorite i pripremite za spavanje.

Dio učitelja za učenike od 5. do 8. razreda postavlja materijale navečer u periodu od 19 do 24 sata za idući dan zbog opterećenosti sustava i zbog velikog broja razreda koje imaju te zbog pripreme materijala za nastavu na daljinu. Stoga vas ovim putem molimo da ne otvarate, odnosno ne čitate materijale prije sutrašnjeg dana, odnosno prije 8 sati ujutro ukoliko vam je taj predmet sutradan po rasporedu.

Učitelji će kao i do sada pratiti vaše aktivnosti i uvažavati kada ne stignete nešto napraviti na vrijeme, npr. ukoliko je više djece doma na jednom računalu ili ukoliko imate tehničkih poteškoća.

Ovi prijedlozi su za vas, dragi učenici, kako bi vam olakšali rad jer ne tražimo od vas da u realnom vremenu pristupate svom školskom radu, već da u jutarnjim satima pa sve do 13.30 sati pokušate završiti školske aktivnosti.

Znamo da vam je teško bez vaših učitelja kao što je i njima teško bez vas, ništa ne može zamijeniti njihove riječi podrške i potpore kao niti vaše povratne informacije njima.

Nakon što se popodne lijepo odmorite,  pristupite izvršavanju domaćih zadataka i tražite pomoć od učitelja i Stručne službe koji su vam dostupni od 8.00 sati ujutro do 20.00 sati navečer.

Usmene i pisane provjere će se, kao i dosada, najavljivati učenicima kao i načini njihove provedbe.  Učitelji će upoznati učenike s točnim terminom i načinom pristupanja provjeri koji su otprije poznati učenicima, stoga nema razloga za zabrinutost. Učitelji su broj pisanih provjera smanjili  i prilagodili specifičnim okolnostima nastave na daljinu. Nove termine provjera iz svih predmeta naći ćete u vremeniku pisanih provjera u e-Dnevniku.

 

Dragi roditelji, ovim putem vas molimo da svoju djecu potičete u svakodnevnim aktivnostima i u prijedlogu rasporeda koji smo vam dostavili, da od 8.00 sati ujutro do 13.30 pokušaju izvršiti svoje školske obveze, a iza 15.00 sati neka krenu izvršavati svoje  domaće zadatke.

Nije ovo ništa novo, znali su učenici zaboraviti  domaći rad i u normalnim okolnostima, znali su na satu ne raditi ništa, ali su imali učitelje koji su im zajedno s vama ukazivali na važnost radnih navika te ih usmjeravali, odgajali i pripremali za život.

I na kraju, dragi roditelji, molim vas da i dalje budete podrška svojoj, ali i našoj djeci, jer znam koliko vam je svima teško u ovoj situaciji koju jedino zajedničkim snagama možemo prebroditi.

Neka učenje i škola budu nastavak svakodnevnih uobičajenih aktivnosti jer ovaj način nastave nije moguć bez vaše podrške i vašeg poticanja djece, a naši učitelji su tu svakodnevno za njih da im prenose znanja, ne samo obrazovna, nego i ona životna te da im budu oslonac kao što su i do sada bili.

Neka nam ovo zajedništvo pomogne da prebrodimo ovu situaciju, neka škola bude mjesto gdje će djeca provesti dio dana bez obzira napisali domaći rad ili ga ponekad preskočili, bez obzira ukoliko im se ponekad ne da ništa pročitati, ali neka bude mjesto gdje će razmjenjivati svoja znanja, iskustva, dojmove, šale, viceve sa svojim učiteljima i prijateljima i kako bi ovo vrijeme što prije prošlo te kako bi se što prije vratili u svoje školske klupe.

                                                                                                                      Ravnateljica

                                                                                                                  Petra Đapić Caput

 

[više]

KREATIVNI UČENICI 4. B

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 7. 4. 2020. 18:12

Učenici 4. b razreda i njihovi roditelji na kreativan su i neobičan način uspjeli iznenaditi učiteljicu te izmamiti osmijeh i oduševljenje svih djelatnika škole. Učenici su prihvatili izazov da ožive poznate slike i ličnosti u svojim domovima i u tome su itekako uspjeli. Lijepo je vidjeti da se djeca u sasvim novim i drugačijim uvjetima jako dobro snalaze i na domišljate načine zabavljaju. Pohvala svima na uloženom trudu i kreativnosti koju možete vidjeti u fotogaleriji.

Hvala vam, moji dragi četvrtaši!

učiteljica Inge Brunsko

[više]

KNJIŽNICA - OBAVIJEST

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 26. 3. 2020. 09:31

Draga djeco i dragi roditelji!

U sklopu škole na daljinu, odnosno odvijanja nastave na daljinu, bit će aktivna i naša „knjižnica na daljinu“. Ove smo školske godine ionako sve u knjižnici radili „na daljinu“ jer je knjižnica prenamijenjena i u učionicu za učenike prvog razreda  (Poseban pozdrav 1. e!), ali ovo je ipak malo veća daljina.
Tijekom ovog vremena ja ću pripremati materijale koji će vam malo obogatiti nastavu i, nadam se, malo uljepšati dane koje provodite doma. U našoj virtualnoj zbornici davat ću ih vašim učiteljima i učiteljicama, a oni će ih onda slati vama ili ih koristiti u nastavi.
Nadam se da uz ekrane nećete zaboraviti prave knjige i bogatstvo koje nam one nude. Čitajte puno. Vjerujem da ćete u ovom vremenu, u kojem ćete kao obitelji više vremena provoditi zajedno, naći trenutke i za zajedničko čitanje. To je uvijek neprocjenjivo, posebno u otežanim životnim uvjetima.
Na kraju, napominjem svim učenicima, posebno članovima moje knjižničarske grupe: Pišite, pišite svaki dan dnevnike, o tome kako vam sada izgleda svakodnevica, što sve radite, što vam se događa, što vam nedostaje,
što osjećate…  I crtajte, svijet sadašnji i svijet dojučerašnji. A onda kad sve ovo završi i kad se vratimo u školu, napravit ćemo veliku izložbu u holu da nas sjeća na to kako smo super sve izdržali.

                                                                  Vaša knjižničarka,

                                                                   prof.  Irja Jerković

[više]

OBAVIJEST

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 23. 3. 2020. 17:32

Ljubazno vas molimo da nas radi sigurnosnih razloga povezanih s COVID-19 za sve potrebne informacije u narednom periodu kontaktirate na sljedeći način:

- telefonom u vremenu od 8 do 12 sati na brojeve 099 216 2562 (Imelda Roković, pedagoginja)  vezano za nastavu i upise u prvi razred te 099 216 2560 (Marija Marković, tajnica) za ostala pitanja 

- e-mailom: ured@os-mokosica.skole.hr

- zemaljskom poštom na adresu Osnovna škola Mokošica, Bartola Kašića 20, 20236 Mokošica.

dr. sc. Petra Đapić Caput, ravnateljica

[više]

PORUKA RAVNATELJICE

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 23. 3. 2020. 09:11

Dragi učenici i roditelji!

S obzirom na stanje u kojem se nalazimo, ovo je pravi trenutak u kojem možemo napraviti puno jedni za druge. Ovim vas putem pozivam da OSTANETE DOMA kako biste zaštitili  svoj život i živote svojih bližnjih. Moji najdraži učenici, igrajte se i uživajte u toplini svojega doma. Kao što znate, ponavljanje je majka znanja, i zato ponavljam još jednom da OSTANETE DOMA. I na kraju moram reći da vas jedva čekam vidjeti u školskim klupama naše Osnovne škole Mokošica.

„Nije sve otkazano.
SUNCE nije otkazano.
PROLJEĆE nije otkazano.
PRIJATELJSTVA nisu otkazana.
GLAZBA nije otkazana.
ČITANJE nije otkazano.
EMPATIJA nije otkazana.
MAŠTA nije otkazana.
RAZGOVORI nisu otkazani.
LJUBAZNOST nije otkazana.
NADA nije otkazana.
MOLITVA nije otkazana.“

dr. sc. Petra Đapić Caput, ravnateljica

[više]

DRUGI TJEDAN NASTAVE NA DALJINU

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 23. 3. 2020. 08:20

Dragi učenici i cijenjeni roditelji,

započeo je drugi tjedan nastave na daljinu. Program Škola na Trećem za učenike 1. - 4. razreda prikazivat će se prema rasporedu u tablici. Radni materijali uz Školu na Trećem dostupni su na mrežnim stranicama Škole za život https://skolazazivot.hr/materijali/.

Za učenike predmetne nastave nastavlja se rad u digitalnoj platformi Microsoft Teams uz koju učenici mogu pratiti program Sportske TV. 


Razred
 
Termin Reprizno emitiranje

1. razred
 
počinje u 8.00 sati počinje u 14.00 sati

2. razred
 
počinje u 9.00 sati počinje u 15.00 sati

3. razred
 
počinje u 10.00 sati počinje u 16.00 sati

4. razred
 
počinje u 11.00 sati počinje u 17.00 sati
[više]

UPUTE ZA POČETAK PREDMETNE VIRTUALNE NASTAVE

Autor: Ružica Sikirić, 17. 3. 2020. 12:30

Poštovani roditelji i dragi učenici,

od srijede, 18. ožujka 2020. g. nastava u virtualnim učionicama odvijat će se prema uobičajenom školskom rasporedu sati. Svi obrazovni materijali iz predmeta koji su taj dan po rasporedu objavljivat će se istog dana do 10 sati ujutro. Sve aktivnosti učenika u virtualnoj učionici evidentirat će se i pratit će se njihovo sudjelovanje u nastavi, stoga vas molimo da budete odgovorni i savjesni u ovim novonastalim uvjetima. Učenici ne rješavaju zadatke u realnom vremenu, već tijekom dana poštivajući zadane rokove koje im naznače predmetni učitelji.

U svaku virtualnu učionicu uključeni su i stručni suradnici kojima se možete obratiti putem chata.

Na mrežnoj stranici škole stoje poveznice na virtualne učionice.

 

dr. sc. Petra Đapić-Caput, ravnateljica

[više]

ODRŽAVANJE NASTAVE I PODJELA TABLETA

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 15. 3. 2020. 11:00

Poštovani roditelji,

 nakon obraćanja ministrice ravnateljima 14. ožujka 2020. ovim putem prenosimo sljedeću obavijest.

Svi će učenici od ponedjeljka, 16. 3. 2020. pratiti nastavu putem HRT-a 3 (razredna nastava) i Sportske TV (svi ostali učenici).

Raspored prikazivanja Škole na Trećem HRT 3

razred

termin

  1. razred OŠ

8 – 10 h

  1. razred OŠ

10 – 12.30 h

  1. razred OŠ

13 – 16 h

  1. razred OŠ

16 – 19 h

Raspored prikazivanja Sportska televizija (SPTV)

razred

termin

predmeti

  1. razred OŠ

8 – 9.30 h

MAT, HRV, PRI, ENG, NJEM

  1. razred OŠ

9.30. – 10.45. h

POV, MAT, PRI, ENG, NJEM

  1. razred OŠ

10.45 – 11.50 h

MAT, HRV, BIO, GEO

  1. razred OŠ

11.50 – 12.45 h

HRV, MAT, BIO, ENG, NJEM

Molimo roditelje učenika od prvog do četvrtog razreda da se jave svojim razrednicima ako nemaju osigurano čuvanje djeteta uz nadzor.

Tableti za učenike 5. i 7. razreda dijelit će se u ponedjeljak prema sljedećem rasporedu:

5. a  razred u 16.00 sati

5. b razred u  16.30 sati

5. c razred u  17.00 sati

5. d razred u  17.30 sati

7. a  razred u 18.00 sati

7. b razred u  18.30 sati

7. c razred u  19.00 sati

7. d razred u  19.30 sati

**Virtualne učionice pripremaju se prema uputama Ministarstva. Konačne informacije i poveznice na virtualne učionice bit će uskoro objavljene na stranicama škole i počinju s radom u srijedu.

dr. sc. Petra Đapić Caput, ravnateljica

 

[više]

OBAVIJEST IZ CARNET-a

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 14. 3. 2020. 11:54

Trenutno postoje poteškoće s aktiviranjem Office365 računa putem stranice office365.skole.hr i s kreiranjem timova u aplikaciji Microsoft Teams s obzirom na to da je došlo do opterećenja sustava na globalnoj razini. Microsoft u suradnji s CARNET-om žurno radi na otklanjanju poteškoća, o čemu će nas pravovremeno obavijestiti.

[više]

UPUTE O ODRŽAVANJU NASTAVE

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 13. 3. 2020. 15:36

Poštovani roditelji,

Ministarstvo znanosti i  obrazovanja dostavilo je sljedeće upute: od ponedjeljka, 16.3. krenut će nastava na daljinu. Za učenike razredne nastave na 3. programu Hrvatske radiotelevizije održavat će se program pod nazivom Škola na Trećem, i to za 1. razrede od 08.00 do 10.00, za druge od 10.00 do 12.30, za treće od 13.00 do 16.00, a za četvrte razrede od 16.00 do 19.00 sati.
Za učenike predmetne nastave bit će organiziran raspored i pripremljen sadržaj za osnovni paket predmeta od 4 do 5 sati na dan.
Učenicima petih i sedmih razreda podijelit će se tableti na korištenje početkom idućeg tjedna. Obavijest o podjeli bit će na stranicama škole. Tablete će podijeliti razrednici, a preuzeti ih mogu roditelji učenika, koji će dobiti upute za korištenje.

dr. sc. Petra Đapić Caput, ravnateljica

[više]

VAŽNA OBAVIJEST

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 13. 3. 2020. 13:53

Poštovani roditelji, 

službena obavijest od strane MZO-a o održavanju nastave još uvijek se čeka. U tijeku je aktivacija tableta za učenike petih i sedmih razreda. Od razrednika ćete dobiti detaljne upute o preuzimanju tableta. Sve vas molimo da pratite školsku mrežnu stranicu za daljnje obavijesti.

Hvala na razumijevanju!

dr. sc. Petra Đapić Caput, ravnateljica

[više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ TEHNIČKE KULTURE

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 10. 3. 2020. 20:51

OŠ don Mihovila Pavlinovića u Metkoviću bila je domaćin 62. Natjecanja mladih tehničara održanog u petak, 6. ožujka 2020. Na natjecanju je sudjelovalo 39 učenika iz ukupno 11 osnovnih škola, a  natjecali su se u devet različitih područja: Maketarstvo i modelarstvo, Graditeljstvo, Strojarske konstrukcije, Obrada materijala, Elektrotehnika, Elektronika, Robotika, Fotografija i modelarstvo uporabom tehničkih tvorevina. Natjecanje je podijeljeno u tri dijela: pisana provjera znanja, izrada tehničke tvorevine prema zadanoj dokumentaciji i predstavljanja tehničke tvorevine pred povjerenstvom. Naši su učenici pod mentorstvom profesora Boška Ćorka ostvarili izvanredne rezultate:

Maketarstvo i modelarstvo: Ivan Bazdan (5. b) – 1. mjesto

Obrada materijala: Petar Prkačin (7. b) – 1. mjesto

Strojarske konstrukcije: Rita Brkić (7. b) – 2. mjesto

Učenici Ivan Bazdan i Petar Prkačin predstavljat će našu školu na državnom natjecanju koje će se održati u Primoštenu od 6 do 9. travnja.

Čestitamo učenicima i njihovu mentoru!

 

[više]

DRUGO MJESTO NA GRADSKOM NATJECANJU CRVENOG KRIŽA

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 10. 3. 2020. 17:29

U subotu, 7. ožujka u Sportskoj dvorani u Gospinom polju održano je 24. po redu Gradsko natjecanje mladih HCK-a u provjeri znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima te provjeri znanja i vještina iz pružanja prve pomoći. Cilj natjecanja je motivirati mlade osobe za humanitarno djelovanje te ih osposobiti za pružanje  prve pomoći u potrebi.
U konkurenciji pomladak natjecalo se 13 osnovnih škola. Naša škola osvojila je drugo mjesto, a predstavljali su je učenici osmih razreda  Filip Matušan (8. a), Lora Maslać (8. c), Matea Franquelli (8. c), Nikolina Vlašić (8. a), Iva Dedović (8. c) i Paulina Bogetić (8. a) pod vodstvom profesorice Milane Gujinović. I ove je godine 15 učenika naše škole dobrovoljno sudjelovalo na natjecanju u ulozi volontera na što smo iznimno ponosni.

Čestitamo našim učenicima i njihovoj mentorici na izvrsnom rezultatu!

 

[više]

OBILJEŽAVANJE DANA RUŽIČASTIH MAJICA Vijest ima dokument u privitku

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 26. 2. 2020. 18:05

Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day, u našoj će se školi obilježiti u petak, 28. veljače. Ovaj je pokret nastao u Kanadi potaknut dirljivom pričom srednjoškolca koji je u znak podrške majci oboljeloj od tumora odlučio u školu obući ružičastu majicu čime je postao žrtva nasilja. U znak potpore u pomoć mu je priskočila grupa dječaka koji su, podijelivši ružičaste majice u školi, odaslali poruku o važnosti tolerancije i nenasilničkog ponašanja.

U OŠ Mokošica će se se kroz razne aktivnosti (likovne radionice, radionice o prevenciji nasilja među djecom, pisanje pozitivnih poruka, kvizove, parlaonice…) obilježiti ovaj dan kako bismo se neprestano podsjećali na važnost empatije i nenasilja.

U prilogu možete saznati više o Danu ružičastih majica.

 

[više]

MAŠKARE RAZREDNE NASTAVE

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 26. 2. 2020. 17:23

U ponedjeljak su učenici prvih i drugih razreda Maškarani školski dan proslavili u dvorištu škole, a učenici trećih i četvrtih razreda u dvorani  škole. Program u dvorani započeo je plesnom točkom djevojčica iz 4. c razreda, a zabava se nastavila uz međurazredna natjecanja u raznim zabavnim igrama. Učenici su se počastili uobičajenim pokladnim krafnama te veselim,maštovitim i raznolikim maskama u ritmu glazbe otpratili još jedne pokladne običaje našeg kraja.

U fotogaleriji možete pogledati kako su se maškarali naši mali učenici.

učiteljica Inge Brunsko

[više]

MAŠKARANI ŠKOLSKI DAN

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 25. 2. 2020. 15:53

Na Stradunu se jučer održala vesela maškarana povorka učenika viših razreda osnovne škole. Iz naše škole sudjelovali su razredi 5. a s maskom Tri, dva, jedan, kuhaj, 5. b s maskom Fast Food, 5. c maskiran u učenike čarobnjačke škole Hogwarts i hobite te 5. d kao Mali Linđovci. Od učenika šestih razreda 6. c maškarao se u kraljevsku obitelj te američkoga predsjednika i njegovu suprugu, a učenici 6. d bili su Čovječe, ne ljuti se. Povorka je krenula u 14 sati s Pila, prošla preko Straduna u raspjevanoj atmosferi, a potom se svaki razred predstavio kratkim programom na velikoj pozornici ispred katedrale. Učenici su i ove godine oduševili prolaznike i stručni žiri svojom kreativnošću. Čak su tri razreda iz naše škole podijelila 5. nagradu, a to su 5. a., 5. b i 6. d. Uslijedila je zabava u Revelinu uz nezaobilazne krafne. 

Zavirite u maškaranu fotogaleriju.

[više]

RADIONICA IZRADE HOLOGRAMA

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 25. 2. 2020. 13:39

U ponedjeljak, 17. velječe Ana Kešelj s Odjela za elektrotehniku i računarstvo Sveučilišta u Dubrovniku održala je radionicu izrade holograma u Osnovnoj školi Mokošica. Učenici osmoga razreda na radionici su prvo saznali što su hologrami i na koji se način mogu napraviti. Zatim su u grupama izrađivali projekcijske piramide za tablete, na kojima su na kraju projiciriali holograme.
Radionice izrade holograma organizirali su Informatički klub Futura i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku. Pogledajte fotografije s radionice.
[više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ INFORMATIKE

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 25. 2. 2020. 13:29

U petak, 14. veljače održalo se Županijsko natjecanje iz informatike u Srednjoj školi fra Andrije Kačića Miošića u Pločama. Iz Mokošice smo krenuli u 6:30, a kada smo stigli, smjestili smo se u knjižnicu. Kroz knjižnicu su neprestano zujali učenici jer postoji više kategorija natjecanja: Algoritmi, Digitalne kompetencije i osnove informatike te Razvoj softvera. Te kategorije se dalje dijele prema potkategorijama i dobnim skupinama natjecatelja. Imali smo dovoljno vremena za obilazak grada pa smo se odlučili za laganu šetnju kako se ne bi sve svelo na ponavljanje naučenoga. Kasnije smo pošli na organizirani ručak koji su nam posluživali učenici škole. Nismo dopustili da nam kiša pokvari dan te smo se kući vratili sretni, zadovoljni i s novim prijateljstavima.

Naši učenici bili su veoma uspješni na županijskom natjecanju što potvrđuju i njihovi rezultati:

Kategorija Algoritmi:

7.razred:  Ante Kralj (7. d),                            1.mjesto

8. razred: Karlo Jemin (8. c)                          2. mjesto

Kategorija Digitalne kompetencije:

5. razred:   Matea Karač (5. c),                       3. mjesto

                  Leonarndo Asanović (5. c),           5.mjesto

                  Niko Slade (5. c),                        9.mjesto

6. razred:  Jakov Rešetina (6. d),                     7. mjesto

Kategorija Osnove Informatike:

7.razred:   Ante Kralj (7. d),                          2.mjesto

                 Maroje Goga (7. a),                     3.mjesto

8.razred:   Frančeska Krečak (8. b),                2.mjesto

                 Danijel Marić (8. c),                     5. mjesto

 

Mentor učenika: Nikolina Bubica, prof.

Čestitamo svima na ostvarenom uspjehu. Više o natjecanju možete pronaći na sljedećoj poveznici: https://informatika.azoo.hr. Fotografije s natjecanja pogledajte ovdje.

Frančeska Krečak, 8. b

 

[više]

RADIONICE IZRADE MASKI

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 24. 2. 2020. 20:07

U našoj su se školi 19., 20. i 21. 2. održale tematske radionice povodom maškara pod vodstvom učiteljice  Snježane Viteškić. Učenici su na radionicama imali priliku izrađivati različite maske. Maškarani bal za djecu Mokošice održan je 22. 2 u 15.00 sati povorkom od Opskrbnog centra do škole.

Fotografije su dostupne u fotogaleriji.

 

[više]

1. I 4. MJESTO NA ŽUPANIJSKOM NATJECANJU IZ TALIJANSKOG JEZIKA

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 21. 2. 2020. 09:18

U četvrtak, 20. veljače 2020. u Turističkoj i ugostiteljskoj školi Dubrovnik održano je Županijsko natjecanje iz talijanskoga jezika. Županijskom natjecanju prethodilo je školsko natjecanje u kojemu je sudjelovalo osam učenika osmih razreda. Dvoje učenika 8. c razreda je prema ostvarenim rezultatima pozvano na županijsku razinu natjecanja - Iva Dedović i Stijepo Slade. 

Iva Dedović osvojila je 1. mjesto na Županijskome natjecanju iz talijanskoga jezika, a Stijepo Slade 4. mjesto. Učenike je za natjecanje pripremala profesorica Ivana Konsuo Batarilo.

Čestitamo vrijednim učenicima na trudu i rezultatima! 
[više]

OBILJEŽEN DAN SIGURNIJEG INTERNETA

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 19. 2. 2020. 20:51

U utorak, 11.veljače desetak učenika OŠ Mokošica sudjelovalo je u obilježavanju Dana sigurnijeg interneta zajedno s ostalih stotinjak učenika iz Popovače, Splita, Čepina, Tužnog, Vinkovaca, Siska i Dvora. Taj su dan obilježili igranjem popularne igre Minecraft Education Edition pod pokroviteljstvom Microsofta Hrvatska. Učenici su se međusobno nadmetali u Minecraft Education Editionu i istovremeno učili o online sigurnosti te u interaktivnom i dinamičnom okruženju obilježili Dan sigurnosti na internetu. Minecraft Education Edition je popularna igra koja je munjevitom brzinom ušla u učionice diljem svijeta. Zahvaljujući posebno osmišljenim obilježjima Minecrafta za obrazovanje, učenici mogu učiti kroz igru u skladu s propisanim kurikulom, razvijati komunikacijske vještine, stjecati odgovornost, razvijati empatiju te kritički promišljati o problemu koji je pred njima.

Natjecanje se održalo putem Teams platforme. Uoči natjecanja svi sudionici poslušali su uvodnu radionicu Preuzimanje i predstavljanje svijeta M:EE – Sigurnost na internetu koja ih je upoznala s Minecraft Education Editionom i osnovnim pravilima koje doprinose online sigurnosti. Cilj Minecraft Education Edition „svijeta“ je da se i dalje nastavi koristiti u informatici. „Svijet“ je napravljen po dobnim grupama, odnosno prilagođen dobi djece od 6 do 8, 8 do 10, 10 do 12 te djeci od 12 do 14 godina. Sav je sadržaj u potpunosti prilagođen tako da prati uzrast djece.

Dan sigurnosti na internetu (Safer Internet Day) počeo se obilježavati 2004. godine, a tijekom godina običaj se proširio na čak 150 zemalja diljem svijeta, među kojima je i Hrvatska. Svake je godine cilj Dana sigurnosti na Internetu podići svijest o sve većim izazovima online pa se zato redovito odabire tema koja na najbolji način adresira aktualnu problematiku. Ovogodišnja tema bila je Zajedno za bolji Internet. Povodom Dana sigurnosti na internetu Microsoft je pred ljude širom svijeta postavio izazov da prihvate digitalnu uljudnost i tretiraju jedni druge online s poštovanjem i dostojanstvom.

Ekipa OŠ Mokošica:

Đivo Bečić (5. c)

Bruno Carević (6. d)

Ivan Kristović (6. d)

Maroje Goga (7. a)

Ante Kralj (7. d)

Zvonimir Andrić (7. d)

Keti Bošković (7. d)

Klara Jerinić (7. d)

Katija Bogdanović (7. d)

Mihael Prkačin (7. d)

Voditelj ekipe: Nikolina Bubica, prof.

Pogledajte fotografije.

 

[više]

AMOR U KNJIŽNICI

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 17. 2. 2020. 09:47

Knjižnice grada Dubrovnika drugu su godinu zaredom povodom Valentinova organizirale natječaj za izbor najljepše ljubavne pjesme nazvan Amor u knjižnici, koji je održan u četvrtak, 13. veljače u čitaonici Narodne knjižnice GradU pisanju ljubavne poezije predstavili su se učenici osnovnih i srednjih škola, a njihove radove ocjenjivali su pjesnik i gvardijan franjevačkog samostana sv. Vlaha u Pridvorju fra Ivan Kramar, profesorica hrvatskoga jezika i amaterska glumica Tajana Martić te književnica i diplomirana knjižničarka Renata Zlatković. Našu su školu predstavljali učenici 7. a razreda Katarina Bojanović s pjesmom Dva oka plava i Maroje Goga s pjesmom Nesretna ljubav pod vodstvom mentorice Rine Miloglav-Vlahov. Učenica Katarina Bojanović za svoju je pjesmu osvojila 3. mjesto.

Čestitamo našim učenicima i njihovoj mentorici!

 

[više]

NADOKNADA NASTAVE U SUBOTU

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 5. 2. 2020. 09:27

Dragi učenici i roditelji,

u subotu, 8. 2. 2020. nadoknađuje se nastava prema školskom rasporedu od utorka. Nastava će se odvijati prema uobičajenom rasporedu. Parna smjena (2., 4., 6. i 8. razredi) nastavu pohađa u jutarnjoj smjeni, a neparna smjena (1., 3., 5. i 7. razredi) u popodnevnoj smjeni.

[više]

VRIJEDNO PRIZNANJE ZA UČITELJICU RINU MILOGLAV-VLAHOV

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 1. 2. 2020. 17:06

U petak, 31. siječnja 2020. u zgradi Hrvatskog državnog arhiva U Zagrebu upriličena je svečana promocija hrvatskih odgojno-obrazovnih radnika koji su napredovali u zvanju. Promovirano je ukupno 367 odgojno-obrazovnih djelatnika, od čega 201 učitelj i stručni suradnik iz osnovnih škola među kojima se našla i predmetna učiteljica hrvatskoga jezika Rina Miloglav-Vlahov koja je promovirana u zvanje profesora savjetnika.

Čestitamo našoj učiteljici na predanom i savjesnom radu te na zasluženom priznanju!

[više]

GRADSKA SMOTRA LIDRANO

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 1. 2. 2020. 16:51

Ovogodišnja Gradska smotra Lidrano održana je u četvrtak, 30. siječnja 2020. u Kazalištu Marina Držića. Smotru je otvorila zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić zaželjevši svim sudionicima i mentorima uspješno predstavljanje u literarnom, dramskom i novinarskom izrazu. Našu su školu u  literarnom izrazu predstavljale učenice Mia Lugonić (5. d), Frančeska Krečak (8. b) i Klara Tikvica (8. b) te učenici Josip Đurović (6. b) i Frančeska Krečak (8. b) u novinarskom izrazu. Na Županijsku smotru Lidrano plasirala se učenica Klara Tikvica sa svojim radom Moja luckasta obitelj.

Čestitamo svim našim učenicima na sudjelovanju!

[više]

FESTA SVETOGA VLAHA

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 31. 1. 2020. 14:53

Dragi učenici i roditelji,

u ponedjeljak, 3. 2. 2020. nema nastave povodom Svetoga Vlaha. U utorak, 4. 2. 2020. nastava se odvija prema uobičajenom rasporedu (parna smjena ujutro, neparna smjena popodne).

Uživajte na Festi našega parca!

[više]

DŽUDAŠI PETI PUT ZAREDOM NAJBOLJI U ŽUPANIJI

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 23. 1. 2020. 09:53

Učenici Osnovne škole Mokošica osvojili su prvo mjesto na Županijskom prvenstvu osnovnih škola u džudu.

Natjecanje je održano 21. siječnja u OŠ Marina Držića, a natjecale su se sljedeće ekipe: Oš Gruda, OŠ Lastovo, OŠ Marina Držića, OŠ Cavtat i OŠ Mokošica.

Svi učenici OŠ Mokošica u pojedinačnoj konkurenciji osvojili su izvrsne rezultate, a zbrajanjem pojedinačnih bodova osigurali su ekipnu pobjedu.

Učenici koji su nastupali za OŠ Mokošica su: Darko Milutinović, Đivo Milutinović, Luka Bosnić, Bruno Marlais, Antonio Matana, Andrej Vukorep, Marin Perger Milutinović, Ivan Nović, Orlando Bratičević, Orsat Poša, Ivan Čuić, Šime Buterin i Marko Đanović.

Našu su školu također predstavljale i učenice, kojima je ovo bio prvi nastup na ovakvom natjecanju. Zbrajanjem pojedinačnih bodova učenice naše škole ostvarile su ekipno drugo mjesto. Učenice koje su nastupale za OŠ Mokošica su: Ana Gate, Nea Mesulić, Nika Hovorka, Leona Daničić, Leona Niketić, Lana Jurić, Viktorija Bratičević, Matea Franquelli, Ani Radić, Ana Bilić i Paulina Bogetić.

Pobjedom na županijskom prvenstvu učenici OŠ Mokošica osigurali su plasman na Državno prvenstvo koje će se održati 13. veljače u Vinkovcima.
Čestitke našim učenicima i učenicama!

Ivan Prce, prof.

[više]

OBAVIJEST O UPISU U PRVI RAZRED Vijest ima dokument u privitku

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 14. 1. 2020. 11:49

Dragi roditelji upisnika u prvi razred osnovne škole,

Upravni odjel za društvene djelatnosti Dubrovačko-neretvanske županije donosi obavijest o upisu djece u prvi razred osnovne škole u nastavnoj godini 2020./2021. U privitku (pod više) možete pročitati navedenu obavijest i preuzeti ostalu potrebnu dokumentaciju. 

[više]

PREVENTIVNA AKCIJA „MIR I DOBRO“ Vijest ima dokument u privitku

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 19. 12. 2019. 12:20

Ravnateljstvo policije Ministarstva unutarnjih poslova uz podršku Klinike za dječje bolesti Zagreb i Ministarstva znanosti i obrazovanja provodi preventivnu akciju Mir i dobro koja za cilj ima senzibilizirati i informirati javnost o rizicima i opasnostima nestručne i nepropisne uporabe pirotehničkih sredstava te savjetovati javnost na koje načine smanjiti broj ozlijeđenih, i to s posebnim naglaskom na djecu i mlade budući da djeca osnovnoškolske dobi najčešće i najviše stradavaju upravo tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana zbog uporabe pirotehničkih sredstava.

Na poveznici https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=YT932uAEO-c&feature=emb_logo možete pogledati edukativni video, a u privitku preuzeti brošuru koju je pripremilo Ravnateljstvo policije.

Recimo ne petardama i uživajmo u sigurnim i sretnim blagdanima!

 

[više]

POČETAK NASTAVE U DRUGOM POLUGODIŠTU

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 19. 12. 2019. 12:06

Dragi učenici i roditelji,

nastava u drugom polugodištu počinje 7. siječnja 2020. (utorak) i odvijat će se prema sljedećem rasporedu: 1., 3., 5. i 7. razredi u popodnevnoj smjeni, a 2., 4., 6. i 8. razredi u jutarnjoj smjeni. U tom će istom tjednu subota, 11. 1. 2020. biti nastavni dan s rasporedom sati od ponedjeljka.

[više]

ADVENTSKI KALENDAR NA STRADUNU

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 18. 12. 2019. 17:25

U sklopu projekta ukrašavanja izloga Advenstki kalendar na Stradunu,  koji se provodi kao dio Dubrovačkog zimskog festivala,  učenice Likovne grupe 6. b razreda u suradnji sa svojom mentoricom Aidom Hebib Raguž ukrasile su izloge restorana  A Petit  na Stradunu. Pogledajte fotografije.

 

[više]

SVETI NIKO SVIJETOM ŠETA

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 17. 12. 2019. 21:48

Dana 6.12.2019. naše učenike razredne nastave posjetio je sveti Nikola. Uveselio ih je slatkišima i lijepim riječima. Sveti Nikola napomenuo je djeci kako je on zaštitnik pomoraca, putnika, a posebno čuva i brine o maloj djeci koju svake godine posjećuje s velikom radošću i nestrpljenjem. Napomenuo  im je da i iduće godine pripreme i dobro očiste svoje čizmice kako bi bile što punije. Učenici su s osmijehom  i uz pjesmu otpratili svetog Nikolu, anđele, ali i neizostavnog Krampusa.
 

učiteljica Inge Brunsko

[više]

RAZLIČITOST JE NAŠE BOGATSTVO

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 17. 12. 2019. 21:39

U našoj je školi za učenike šestih razreda održana interaktivna radionica Različitost je naše bogatstvo – učimo se toleranciji i suradnji koju provodi Udruga za savjetovanje, edukaciju i pomoć roditeljima djece s posebnim potrebama Poseban prijatelj. Učenici su prethodno dobili knjigu Štagalj na jezeru Gun u kojoj je glavni lik dječak koji je obolio od cerebralne paralize. Knjigu su trebali pročitati kako bi mogli aktivno sudjelovati u radionici koja traje dva školska sata. Tijekom radionice učenici su imali priliku upoznati se sa slabovidnom osobom te kroz niz aktivnosti i edukativnih igara osvijestiti s kakvim se poteškoćama susreću osobe s invaliditetom. Cilj radionice je potaknuti učenike da se uče toleranciji, strpljenju i razumijevanju te tako svojim primjerom pridonesu kvalitetnom suživotu svih članova zajednice. Na kraju radionice učenici su dobili diplome za sudjelovanje na kojima su njihova imena otisnuta i na Brailleovu pismu.

Pogledajte fotografije s radionice.

[više]

BOŽIĆNI SAJAM

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 15. 12. 2019. 21:06

Učenička zadruga „Tezoro“ poziva vas u hol OŠ Mokošica na božićni sajam koji počinje 16. prosinca 2019. Učenici će prodavati platnene vrećice koje su oslikavali i u koje možete staviti svoje poklone za pod bor te iskoristiti za odlaske kupovinu i slično. Zamijenimo plastične vrećice platnenima i djelujmo u korist prirode! Na sajmu će se prodavati i ukrašeni keksići koje su učenici sami izrađivali uz pomoć Fani Knego Pijević, majke našeg učenika, kojoj najtoplije zahvaljujemo na nesebičnoj pomoći, ideji i vremenu. Zahvaljujemu i gospodinu Dubravku Franji na doniranju ticino mase za ukrašavanje keksića.
Velika hvala svim učenicama i učenicima od 3. do 8. razreda koji su sudjelovali u radionicama ukrašavanja platnenih vrećica i izradi i ukrašavanju keksića za ovaj prodajni sajam čiji će prihod u potpunosti biti uplaćen u humanitarnu svrhu.
Sva ova mala djela učinjena su s ljubavlju. Potičemo i vas da nastavite činiti mala velika djela ljubavi.

Fotografije s radionica možete pogledati ovdje.

predmetna učiteljica Ivana Konsuo Batarilo

[više]

PROMOTIVNI SPOT ZA AKCIJU "PODIJELIMO RADOST BOŽIĆA"

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 15. 12. 2019. 20:03

OŠ Mokošica ove se godine na poseban način uključila u Caritasovu humanitarnu akciju Podijelimo radost Božića. Naime, dio učenika 6. b razreda sa svojom razrednicom Jelenom Matković sudjelovao je u snimanju promotivnog spota za ovu akciju i tako pridonio širenju vala blagdanske dobrote i međusobnog pomaganja. Spot možete pogledati na sljedećoj poveznici: https://www.facebook.com/481030495569665/videos/895584937504466/

[više]

PODIJELIMO RADOST BOŽIĆA

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 9. 12. 2019. 15:55

Poštovani roditelji i učenici,

naša će se škola i ove godine uključiti u humanitarnu akciju Caritasa Dubrovačke biskupije nazvanu Podijelimo radost Božića.
Ove godine će se Božić i svi lijepi blagdanski dani koji slijede učiniti ljepšima i toplijima pojedincima i obiteljima u Kninu. U našoj će se školi skupljati nekvarljiva hrana i higijenske potrepštine od utorka, 10. prosinca do četvrtka, 12. prosinca 2019.
Hvala unaprijed na uključenju!

učiteljica Paula Majstorović

[više]

OBILJEŽEN DAN DUBROVAČKIH BRANITELJA

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 6. 12. 2019. 15:09

U sklopu obilježavanja Dana dubrovačkih branitelja jutros su na Srđu položeni vijenci i zapaljene svijeće kod spomen-križa kao mjesta obrane Grada. Uz predsjednicu Republike Hrvatske, predstavnike županijske i lokalne vlasti te pripadnike ratnih postrojbi, ovom svečanom događaju nazočili su i učenici osnovnih škola. Predstavnici naše škole bili su učenici Petra Pavličević i Marko Đanović iz 8. a, Pero Dedo i Lana Jovanović iz 8. b, Nina Balija i Maro Pušić iz 8. c te Orlando Bratičević i Mara Letunić iz 8. d, koji su sudjelovali uz pratnju predmetne učiteljice Marijane Krističević-Baletin. Prigodni program završio je recitalom učenika osnovnih škola i nastupom klape Ragusavecchia u amfiteatru.

[više]

RASPORED NADOKNADE NASTAVE

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 5. 12. 2019. 14:16

Dragi učenici i poštovani roditelji,

raspored nadoknade preostalih dana planira se prema sljedećim terminima:

 

 

7. siječnja do 11. siječnja 2020. – 11. siječnja subota (raspored sati od ponedjeljka)

8. veljače 2020. – subota (raspored sati od utorka)

14. travnja do 18. travnja 2020.subota 18. travnja (raspored sati od srijede)

18. i 19. lipnja 2020. – četvrtak i petak (raspored od četvrtka i petka)             

Ovim vas putem ljubazno molimo da pratite mrežnu stranicu škole za sve daljnje obavijesti.

Zahvaljujemo na strpljenju!

dr. sc. Petra Đapić Caput, ravnateljica

 

[više]

OBAVIJEST ZA UČENIKE PRVOPRIČESNIKE

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 5. 12. 2019. 10:38

Dragi učenici trećih razreda,

ove subote odgađa se župni vjeronauk zbog nadoknade nastave u školi. O naknadnom terminu bit ćete obaviješteni po dogovoru vjeroučitelja i župnika.

[više]

NADOKNADA NASTAVE

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 4. 12. 2019. 22:04

Poštovani učenici i roditelji, 

u subotu, 7. prosinca 2019. odradit ćemo nadoknadu za ponedjeljak,  2. prosinca 2019. kada nije bilo nastave. Tom nadoknadom zaokružit ćemo puni radni tjedan. Nastava će se odvijati po rasporedu sati i smjeni od ponedjeljka, 2. 12. 2019. g. Produženog boravka nema.

 Učenici, koji imaju prethodno dogovorena sportska natjecanja za ovu subotu, mogu izostati uz opravdanje kluba i/ili roditelja. 

Još jednom zahvaljujemo na strpljenju i razumijevanju.

 

dr. sc. Petra Đapić Caput, ravnateljica

 

[više]

OBAVIJEST O NADOKNADI NASTAVE

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 4. 12. 2019. 15:40

Poštovani roditelji,

u tijeku je izrada plana nadoknade nastave u suradnji sa školama čiji je  osnivač Grad Dubrovnik. O planu nadoknade nastave bit ćete pravovremeno obaviješteni.

dr. sc. Petra Đapić Caput, ravnateljica

[više]

PREDAVANJE O 3D PRINTANJU

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 4. 12. 2019. 10:19

U petak, 22. 11. u sklopu festivala Tišina molim u Lazaretima održano je predavanje o 3D printanju. Predavanje je održala  dipl. ing. Kristina Škaler koja radi kao nastavnica u Strojarsko-tehničkoj školi Faust Vrančić u Zagrebu. Na izuzetno zanimljivom i dinamičnom predavanju posjetitelji su mogli saznati puno informacija o 3D printerima, načinima njihova rada  i primjene. Predavanju su prisustvovale predmetne učiteljice Nikolina Bubica, Dragana Kekez, Sanja Magaš, Barbara Mandušić, Jelena Matković, Ivana Obradović i Ružica Sikirić. Zahvaljujući natječaju Zračne luke Dubrovnik, za koji su projekt napisale predmetne učiteljice Nikolina Bubica i Barbara Mandušić, OŠ Mokošica dobila je svoj prvi 3D printer, stoga jedva čekamo s učenicima primijeniti stečena znanja i zakoračiti u svijet 3D printanja.

[više]

OBILJEŽEN MJESEC HRVATSKE KNJIGE

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 4. 12. 2019. 09:48

Mjesec hrvatske knjige tradicionalno se obilježava od 15. listopada do 15. studenoga. Ovogodišnja manifestacija bila je posvećena glazbi sa središnjim motom Ubrzaj ritam. U našoj smo školi obilježili Mjesec hrvatske knjige baš u skladu s glavnim motom. Učenici od 5. do 8. razreda natjecali su se u pjevanju lirskih pjesama koje su ranije obrađivali na satovima Hrvatskoga jezika. Tako su učenici petih razreda osmislili aranžmane za pjesmu D. Diklića Moja zemlja, učenici šestih razreda za pjesmu Djeca nose svjetove na dlanu Z. Klinžić, učenici sedmih razreda za Baladu iz predgrađa D. Cesarića, a učenici osmih razreda za Pupačićevu pjesmu More. Pobjednici natjecanja su 5. b, 6. b, 7. a i 8. b razred. Čestitamo učenicima i pohvaljujemo ih za uloženi trud!

 

[više]

NASTAVAK REDOVNE NASTAVE

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 2. 12. 2019. 21:31

Dragi učenici i roditelji!

U utorak, 3. 12. 2019. nastavlja se redovna nastava u OŠ Mokošica i PŠ Osojnik. Učenici 1., 3., 5. i 7. razreda OŠ Mokošica nastavu pohađaju u jutarnjoj smjeni, a učenici 2., 4., 6. i 8. razreda u popodnevnoj smjeni.

[više]

NASTAVAK ŠTRAJKA

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 19. 11. 2019. 11:35

Dragi učenici i roditelji,

štrajk djelatnika OŠ Mokošica nastavlja se do daljnjega, stoga neće biti moguće održavanje redovne nastave i produženog boravka. Za sve informacije možete se obratiti na adresu pedagoginje škole imelda.rokovic@skole.hr.

Zahvaljujemo na razumijevanju!

dr. sc. Petra Đapić Caput

[više]

Najava štrajka za utorak

Autor: Nikolina Bubica, 18. 11. 2019. 17:09

Dragi učenici i roditelji,

u utorak, 19. 11. 2019. nastavlja se štrajk djelatnika OŠ Mokošica, stoga neće biti moguće održavanje redovne nastave i produženog boravka. Za sve informacije možete se obratiti na ured@os-mokosica.skole.hr, kontakt osoba Marija Marković.

Zahvaljujemo na razumijevanju!

                             dr. sc. Petra Đapić Caput

[više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE U ČITANJU NAGLAS

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 8. 11. 2019. 14:56

Županijsko natjecanje u čitanju naglas održano je 7. studenoga 2019. u Saloči od zrcala Narodne knjižnice Grad. Ove su godine u natjecanju sudjelovali učenici iz 12 županijskih škola, a natjecali su se u mlađoj (3. – 5. razreda) i starijoj kategoriji (6. – 8. razreda). Učenici su na raspolaganju imali ukupno 4 minute u koje su se trebali predstaviti okupljenima te na što kreativniji način obrazložiti zašto su izabrali određenu knjigu, a potom iz nje pročitati odabrani ulomak. Ukupno 20 učenika čitalo je ulomke iz domaće i strane književnosti s ciljem populariziranja knjige i čitanja. U tročlanoj prosudbenoj komisiji bili su glumci Jasna Jukić i Hrvoje Sebastijan te amaterska glumica i profesorica hrvatskog jezika Tajana Martić. Našu je školu u starijoj kategoriji predstavljala učenica 8. b razreda Lucija Gluhak. Lucija je čitala ulomak iz knjige „Neprilagođena“ autorice Ivane Guljašević, a za svoj izvrstan nastup nagrađena je 2. mjestom! Čestitamo Luciji na odličnom plasmanu, kao i pobjednicima natjecanja koji će u Sisku predstavljati našu županiju.

[više]

RADIONICE DUBROVAČKOG GOVORA

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 8. 11. 2019. 14:33

U suradnji Instituta za jezik i jezikoslovlje i Dubrovačkih knjižnica započeo je prvi ciklus radionica dubrovačkoga govora pod nazivom „Đir po govoru Straduna“ za učenike 5. i 6. razreda. Radionicu je osmislila dr. sc. Ivana Lovrić Jović, a s učenicima je provodi profesorica hrvatskoga jezika Nikolina Kuraica. Ovoga utorka naši su se šestaši u pratnji svojih razrednika okupili u prostorijama Ogranka Lapad u Atlant centru gdje su imali priliku ponoviti i steći nova znanja o dubrovačkom govoru. Učenici su radili na tekstu Nade Skatolini „Bez Straduna nikad se nije moglo“, koji im je prethodno izražajno pročitala amaterska glumica i profesorica hrvatskoga jezika Tajana Martić. Učenici su podcrtavali  dubrovačke riječi, prepoznavali njihova značenja i povezivali ih s upotrebom u svakodnevnom životu. Pohvaljujemo učenike na izvrsnom vladanju i  aktivnom sudjelovanju! Dubrovačka televizija snimila je učenike 6. b na radionici, a učenica Nikoleta Ivanković iskoristila je priliku i pred kamerama zapjevala predivnu pjesmu o Orlandu. Prilog možete pogledati na sljedećoj poveznici: https://www.facebook.com/dubrovacka.televizija/videos/433797063835675/

[više]

O ČEMU SVE PIŠEMO

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 24. 10. 2019. 13:30

U srijedu, 23. 10. 2019. učenice 4. b razreda Mara Crnčević, Iva Džakula i Rebeka Kujundžić  sudjelovale su u manifestaciji Foruma mladih „O čemu sve pišemo”. Manifestacija je održana u  Ogranku Lapad Narodne knjižnice. Naše su se učenice predstavile samostalnim literarnim radovima, pjesmama „Moja domovina”, „Jesen je stigla” i „Moj grad”. Sve je proteklo u ležernom i zabavnom ozračju, uz poticaj učenicima da i dalje pišu i sudjeluju u nadi da će i oni svojim djelima  jednoga dana puniti police knjižnica.

učiteljica Inge Brunsko

[više]

DEBATA NA LIBERTAS TV-u

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 23. 10. 2019. 15:36

Na poziv Libertas TV-a odabrani učenici osmih razreda sudjelovali su u televizijskoj debati. Školu su predstavljali učenici Maria Sorić (8. a), Lucija Gluhak (8. b), Klara Radonić (8. b), Matea Franquelli (8. c), Lora Maslać (8. c) i Orlando Bratičević (8. d),  a raspravljali su o veoma osjetljivoj društvenoj temi – narodnjacima. Učenici su se, neovisno o svojim stvarnim stajalištima, trebali podijeliti u afirmacijsku ili skupinu za te u negacijsku ili skupinu protiv. Za kvalitetnu debatu učenici su morali razraditi argumente, što su odlično napravili. Pohvaljujemo učenike jer su pokazali izuzetnu zrelost u pristupu temi, radili su timski i razmjenjivali argumente i mišljenja, a sve to rezultiralo je sjajnom raspravom na televiziji. Osim kvalitetnih argumenata naši su učenici pokazali kako se pristojno i civilizirano mogu suprotstaviti različita stajališta te da mladi mogu kritički razmišljati i uvažavati tuđe mišljenje i stavove. Odličan nastup naših učenika oduševio je i samog voditelja koji nije trebao dodatno motivirati učenike na razgovor. Štoviše, često nije mogao doći do riječi! Debatu možete pogledati na sljedećoj poveznici https://www.youtube.com/watch?v=gsMfYZjIpSY, a na Facebook profilu LTV-a možete dati svoj glas afirmacijskoj ili negacijskoj ekipi.

[više]

NAGRADA I NAPREDOVANJE ZA NAŠE UČITELJICE

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 18. 10. 2019. 14:36

Povodom Svjetskog dana učitelja, koji se održava 5. listopada, u Zagrebu su održane svečanosti na kojima su nagrađeni najbolji hrvatski učitelji. U petak, 4. listopada u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici održana je svečana promocija u zvanje učitelja mentora i savjetnika na kojoj je priznanje dodijeljeno našoj učiteljici fizike Barbari Mandušić koja je promovirana u zvanje učitelj mentor.

 U subotu, 5. listopada na svečanosti, koja se također održala u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja po prvi put nagrađeni su najbolji prosvjetni radnici, njih čak 510. Okupili su se tako najbolji odgojitelji, učitelji, nastavnici i profesori iz čitave Hrvatske koji su se svojim predanim radom posebno istaknuli tijekom prošle školske godine. Među nagrađenima bila je i naša učiteljica matematike i informatike Nikolina Bubica.

Čestitamo našim učiteljicama na vrijednim priznanjima!

 

[više]

POSJET OSMAŠA VUKOVARU

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 18. 10. 2019. 14:11

Kao i prethodne generacije učenika osmih razreda, i mi smo dočekali put u Vukovar kako bismo sudjelovali u projektu kojim se učenike educira o važnosti Domovinskog rata i Bitke za Vukovar. Na put smo krenuli na Dan neovisnosti, 8. listopada i u večernjim smo satima, nakon vožnje kroz gotovo čitavu Lijepu Našu, stigli u Vukovar i smjestili se u Hostelu Dubrovnik, koji se nalazi u sklopu Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar.Sljedeći je dan započeo predavanjima Domovinski rat i Bitka za Vukovar, a uslijedio je obilazak Memorijalnog centra, Gradskog muzeja Vukovar u prekrasnom dvorcu Eltz, Muzeja vučedolske kulture i crkve sv. Filipa i Jakova. Nakon predavanja  pošli smo na vožnju vukovarskim waterbusom po Dunavu. Slobodno vrijeme iskoristili smo za dodatni obilazak centra Vukovara. U večernjim satima opustili smo se na zabavi u diskoklubu na brodu. Sljedećeg i posljednjeg dana boravka završili smo obilazak Vukovara posjetivši Spomen-dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Spomen-dom Ovčaru, kao i vukovarsku bolnicu, gdje se u podrumskim prostorijama nalazi Mjesto sjećanja  na Domovinski rat. Kao posljednja aktivnost ostao je natjecateljski kviz za učenike svih škola koje su u isto vrijeme kao i mi posjetile Vukovar. Našu su školu predstavljali učenici Iva Dedović (8. c) i Roko Mikulandra (8. b) te osvojili prvo mjesto! Kući smo ponijeli jednu veliku zajedničku uspomenu i mnoštvo znanja o Vukovaru – da se nikad ne zaboravi!

Fotografije su dostupne na poveznici.

Klara Tikvica, 8. b

[više]

DANI KRUHA NA OSOJNIKU

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 18. 10. 2019. 14:04

Dane kruha sa svojim su učiteljicama prigodno obilježili naši učenici u Područnoj školi Osojnik. U lijepom ambijentu svoje škole degustirali su brojne krušne proizvode koje su pripremile vrijedne ruke njihovih majki.

Zavirite u fotogaleriju.

[više]

DANI KRUHA

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 16. 10. 2019. 17:14

Učenici razredne nastave danas su sa svojim učiteljicama obilježili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Učenici drugih i četvrtih razreda prigodni su program sačinjen od literarnih radova i recitacija izložili te izveli u 10 sati u dvorištu škole, a učenici prvih i trećih razreda svoj su program održali u 14 sati. Učenici su nas stihovima izrecitiranih pjesama podsjetili na važnost kruha za svakodnevni život. Nakon programa zajedno su uživali u krušnim proizvodima koje su donijeli iz svojih domova.

Pogledajte fotografije.

[više]

NAJAVA ŠTRAJKA ZA PONEDJELJAK

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 10. 10. 2019. 08:50

Dragi učenici i roditelji,

u ponedjeljak, 21. 10. 2019. nastavlja se štrajk djelatnika OŠ Mokošica, stoga neće biti moguće održavanje redovne nastave i produženog boravka. Za sve informacije možete se obratiti na ured@os-mokosica.skole.hr, kontakt osoba Marija Marković.

Zahvaljujemo na razumijevanju!

dr. sc. Petra Đapić Caput

[više]

OBAVIJEST O ŠTRAJKU

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 10. 10. 2019. 08:18

Poštovani,

danas, 10. 10. 2019. održava se štrajk djelatnika OŠ Mokošica, stoga nije moguće provođenje redovne nastave, kao ni usluge produženog boravka. Za sve informacije možete se obratiti na sljedeću adresu elektronske pošte ured@os-mokosica.skole.hr, a kontakt osoba je Matea Knezović.

Zahvaljujemo na razumijevanju!

dr. sc. Petra Đapić Caput, ravnateljica

[više]

DA SE NE ZABORAVI

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 9. 10. 2019. 11:29

U utorak, 1. listopada 2019. u crkvi Male braće održao se prigodni program osnovnoškolaca pod već tradicionalnim nazivom „Da se ne zaboravi“. Program je održan u spomen i trajno sjećanje na žrtvu koju je Grad pretrpio tijekom Domovinskog rata.
Učenice četvrtih razreda naše škole Iva Džakula (4. b) i Paula Đurović (4. d) nastupile su s recitacijama „Zemlja Hrvatska” i „Maslina” dobro nam poznatog autora Tina Kolumbića.
Osim učenica naše škole program su uveličali i učenici OŠ Marina Getaldića, koja je ujednobila  i škola domaćin, OŠ Ivana Gundulića, OŠ Marina Držića, OŠ Župe dubrovačke ,OŠ Antuna Masle iz Orašca i OŠ Lapad.

učiteljica Inge Brunsko

[više]

OBAVIJEST O SKRAĆENOM RASPOREDU NASTAVE

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 4. 10. 2019. 10:52

Dragi  učenici i cijenjeni  roditelji,

dana  9. 10. 2019. ( srijeda) nastava  će  u popodnevnoj smjeni biti  skraćena  zbog savjetničkog  posjeta našoj školi. Nastava će za 2., 4., 6. i 8. razrede početi  u 13.00 sati i odvijat će se prema sljedećem rasporedu: 

 

 

1.sat :  13.00 – 13.30

2.sat :  13.35 - 14.05

3.sat :  14.10 - 14.40

ODMOR  : 14.40 - 14.50

4.sat:   14.50 – 15.20

 5.sat :  15.25 – 15.55

 6.sat : 16.00 – 16.30

 

[više]

RODITELJSKI SASTANAK ZA RODITELJE UČENIKA PRVIH RAZREDA

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 6. 9. 2019. 11:04

Poštovani roditelji učenika prvih razreda!

Roditeljski sastanak održat će se u ponedjeljak, 9. 9. 2019. u 17 sati.

 

[više]

SVEČANI DOČEK PRVAŠIĆA I POČETAK NASTAVE

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 3. 9. 2019. 16:56

Cijenjeni roditelji i dragi učenici!

Svečani doček prvašića (i za prvaše PŠ Osojnik) započinje u ponedjeljak, 9. 9. 2019. u  9 sati u holu OŠ Mokošica. Nakon priredbe učenici u pratnji učiteljica idu u svoje učionice gdje će se zadržati desetak minuta, a potom će ih učiteljice dopratiti k vama. Ljubazno vas molimo da ne stvarate gužvu u holu škole dok čekate učenike.

Učenici 2., 3. i 4. razreda PŠ Osojnik trebaju doći u ponedjeljak, 9. 9. 2019. u 11 sati u PŠ Osojnik. 

Nastava za učenike 3., 5. i 7. razreda počinje u ponedjeljak, 9. 9. 2019. u 11 sati, a za učenike 2., 4., 6. i 8. razreda u 14 sati te će se odvijati prema sljedećem rasporedu:

3.,5. i 7. razredi 2., 4., 6. i 8. razredi
1. sat  11.00 - 11.30 1. sat  14.00 - 14.30
2. sat  11.35 - 11.50 2. sat  14.35 - 14.50
3. sat  11.55 - 12.10 3. sat  14.55 - 15.10
4. sat  12.15 - 12.30 4. sat  15.15 - 15.30
5. sat 12.35 - 12.50 5. sat  15.35 - 15.50
6. sat 12.55 - 13.10 6. sat  15.55 - 16.10

Napominjemo učenicima kako prvi dan nije potrebno nositi školski pribor ni udžbenike.

Želimo svima sretan i uspješan početak nove nastavne godine!

Ravnateljica

dr. sc. Petra Đapić Caput

 

[više]

PODJELA BESPLATNIH UDŽBENIKA Vijest ima dokument u privitku

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 30. 8. 2019. 11:05

Poštovani roditelji,

obavještavamo vas da će se udžbenici u OŠ Mokošica preuzimati 5. 9. 2019. (četvrtak) prema sljedećem rasporedu:

RAZREDNA NASTAVA                  PREDMETNA NASTAVA

2. razredi     16 - 17 sati

(prizemlje A)

3. razredi     17 – 18 sati

(1. kat A)

4. razredi     18 - 19 sati

(1. kat A)

5. razredi        16 - 17 sati

(učionica br. 13)

6. razredi         17 - 18 sati

(učionica br. 14)

7. razredi          18 - 19 sati

(učionica br. 13)

8. razredi          19 - 20 sati

(učionica br. 14)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Roditelji učenika svih razreda (1. – 4.) PŠ Osojnik udžbenike trebaju preuzeti 5. 9. 2019. (četvrtak) u 16 sati u prostoru OŠ Mokošica.

Udžbenici će za učenike prvih razreda OŠ Mokošica biti podijeljeni na prvom roditeljskom sastanku.

Učenicima, koji su se nedavno doselili ili prebacili iz drugih škola, udžbenici će biti podijeljeni naknadno u dogovoru s razrednicima.

Udžbenike mogu preuzeti ISKLJUČIVO roditelji, koji će tom prilikom dobiti i potpisati izjavu kojom se obvezuju da će učenici čuvati i na kraju školske godine vratiti dobivene udžbenike. Za popunjavanje izjave potrebno je navesti ime i prezime podnositelja, mjesto i adresu prebivališta, OIB i telefonski kontakt.

Izjava o preuzimanju školskih udžbenika može se pogledati u privitku.

Ravnateljica

dr. sc. Petra Đapić Caput

[više]

OBAVIJEST O ODRŽAVANJU POPRAVNIH ISPITA

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 8. 8. 2019. 11:19

Popravni ispit iz Hrvatskoga jezika održat će se prema sljedećem rasporedu:

- pisani dio ispita (četvrtak, 22. 8. 2019. u 9 sati, učionica br. 19)

- usmeni dio ispita (petak, 23. 8. 2019. u 9 sati, učionica br. 19)

Sjednica Razrednog vijeća razrednog odjela 5. a održat će se u petak, 23. 8. 2019. u 10 sati, a sjednica Učiteljskog vijeća u 10. 30 sati.

[više]

JAVNI POZIV ZA OBAVLJANJE POSLOVA POMOĆNIKA U NASTAVI ZA UČENIKE S TEŠKOĆAMA U OSNOVNOJ ŠKOLI MOKOŠICA, DUBROVNIK

Autor: Nikolina Bubica, 8. 8. 2019. 11:00

Temeljem Pravilnika o pomoćnicima u nastavi te stručno komunikacijskih posrednika (NN 102/18) te u okviru projekta „Pomoćnici u nastavi u osnovnim školama Grada Dubrovnika -faza III“ prijavljenog na Poziv za dostavu projektnih prijedloga Ministarstva znanosti i  obrazovanja„ Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama“, faza III. broj poziva UP.03.2.1.03. u okviru Europskog socijalnog fonda i Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014-2020., Osnovna škola Mokošica, Dubrovnik, kao nositelj projekta objavljuje

JAVNI POZIV

ZA OBAVLJANJE POSLOVA POMOĆNIKA U NASTAVI ZA UČENIKE S TEŠKOĆAMA U OSNOVNOJ ŠKOLI  MOKOŠICA, DUBROVNIK

.......

[više]

SVEČANO OBILJEŽEN DAN ŠKOLE

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 12. 6. 2019. 21:38

U prekrasnom ambijentu ljetnikovca Kaboga jučer je svečano obilježen Dan OŠ Mokošica. Ovogodišnja proslava bila je posebna i zbog činjenice da naša škola slavi 25 godina samostalnog postojanja. 

Dan OŠ Mokošica ove je godine bio tematski organiziran i posvećen je baštini. Kroz čitavu godine učenici i učitelji provodili su međupredmetni projekt posvećen baštini nazvan Baština iz škrinje čuvarice riječi inspiriran književnim stvaralaštvom učiteljice hrvatskog jezika, književnice i velike zaljubljenice u baštinu Tereze Gović. Riječ je o projektu koji je sufinancirao Grad Dubrovnik. Učiteljice hrvatskog jezika Rina Miloglav-Vlahov, Ružica Sikirć, Ivana Obradović i Jelena Matković učenike su upoznavale s književnom ostavštinom Tereze Gović. U sklopu povijesnoga dijela za učenike je bilo organizirano predavanje arheologa Domagoja Perkića o Vilinoj špilji. Učenici su s učiteljima Jadrankom Sanković i Nikšom Grbićem obilazili riječke ljetnikovce te proučavali stručnu literaturu. O svim ovim aktivnostima snimljen je kratak dokumentarni film. Učiteljice engleskoga jezika Sanja Magaš, Marijana Krstičević Baletin, Mirna Pavlović i Marijana Popović s učiteljicom likovne kulture Aidom Hebib Raguž baštini su posvetile projekt City4U. Učenici su tijekom godine posjećivali Stari grad te skicirali gradske zanimljivosti, a njihovi radovi popraćeni su tekstovima na engleskom jeziku i prikazani u kratkom filmu.

 Učenici i učitelji OŠ Mokošica za svoje su   uzvanike priredili bogat i raznolik program.   Nakon himne, koju je na flauti odsvirala   učenica Nika Vidojević, okupljenima se   obratila ravnateljica dr. sc. Petra Đapić   Caput koja je istaknula kako učenici OŠ     Mokošica sa svojim mentorima postižu   zavidne rezultate na natjecanjima iz znanja   i sporta. Nakon ravnateljice okupljenima se   obratio pročelnik Odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić izrazivši veliko zadovoljstvo provedenim projektom te ističući kako je u radu s djecom iznimno bitno i lijepo provoditi upravo ovakve aktivnosti.

Pod mentorstvom knjižničarke Irje Jerković učenica Maria Sorić izražajno je pročitala tekst Tereze Gović iz perspektive same autorice, a Lara Njirić pročitala je pjesmu Irje Jerković Čuvarici riječi posvećenu Terezi Gović. Uslijedio je igrokaz učenika petih razreda Iz sjećanja riječne vile nastao prema legendama iz knjige Slike i legende Rijeke dubrovačke Tereze Gović. Gošće na priredbi, učenice 4. razreda Osnovne baletne škole Luke Sorkočevića, izvele su Valcer vila. Povratak u slavnu dubrovačku prošlost osigurali su učenici Roko Mikulandra, Dora Vuinac i Mate Pezo s točkom Vlastela iz zaljeva ljetnikovaca. Posjetitelji su imali priliku vidjeti projekciju dvaju kratkih filmova o projektu te pogledati čak dvije izložbe – onu starinskih predmeta te učeničke radove iz projekta City4U.

Posjetiteljima su bile izložene i dvije slikovnice učenika trećih razreda pod mentorstvom učiteljica Doris Saltarić, Inge Brunsko, Zorice Brnada, Željke Pezo, kao i ona učenika prvoh razreda nastala pod vodstvom vjeroučiteljice Simone Gavrić. Priredbu su zaokružile glazbene točke Zelena naranča i Serenada gradu mom u izvedbi školskog zbora pod vodstvom profesorice Sanje Lasić. Čitav program koordinirala je knjižničarka Irja Jerković, a vodila učenica Klara Tikvica. Okupljeni su se po završetku priredbe podružili na domjenku na taraci ljetnikovca uživajući u razgovoru i ambijentu uz nadu da će sličnih događanja i veselih obljetnica u budućnosti biti još. 

Pogledajte fotografije.

[više]

Arhiva naših vijesti   
 


Traži


Napredno pretraživanje
Traži
 
Meteo podaci

 

 
Web kamera

 
Virtualne učionice

Poveznice na virtualne učionice za školsku godinu 2021/2022. 

su u procesu kreiranja i bit će objavljene

tijekom prvog/drugog nastavnog tjedna. 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 
Aktualno
 
CARNET novosti
 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 26. 11. 2009.

Ukupno: 1216834
Danas: 260
 
Korisni linkovi
 
 > O školi  > Oglasna ploča
CMS za škole logo
Osnovna škola Mokošica / Bartola Kašića 20, HR-20236 Mokošica / os-mokosica.skole.hr / ured@os-mokosica.skole.hr
preskoči na navigaciju